Így készüljön fel, ha ügyvédhez megy!
Címlap / Karrier / Így készüljön fel, ha ügyvédhez megy!

Így készüljön fel, ha ügyvédhez megy!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-06-10

Egy felmérés alapján az ügyfelek a szakmai tudáson és felkészültségen kívül leginkább a gyorsaságot várják el az ügyvédjüktől. Ez rendjén is van, hiszen a mai felgyorsult világban az idő az egyik legnagyobb kincsünk. Ugyanakkor a gyors és precíz ügyvédi munkához mindenképpen elengedhetetlen az is, hogy az ügyfél segítse az ügyvéd munkáját. Ennek érdekében az a legnagyobb segítség az ügyvéd számára, ha az ügyfél saját maga is felkészül az első konzultációra, előkeresi és magával viszi az összes olyan iratot, dokumentumot, ami az üggyel kapcsolatos. Ha kérdéses, hogy mire lehet szüksége az ügyvédnek, akkor inkább több irat kerüljön bemutatásra, az ügyvéd egészen biztosan segíteni fog a megfelelő iratok kiválasztásában. 

EZEKRE LEHET SZÜKSÉG AZ ÜGYVÉDI KONZULTÁCIÓN:
  1. szerződés,
  2. hatósági határozat,
  3. levél,
  4. kereset,
  5. társasházi alapító okirat,
  6. ügyvédi munkadíj, stb.
Konzultáció előtt mindenképpen érdemes az ügyvéddel is közvetlenül egyeztetni, hogy milyen iratokra, dokumentumokra lehet szükség az adott ügyben.

+ 1 TIPP, ami nagyon meggyorsíthatja az ügymenetet:

Tapasztalatom szerint – különösen bonyolultabb ügyekben – nagyban segíti az ügyvéd munkáját egy kronológiai sorrendben megírt összefoglaló az ügyről, amely tartalmazza, hogy mikor, mi történt, kik a legfontosabb szereplők az ügyben, milyen hivatalos/jogi lépések történtek eddig.
A fentiek figyelembevételével jelentősen gyorsabb ügymenetre számíthat, sőt óradíjas elszámolásnál még pénzt is megtakaríthat magának.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2335 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x