Állásinterjú egyszeregy
Címlap / Karrier / Állásinterjú egyszeregy

Állásinterjú egyszeregy

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Biztosan Te is voltál már állásinterjún, ezért tudod, hogy mi zajlik ott bent, de vajon tisztában vagy azzal is, hogy mitől leszel Te a nyertes, vagy éppen a vesztes?  

Szeretnél mostantól úgy belépni az elbeszélgetésre, hogy tisztában vagy azzal, hogy mit miért kérdeznek? Szeretnéd tudni, hogy mi az igazán fontos, mit kell elmondanod magadról? Figyelem: vannak dolgok, amiket említeni is tilos!!! Tudod, hogy miről beszélek? Ha csak sejted, hogy miről van szó, akkor olvasd el most rögtön ezt a cikket, mert tele lesz egyértelmű segítséggel!

Amikor elmész egy állásinterjúra, akkor tudd, hogy azért hívtak, mert valamivel felkeltetted a figyelmüket! Ez máris önbizalomra ad okot! 


Az első fordulónál a következőkre figyelj oda:

- Magázódj mindenkivel, akivel találkozol. Hogyha felajánlják a tegeződést, akkor azt fogadd el, de ne felejtsd el, hogy csak arra a személyre érvényes aki ezt megtette! Ha te vagy a nő és az idősebb, akkor tudd, hogy NEM SZABAD FELAJÁNLANI a tegeződést! Ez klasszikus szabály!

- Mindig tudasd burkoltan a két legnagyobb erényedet! Ez azt jelenti, hogy el kell mondanod azt, ami igazán értékes benned! Hidd el, benned is van ilyen bőven! Ez azért fontos, mert minden HR-es, fejvadász, munkaadó ezt keresi! Sosem az ELTE diplomáját keresi egy vállalat vezetője, hanem azokat az értékeket, amiket – mondjuk - csak az ELTE-n követelnek meg a tanárok. 

Ezért kommunikáld az értékeidet bátran! Például : egy tikári pozícióra jelentkeztél, akkor mondd el többször, hogy neked nagy erényed az, hogy:
  1. sok információt tudsz észben tartani
  2. remekül rendszerezel
Ekkor azt adod a leendő főnöködnek, amire vágyik, így máris te leszel a befutó!


Mindenki önálló munkára képes, egészséges önértékeléssel rendelkező munkatársat keres! Pont ezért nem szabad szerénykedni/álszerénykedni!  Ha megkérdezik tőled, hogy milyen pozitív tulajdonságaid vannak, akkor egyszerűen mondd el, de ne mondd azt, hogy: „ az emberek szerint nagyon türelmes vagyok” „a főnököm megbízhatónak tart” „a barátaim folyton azt mondják, hogy rugalmas vagyok”. Téged kérdeztek a jó tulajdonságaidról, mert az önismeretedre kíváncsiak, nem a főnököd, barátaid véleménye érdekli őket! Saját magadról beszélj: egyes szám, első személyben!

Kutatások bizonyítják, hogy „szimpatikusabbnak tartják az állásinterjún, ha a pályázó hangsúlyozza a saját nemi szerepét.” Itt persze nem a mély dekoltázsról van szó, hanem a klasszikus nőkön szoknya, férfiakon nadrág felállásról beszélünk! Természetesen, ha szoknyáról van szó, akkor kötelező a harisnya viselete is!
Nagyon sok helyen figyelik, hogy a pályázó mikor érkezik meg az interjúra. Sokan a biztonság kedvéért 25-30 perccel korábban már jelen vannak. Ez sajnos nem túl jó pont! Az ideális az, ha 10 perccel a kezdés előtt érkezel. Ez azt sugallja, hogy időben ott vagy, de nem rettegsz az elkéséstől!

Ne használj parfümöt! Lehet, hogy kellemes az illata, de az interjún nem szabad elvonni a figyelmet magadról. Gondolj csak bele: ha a te isteni illatoddal vannak elfoglalva, nem figyelnek arra, amit mondasz, márpedig az a lényeg!
Klasszikus baki, hogy az interjú közepén megszólal a telefon, ami a táskák elveszett katlanjában csak nagyon nehezen megtalálható, ezért: némítsd le a telefonod mielőtt belép az épületbe! Nem szabad rezgés funkción sem hagyni!
Egy ember személyiségéről, temperamentumáról nagyon sok mindent elárul, ahogy az ajtóval bánik, miután belépett a szobába! Aki félénk, precíz, az óvatosan nyitja ki és hosszú másodperekbe telik míg bezárja, mert hangtalanul akarja mindezt megtenni! Ha viszont valaki törtető és figyeleméhes, ő bizony egy jó nagy csapódással fogja az egészet elintézni.
Természetesen a helyes és szimpatikus út a kettő között van! Az a jó, ha dinamikusan, de nem kapkodva nyitod és csukod az ajtót. Nem baj, ha hallatszik! Ugye nem gondoltad volna, hogy ebből is le tudnak vonni következtetést!?


Mostanában elavult dolognak számít sajnos, de fogj kezet a jelen lévőkkel! Ez a legfontosabb! Miért?

Mert: 
- Egy határozott kézfogással máris jó benyomást teszel.
- Tudósok vizsgálatai alapján, mindig szimpatikusabbnak ítéljük meg azt az embert, akivel a bőrfelületünk összeért, és ez kellemes volt a számunkra.
- Máris „egyenrangú partnerekké váltok”!
- A női főnökök kifejezetten szeretik, ha kezet fognak velük, mert ez egyenrangúságot, elismerést is jelent! Ezért persze azt a személyt veszik fel maguk mellé, aki ezt megadja nekik! (A főnökök is elismerésre vágynak!)
- Máris emlékezni fognak rád, mert az interjúzók 95%-a, ezt nem meri megtenni!

Ha kérdésed van, elakadtál, vagy a segítségedre lehetek, akkor írj bátran!
Jó munkát!

Balogh Orsi
www.varamunkad.hu
www.facebook.com/varamunkad
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 6219 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x