Hogyan szúrjuk ki a jó munkahelyet?
Címlap / Karrier / Hogyan szúrjuk ki a jó munkahelyet?

Hogyan szúrjuk ki a jó munkahelyet?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-02

Kinek dolgoznál inkább? Egy olyan cégnek, amelyik jól bánik az alkalmazottaival, odafigyel az ügyfeleire, korrekt az üzleti partnereivel? Hasznos tagja a közösségnek és még a környezetvédelmet is fontosnak tartja? Vagy inkább egy olyan cégnek, mely nem teljesít jól egyik fronton sem? A többség elég könnyen meg tudja válaszolni ezt a kérdést. Fogadd meg Bertus Barna, a Harmonet új HR tanácsadójának hasznos ötleteit, ha munkát keresel és szeretnéd könnyebben eldönteni egy vállalatról, hogy valójában jó lenne-e ott dolgozni, vagy sem. 

Az igazán jó cégek három dolgot csinálnak nagyon jól. Jó munkaadók, jó üzleti partnerek és a közösség, valamint a környezet megbecsült tagjai.

A jó munkaadó…
Az internet korában hol is lelhetnénk fel a leghasznosabb információkat egy cégről, ha nem a világhálón. A Google tökéletes kiindulópont. A vállalat nevét beírva számtalan bejegyzést fogunk találni, amit ha kicsit is ügyesen meg tudunk szűrni, máris kialakulhat egy általános kép arról, hogy milyen is a vizsgált cég. Olvassunk át fórumokat, blogokat is, mert ezekben még inkább valós információkat találunk, mint egy esetlegesen jól megszerkesztett PR cikkben. Léteznek már olyan kiadványok, amelyek felsorolják a legjobb munkaadókat, alátámasztva olyan adatokkal, melyek fontosak lehetnek egy döntés meghozatalában.

A jó üzleti partner…
Szintén az internetet hívjuk segítségül, ha ki szeretnénk deríteni egy cégről, hogyan bánik üzleti partnereivel. Számos olyan adatbázis elérhető már bárki számára, amelyekből kiderül, hogy az adott cégnek van-e adó-, vagy egyéb járuléktartozása. Azt is megtudhatjuk, hogy indított-e esetleg felszámolási eljárást egy másik cég az adott vállalattal szemben. Nem szívesen dolgoznánk egy olyan cégnek, melyről kiderül, hogy nem fizeti rendesen a munkavállalók utáni járulékokat, vagy bármelyik pillanatban bezárhatja a kapuit, mert esetleg „elfelejtett” egy beszállítót kifizetni.A közösség megbecsült tagja…

Amikor azt próbáljuk kideríteni, hogy miként viszonyul egy cég a közösséghez, melyben üzleti tevékenységét folytatja, már nehezebb dolgunk van. Ebben az esetben fel kell tűrnünk az ingujjunkat és alaposan át kell néznünk a cég weboldalát. Itt olyan utalásokat kell keresnünk, melyekből kiderül, hogy esetleg támogatnak-e helyi alapítványokat, sportköröket. Segítenek-e a rászorultakon. Természetesen nincs könnyű dolgunk, mert lehet, hogy itt is jól megszerkesztett PR fogásokba botlunk.
Azt is megnézhetjük, hogy kapzsiság terén hol áll az adott cég. Ha egy adóparadicsomba van a vállalat központja bejegyezve, nem biztos, hogy a közösség sokat profitál abból, ha a cég jól teljesít.

Ha a hatóságok sokszor büntetik meg a céget, mert megpróbálják kikerülni a jogszabályokat, mennyire lehetünk biztosak abban, hogy velünk szemben mindig korrektül fognak eljárni?
Abból is sokat le tudunk szűrni, hogy egy cég hogyan viszonyul a környezethez. Milyen technológiákat használ? Ezek milyen hatással vannak a környezetre? Mennyit forgat vissza az éves bevételéből környezetvédelemmel kapcsolatos fejlesztésekre? Mennyire biztosít egészséges munkakörnyezetet a dolgozói számára?

Természetesen ezeket az információkat nem könnyű összegyűjteni. Sok kutatómunkával és a világhálón való böngészéssel jár a dolog. Azonban ha hosszú távon gondolkodunk az új munkahelyet illetően, mindenképp megtérül a befektetett energia.


Bertus Barna
HR tanácsadó
www.jobcenter.hu

Kép: FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2849 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x