Önbizalommal a harmonikus párkapcsolatért
hirdetés
Címlap / Karrier / Önbizalommal a harmonikus párkapcsolatért

Önbizalommal a harmonikus párkapcsolatért

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-11-27

A nők döntő többsége meghitt, támogató és nyugodt párkapcsolatra vágyik. Persze vannak kivételek, de azok valószínűleg olyan szélsőséges lelki problémákkal küzdenek, melyek miatt képtelenek egy ilyen emberi kapcsolat kialakítására. Ezek a nők téves elképzelésekkel rendelkeznek magukról, és valószínűleg úgy érzik, hogy ha kihívóan, feltűnően viselkednek, azzal felhívhatják magukra a figyelmet, és csak így kaphatnak elismerést. Van még egy másik típusa a nőknek: a 21. századi "büszke" szinglik, akik már feladták annak a reményét, hogy párra lelnek, hisz’ annyi csalódás érte már őket. Ők még önmaguk előtt is tagadják az ősi ösztön létét, mely tudat alatt családalapításra sarkallná őket. A mai cikkemben azonban azokról a nőkről akarok írni, akik egy a természetből fakadó, emberi, társas modell hívei. Nézzük, miért is vágynak erre! 

Ezek a nők téves elképzelésekkel rendelkeznek magukról, és valószínűleg úgy érzik, hogy ha kihívóan, feltűnően viselkednek, azzal felhívhatják magukra a figyelmet, és csak így kaphatnak elismerést. Van még egy másik típusa a nőknek: a 21. századi „büszke” szinglik, akik már feladták annak a reményét, hogy párra lelnek, hisz’ annyi csalódás érte már őket. Ők még önmaguk előtt is tagadják az ősi ösztön létét, mely tudat alatt családalapításra sarkallná őket.

A mai cikkemben azonban azokról a nőkről akarok írni, akik egy a természetből fakadó, emberi, társas modell hívei.

Nézzük, miért is vágynak erre!

Egy nagy gondolkodó, L. Ron Hubbard szavaival szeretnék rávilágítani az okokra:

"... úgy tűnik, egy emberi lény nem teljes az ellenkező nem egy tagjával folytatott kapcsolat nélkül. Ez a kapcsolat az a forrás, melyből mindkét egyén az életerejét meríti..."

Ez az egy mondat megmagyarázza azt a belülről fakadó késztetést, miért vágyik mindenki a meghitt, támogató és nyugodt párkapcsolatra.

Mivel egy párkapcsolat alapja egy valamilyen alapon kialakult kölcsönösség, ezért az ideális az, ha két önbizalommal teli ember alkot egy párt.

A normális értékrenddel rendelkező emberek arra vágynak, hogy olyan emberrel álljanak kapcsolatban, aki a maga szintjén és világában öntudatos, sikeres, célratörő és magabiztos. Ezt várják el a társuktól is. Ezt várják el akkor is, ha önmaguk önbizalma romokban hever. Ha már neki nincs is, legalább a másiknak legyen.

Hisz akkor számíthat annak támogatására, segítségére és védelmére.

Vizsgáljuk meg azt a helyzetet, ha az egyik fél önbizalommal teli, a másik pedig önbizalomhíján van.

Egy ilyen kapcsolat eleve halálra van ítélve, de minimum nagy nehézségek árán működtethető, hiszen a kölcsönösség elve semmiképpen sem érvényesül. Az önbizalomhiányos fél könnyen kiszolgáltatottá és sebezhetővé válik. Az önbizalommal teli partner pedig előbb-utóbb megelégeli a kölcsönösség hiányát, és óhatatlanul megjelenik az életében az a személy, aki legalábbis látszólag, de képes viszonozni az ő támogatását, segítségét, védelmét.

Tehát, ha valaki nem szeretné feladni kapcsolatát, egyszerűen csak dolgozzon azon, hogy az önbecsülése helyreálljon, vagy folyamatosan magas szinten legyen.

Ha Ön ebben a helyzetben van, egy nagyon egyszerű gyakorlatias tanáccsal tudok Önnek segíteni:

Ossza fel az életét különféle területekre, mint például a saját test/kinézete/fizikuma, tulajdona/vagyontárgyai, gyermekek/párkapcsolat/család, munkahely/karrier és különféle olyan területek, melyek az Ön életében még jelentősek. Őszintén határozza meg minden terület kapcsán, hogy egy 1-től 10-ig tartó skálán milyen minőségűnek ítéli meg a jelenlegi helyzetét. Fontos, hogy valóban nézzen szembe a reális helyzettel, ne osztályozza se alá, se felé.

Miután egy ilyen tükröt állított maga elé, jön a nehezebb feladat. Minden egyes Ön által meghatározott életterületre írja le azt az ideális helyzetet, mely meglétekor elégedett lenne az életével. Az ideális helyzet egy teljes körű, részletes leírása annak az állapotnak, amit az adott területen szeretne valamikor elérni. Ne azt mérlegelje, hogy ez mikor lehetséges, hogy milyen nehézségek lehetnek az elérés során, hanem azt, hogy mire VÁGYIK.

Elismerem, ezt nem egyszerű kidolgozni.

Számos Személyes önbizalomedzés tapasztalata alapján állíthatom, hogy az edzésen résztvevő emberek megharcolnak azért, hogy ezt valóban részletesen leírják. Ám ha ezt valaki nem csinálja végig, esélye sincs arra, hogy elégedetten élje az életét. Ha leírja ilyen módon a vágyait, megnyílik az Ön számára az út, mely a boldog élethez vezet.

Azért ez egyetlen módszer önbizalmunk újjáteremtésére, mivel csupán akkor fog napról-napra erősödve, hamvaiból újjáéledni a magunkba vetett hitünk, ha minden nap legalább egy apró lépést teszünk az ideális állapot elérése érdekében.

Ha Ön a nők azon többségéhez tartozik, akik vágynak a meghitt, támogató és nyugodt párkapcsolatra, kötelessége azon dolgozni, hogy önbizalma teljes legyen, és ezzel ajándékozza meg párját. Csak akkor várhatja el igazán tőle, hogy ő is nap mint nap dolgozzon ezen, ha Ön példát mutat számára.

Tegye ezt!kép forrása

 
 
 
[ 2603 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x