Kreatív ötletek megvalósítása közösségi finanszírozással?...
Címlap / Karrier / Kreatív ötletek megvalósítása közösségi finanszírozással?

Kreatív ötletek megvalósítása közösségi finanszírozással?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Csak egy kevésre lenne szükség ahhoz, hogy elkészülhessen a bandád első lemezfelvétele, vagy hogy legyártasd a forradalmian új találmányodat? Kulturális témák, civil kezdeményezések vagy akár vicces kütyük fejlesztésének elindításához nyújt segítséget egy új lehetőségeket kínáló portál, a www.creativeselector.hu. A hazánkban eddig ismeretlen kezdeményezés olyanok jelentkezését várja, akik kreatív projektjeiket szeretnék megvalósítani, továbbá segít abban, hogy az ötletgazdák anyagi támogatókat találjanak terveik valóra váltásához, miközben serkenti a közösségi összefogást.  

A másfél éve működő első hazai nyílt közösségi innovációs műhely, a www.creativeselector.hu az amerikai www.indiegogo.com és www.kickstarter.com mintájára mától új szolgáltatást kínál. Kreatív ötletek megvalósításához nyújt segítséget – legyen az kulturális téma, civil kezdeményezés vagy akár egy vicces kütyü fejlesztése – úgy, hogy a szükséges forrást az úgynevezett crowdfunding modellel teremti meg.
Ennek lényege, hogy az ötletek nyilvános projektek formájában felkerülnek a portálra, s így mindazok, akik szimpatizálnak velük, kisebb vagy nagyobb összegekkel támogathatják azokat. 300.000 forint egyben nagy összegnek is tűnhet, ám ha csak ötven olyan ember akad, aki az ötletben fantáziát lát és szívesen áldoz rá néhány ezer forintot, a terv csettintésre valósággá válhat, a „mecénások” pedig a felajánlott támogatásért cserébe különböző juttatásokban részesülnek. A felajánlásokat mindenki a portálon keresztül könnyedén el is utalhatja. Az oldal hamarosan új funkcióval bővül, aminek segítségével a projektgazdák választhatnak majd, hogy minden esetben meg szeretnék-e kapni a támogatást, vagy csak ha teljes egészében összegyűlt az általuk kért összeg.


Jelenleg négy ötlet megvalósításához keresnek támogatókat. Két hölgy évek óta tart könnyen beszerezhető alapanyagokból bio-szappankészítő tanfolyamot. Ők a tudásukat könyv formában szeretnék kiadni, s ehhez keresnek támogatókat.  A támogatás mértékétől függően ajánlanak fel alapanyagokat, tanfolyamrészvételt vagy akár magát a tervezett könyvet a támogatóiknak. Van, aki kifejezetten nők számára tervezett széket, a Sixfeet elnevezésű lelkes csapat kutyatulajdonosok számára fejlesztett ki eb és gazdája között harmonizáló ékszer- illetve kiegészítő kollekciókat. Az úgynevezett Orditronic fantázianévre hallgató páratlan stresszkezelő eszköz pedig egy olyan speciális üveg, amelybe teljes hangerővel beleordíthatunk, a külvilág mégsem hallja meg dühünket vagy fájdalmunkat.  A projektet 10.000  Ft felett támogatók az első Orditronic széria egyedi designnal ellátott darabjait kapják majd ajándékba.
A jelenleg futó projektek mellett az oldal további innovatív elképzelések megalkotóinak jelentkezését várja a legkülönbözőbb témakörökben, akik jól kidolgozott – komoly vagy agyament, világmegváltó vagy csak épp szórakoztató - álmaik megvalósításához keresnek támogatókat.
Nehéz időket élünk és épp ilyenkor van a legnagyobb szükség a kreativitásra, valamint közösségek építésére és azok összefogására. A www.creativeselector.hu oldalán mindez egyszerre történik: friss gondolatok valósulhatnak meg, miközben az ötletek összekapcsolódhatnak saját potenciális felhasználóikkal. Sok kicsi sokra megy, együtt nagy dolgokat hozhatunk létre, miközben barátokra is lelhetünk – na, ezt add össze!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4281 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x