Harminc felett minden nap ajándék?
Címlap / Karrier / Harminc felett minden nap ajándék?

Harminc felett minden nap ajándék?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

Tudod, hogy milyen előnyeid vannak a munkaerőpiacon ha már elmúltál 28 éves? Többször tapasztaltam azt, hogy a 28 éven felüliek sokkal nagyobb hátránynak élik meg a saját céljaik és vágyaik összeegyeztetését a munkával, mintsem más korosztályba tartozók. Nagyon fontos, hogy tisztában legyél a saját előnyeiddel és ezeket helyezd előtérbe. Gondolkoztál már azon, hogy mennyit is ér a te munkád ténylegesen? Te is aggódsz amiatt, hogy hogyan fogsz magasabb pozícióba jutni? Tudod mit kell tenned, ha a cégednél leépítésre kerül a sor? Mik azok a szempontok, ami miatt téged biztosan megtartanak?  

Napjainkban gyorsan változnak az igények a munkáltatók részéről és talán te is végzel, vagy végeztél olyan feladatokat, amik elsősorban nem a te munkakörödhöz tartoztak volna, de még egy és még egy plusz munkát rád bízott a főnököd. Az ezzel járó pénzbeli elismerés azonban elmaradt. Sokan beletörődnek, mondván örülnek, hogy van munkájuk ebben a gazdasági helyzetben. De biztos, hogy így kell ennek lennie? Azért, mert elmúltál már 28 éves rengeteg plusz értéked van, amit a munkáltatód rögtön ki is fog használni. Ez persze nem baj abban az esetben, hogyha ez a te számodra is jövedelmező. Az első lépés az, hogy most felismered és tudatosítod magadban azokat az értékeket, amik kifejezettem ennek a korosztályból erednek. Amikor tisztában vagy az előnyeiddel, akkor arra tudsz építkezni, fel tudod használni egy állásinterjúnál, vagy amikor fizetésemelést kérsz! A legrosszabb eset, hogyha létszámleépítésre kerül a sor, mert akkor is azt fogják figyelembe venni, hogy ki az, aki a legértékesebb a cég számára, tehát nem szabad elbocsájtani.


Mivel te nap, mint nap ugyan azt a színvonalat nyújtod, ezért elsősorban tudd, hogy nem szabad magadból kiindulni. Nem minden munkavállalónak természetes az, mint ami neked. Nézz csak szét a kollégáid vagy a volt kollégáid között! Hányan voltak, akik ugyan azt a fizetést kapták mint te, de a munkájukat nem teljes bedobással, tisztességesen végezték el? Hányszor lógtak el korábban, amikor nem volt bent a főnök! Pont ezek azok a dolgok, amik nagyon sokat adnak hozzá a te értékedhez!


- A szakmádban már eltöltöttél minimum 5 évet, az ami azt jelenti, hogy széles rálátással rendelkezel a területre.  Egy adott munkaterületen neked speciális ismereted és a  gyakorlatban eltöltött éveid vannak, ez egy hihetetlenül erős és stabil kombinációt alkot, amit minden munkahely keres! Ez ugyanis azt jelenti, hogy te pénzt termelsz a tudásos által a cégnek, mivel nem telnek el  hosszú hónapok, amíg beletanulsz a munkafolyamatokba, hanem szinte azonnal már fel tudod venni a fonalat az ottani dolgozókkal és megoldandó feladatokkal.

- Hogyha emberekkel foglalkozol, biztos találkoztál különböző ügyféltípusokkal:az ígérgető vásárlóval, azzal aki folyton reklamál és a visszatérő ügyfeleket is.  A folytonos és közös munka eredményeként, te megtanultad kezelni az ügyfeleket és fejlesztetted a velük való eredményes kommunikációt.  Ezzel a tudásoddal lényegében a cég legalapvetőbb fenntartásához kapcsolódó hatalomra tettél szert: a pénzhozó ügyféllel való kommunikáció. Rengeteg cég továbbképzésre küldi az embereit, hogy segítsenek nekik abban, hogyan tudják a különböző ügyféltípusokat kezelni. Ezt a továbbképzést te ilyen idős korodra a gyakorlatban megtapasztaltad és megszerezted.


- Elérkeztél ahhoz az életkorhoz, amikor már nem néznek kis fiatalnak, akit legtöbbször kávéért küldenek el! Gondolj csak bele, hogyha meghallod azt a szót, hogy orvos a fejedben rögtön egy fehér ruhás idősebb férfi vagy nő jelenik meg. Sokan bizalmatlanok lesznek egy fiatal orvos láttán, mert vannak szakmák, amikről azt gondoljuk, hogy szükséges egy bizonyos életkor, hogy tapasztaltan és a számunkra biztonságos szolgáltatást, tanácsot tudjanak adni. Ide tartoznak a különböző tanácsadói tevékenységek mint például: pénzügyi tanácsadó, jogi tanácsadás, befektetési tanácsadás. Továbbá tipikusan ilyen szakma a könyvelés, a banki ügyintézés, a biztosításkötés és még sorolhatnám. Az életkorod miatt, most már azt gondolják rólad, hogy sokkal nagyobb felelősséget is vállalsz és ezért az ügyfelek is jobban bíznak benned, mint egy 6 ével fiatalabb kollégádban.


- Munka közben elsajátítottál bizonyos megoldási modelleket. Ezt azt jelenti, hogy láttad éveken keresztül a főnökeid hozzáállását egy bizonyos problémakörhöz, láttad hogyan tudják felfuttatni vagy éppen lejáratni a cégedet. Ezek olyan tapasztalatok, amik téged visznek előre, ugyanis ha te megpályázol egy magasabb pozíciót, akkor te már nem fogod ugyan ezeket a hibákat elkövetni! Ebből következik az, hogy jobb leszel, ami szintén a cégednek termel pénzt.


Hogyha ezeket az értékeket felfedezted magadban, akkor a következő lépés az lesz, hogy tudatosítod, hogy ez mind előre visz téged a karrieredben! Ez a gyakorlatban úgy fog kinézni, hogy amikor részt veszel egy állásinterjún és megkérdezik, hogy mit tanultál a szakmádban eltöltött évek alatt, akkor ezekre a bónusz készségekre, képességekre fogod a hangsúlyt helyezni! Pontosan azért, mert ezek mind a munkáltató szemszögét és a cég érdekeit képviselni. Egy munkáltató hajlandó magasabb pénzt adni egy olyan munkavállalónak, akik ezekkel a kompetenciákkal rendelkezik, mivel nagyon jól tudják, hogy ez mennyi bónusz bevételt jelent majd a vállalatnak. Ha fizetés emelést akarsz kérni, akkor használd fel ezeket a szempontokat, hiszen ezek adják minden vállalkozás alappillérét! Mondd el bátran példákkal felsorolva az állításokat és máris nyert ügyed van!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2805 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x