Munka, fizetés, like - huszonéves munkakeresők
Címlap / Karrier / Munka, fizetés, like - huszonéves munkakeresők

Munka, fizetés, like - huszonéves munkakeresők

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-26

A munkaerőpiacon vannak olyan csoportok, amik speciális helyzetben vannak és több energiát igényel, hogy olyan munkahelyre tegyenek szert, ahol jól érzik magukat és a fizetés is megfelelő. Mire figyelj ha te fiatal munkavállaló vagy? Mik azok a hibák, amit sosem szabad elkövetned? 

Fiatal ügyfeleim gyakran panaszkodnak arra, hogy őket a koruk miatt hátrányosan megkülönböztetik. Sok munkavállalóval beszéltem erről és az általános véleményük az, hogy sokkal inkább képességük és készségeik szerint keresnek munkatársakat, nem pedig életkor alapján! Mi lehet akkor mégis a probléma?


Az önbizalom
A legtöbb fiatal munkakereső már mielőtt leérettségizne, szakvizsgázna, diplomázna a tanárai által „fel van készítve” arra, hogy munkát találni ebben a mai világban harc lesz. Ez lebeg a szemük előtt, nem pedig az, hogy bármi lehetséges! Ha már eleve úgy áll valaki a munkakereséshez, hogy van egy negatív kép a fejében, ami lényegében felmenti őt a munkatalálás alól, akkor bizony tényleg nehéz dolga lesz! Ez olyan mint a betegségtudat!
Nem kell más tenned, minthogy meg sem hallod azokat a negatív kritikákat, amik a nehézségekről szólnak! Ilyenkor mindig gondolj arra, hogy ki az aki ezt mondja: egy jó munkahelyen dolgozó illető, akinek magas a fizetése, vagy valaki akinek ez nincs meg! Csak jobb pozícióban lévő emberektől fogadj el tanácsot!


Keresd a lehetőségeket
Fiatalként élvezzük a szülői támogatást és van időnk! Ez a két legfontosabb dolog, ugyanis nem neked kell fizetned a számlákat, nem kell aggódni azért, hogy ha túlóráznod kell, akkor ki fog a gyerekért elmenni az oviba. Lehet, hogy még nincs hatalmas tapasztalatod, viszont van időd mindent sokkal gyorsabban elsajátítani és azáltal rugalmas vagy! A rugalmasság az, amit minden főnök elvár a beosztottjától! Nézd meg, hogy nyári szünetben, vagy ideiglenesen is milyen lehetőségek adódnak. Én arra biztatlak, hogy ha van lehetőséged jó hírnevű cégekhez bemenni gyakorlatra –akár ingyen- akkor ezt vállald el, mert olyan tapasztalatokra, praktikákra tehetsz szert, amit máshogy nem kaphatsz meg! De ne feledd, ez csakis olyan cégekre igaz, akik a szakmád csúcsát képviselik!


Mindig kérj ajánlást!

Sosem szabad úgy elmenned gyakorlatról vagy egy munkahelyről, hogy nem kértél írásos ajánlást! Ez a legfontosabb, ugyanis egy önéletrajzot meg lehet tökéletesre csinálni, viszont egy másik főnök tapasztalataira sokkal szívesebben hallgat mindenki, hiszen ő már jól ismer téged!
Tele vagy értékekkel, ezeket hangsúlyozd az önéletrajzodban, az interjú során!
Sok konkurenseddel ellentétben van nyelvi ismereted, ami a piac számára nagyon fontos, főleg ebben a helyzetben, mivel sok cég külföldre exportálja a termékeit. Előny, hogy fel tudod találni magad, mivel már úgy vagy szocializálódva, hogy az új élethelyzetekre is tudja azonnal reagálni, ne pedig 40 évig ugyan azt a munkasorozatot végzed, mint a nagyszüleid.


Energikus vagy, mivel tele vagy bizonyítási vággyal és tenni akarással és ezzel máris jobb vagy a munkavállalók 72%-ánál! Ebből az energiából pedig következi a belső motiváció, ami a legfontosabb a munkáltatók szerint. A belső motiváció az az erő, ami cselekvésre késztet, lendületet ad, hogy haladj előre a karrieredben és a munkádban. Ezzel szemben rengeted munkavállaló van, akit kívülről kell motiválni, ami nehézség mindenkinek. Ha te tudod, hogy mi a célod és motivált vagy benne, akkor ezt mondd ki nyugodtan, hisz mindenki elhivatott, a szakmájában szenvedélyes emberekkel szeretne együttműködni! Jó memóriával rendelkezel, ami azért fontos, mivel ha újra és újra el kell mondania valamit a főnöködnek, akkor időt vesztetek vele és mint tudjuk, az idő pénz!


A  végére hagytam a hosszú távú jó munkahely titkát: tudsz csapatban dolgozni. Az idő előre haladtával az idősebbeknek többször vágynak inkább olyan munkára amit egyedül, másoktól függetlenül végezhetnek, viszont te igazi csapatjátékos vagy! Ez pozitívan befolyásolja a megítélésedet, mivel akkor lehet a legjobb munkát kiadni a kezeink közül, hogyha van segítségünk, hogyha másvalaki tudása is összeadódik a miénkkel, ezáltal még inkább minőségi munkát adunk ki a kezeink közül. Az, hogy mennyire tudsz csapatjátékos lenni, csakis rajtad áll!

Tervezd meg a karriered, mint egy stratégiai játékban!

Nagyon fontos, hogy az elvárásaiddal a realitásban maradj. Sokszor látom, hogy 1-2 éves tapasztalattal más olyan középvezetői pozíciót szeretnének megpályázni, ami esélytelen. Ha tud azt, hogy te egy középvezető szeretnél lenni, akkor gyakornoki munkára vagy első munkahelyként is olyan céget keress, ahol van lehetőség az előléptetésre! Sokkal nehezebb, ha te egy másik cégnél szeretnél megpályázni, egy magasabb pozíciót, mivel ezeket a posztokat általában cégen belül találnak gazdára! Lehet, hogy egy ideig nem álmaid munkáját végzed, viszont van lehetőség a fejlődésre. Ezzel szemben, ha te egy kisvállalkozásnál dolgozol „mindenesként” akkor 6-8 év tapasztalatával sem fogsz tudni bekerülni, egy középvezetői pozícióba. Pont ezért, tervezd meg okosan azt, hogy hova jelentkezel a saját céljaid és előrehaladásod szempontjából!

Vár a Munkád


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3722 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x