Interjú az önbizalomról - Gubás Gabival
Címlap / Karrier / Interjú az önbizalomról - Gubás Gabival

Interjú az önbizalomról - Gubás Gabival

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-12-09

A hét mottója: "Ha a párodban megtalálod a teljességet, tudsz töltekezni belőle. Amikor megpróbálják letörni az önbizalmadat, e teljesség segítségével újra visszatalálhatsz az arany középútra." /Gubás Gabi/ Minden úgy jó, ahogy van A 40 évesen is tini lányos bájtól ragyogó színésznő két gyermeke, Attila és Anna születése után teljesedett ki igazán, élete minden területén. Férje, a természetgyógyász Attl Attila sokat segít neki a testi és lelki fittsége megtartásában, de a színpadnak is nagyon hálás az egészséges önbecsüléséért. 

- Milyennek látod a körülötted lévő nők magabiztosságát?
- Azt a jelenséget tapasztalom, hogy manapság egyre bátrabbak, és ez főleg a férfiakkal kapcsolatban nyilvánul meg. Megmosolyogtató, ahogy udvarolnak a férfiaknak, rajonganak értük, és legtöbbször a férfi kollégákat várják az előadás után! Sokkal rámenősebbek, mint a korábbi években. Kérdés persze, hogy vajon az áll-e a jelenség hátterében, hogy túlteng bennük az önbizalom, vagy pedig épp az ellenkezője. Márpedig fontos az önbizalom, e nélkül senki nem tudja kiteljesíteni önmagát.

- És a te önbizalmad?
- Úgy gondolom, egészséges szinten van. Ehhez már gyermekkoromtól kezdve megfelelő volt az alapozás, aminek köszönhetően akkor is hamar egyensúlyba kerül nálam a méreg nyelve, ha olykor előfordul egy kis kilengés. Mert nyilván mindig, mindenkinél adódnak ingadozások. Nekem is vannak olyan időszakaim, amikor kevésbé érzem úgy, hogy jól meg tudnám csinálni azt a szerepet, vagy könnyen képes lennék megoldani egy bizonyos problémát. De alapvetően nincs bajom a világgal és az életemmel, mert azt vettem észre, hogy minden úgy jó, ahogy van. Ez a belenyugvás és elfogadás pedig stabilitást ad a lelkemnek, így igazából nincsenek nagy kétségeim. A színpadon természetesen lehetnek, mert ott egy-egy szerep ezt megkívánja, de a magánéletemben alapvetően mindig megpróbálom tartani a középutat.


- Min múlik az, hogy kinek mekkora az önbecsülése?
- Szerintem alapvetően azon, hogy ki mennyire van rendben önmagával, mennyire ismeri és fogadja el a saját lelkét. A színészetet kiváló önismereti kurzusnak tartom, főleg azért, mert egy szerep által újra meg újra át tudjuk lépni a saját korlátainkat. Mert olyan szituációkat is el kell játszani, amivel az életben talán sosem találkoznánk. Érdekes, hogy a pályám elején a színpadon hamarabb történtek meg velem nagyon fontos dolgok, mint a valóságban. Például hamarabb szültem. Aztán eltelt egy bizonyos idő, és behoztam magam, ezáltal a megerősödött a színészi önbizalmam. Ugyanis ezek a megtapasztalások olyan tudással vérteztek fel, hogy egy-egy új szerep megformálásakor ne lehessen kisebbségi érzésem, hogy „én még nem éltem át, nem tudom, milyen ez a helyzet, és nem tudom eljátszani”. Azt is szoktam mondani, hogy ha nem lennék színésznő, valószínűleg sokkal betegebb ember lennék.

- Vagyis javaslod a nőknek, hogy tanuljanak színészmesterséget?
- Nem feltétlenül kellene mindenkinek ezt erőltetnie, de akinek affinitása van hozzá, sokat segíthet. Ahogyan nekem is. Az a jó, ha mindenki egyénileg találja meg a számára legtesthezállóbb módszert az önbizalma építésére.


- Neked ebben a párod is óriási segítség.
- Igen. Nagyon fontos, hogy megtaláljuk azt, aki mellett teljes emberként élhetünk úgy, hogy kiegészítjük egymást, és akivel kölcsönösen fejlődhetünk. Megtapasztaltam már, mennyire fontos, hogy épülni tudjunk az emberi kapcsolatok által, és itt nem csak a férfi-nő viszonyra gondolok. Mert van olyan, amikor valaki csak elvesz belőled, és vele még annyi sem vagy, mint amennyi te önmagadban lehetnél. A másik típusú kapcsolatban nem vesznek el belőled, de nem is adnak a lelkedhez, személyiségedhez semmi értékest. A harmadik típusú kapcsolatban viszont te is több leszel, és a másik ember is több lesz általad, miközben ketten egy egészet alkottok. Ha ezt a teljességet megtalálod a párodban, tökéletesen kiegészítve egymást, inspirálóan hat rád a másik, és érzed, hogy még erőt is kaphatsz tőle! És ő is ugyanezt éli meg veled. Amikor pedig esetleg így vagy úgy megpróbálják letörni az önbizalmadat, tudsz töltekezni a párodból, és a segítségével újra visszatalálhatsz az arany középútra.


- A gyermekszülés hogyan befolyásolhatja a nők önbizalmát?
- Amikor abban az élet-stádiumban érkezik meg valakihez a gyerek, hogy már szeretne szülni és anyává válni, annak csodálatos a hatása! De ha csak úgy becsúszik a baba, az más. Én 33 éves lettem édesanya, amikorra már nagyon szerettem volna megtapasztalni ezt az életérzést. Ebből adódóan nekem mindenképpen hozzátett a nőiségemhez, és a színésznői értékeimhez is. Átrendeződött az egész életem, a fontossági sorrendek, és értelmet kapott minden olyan dolog, amit korábban nem tudtam a megfelelő értékén kezelni, vagy nem fogtam fel, miért is jó az. A két gyermekem megadta az értelmét annak, miért jó nőnek lenni, anyának lenni és feltétel nélkül szeretni. Csodálatos dolog, amikor nem kérsz semmit, csak adsz…


- A művészet lehet terápiás eszköz egy önmagát alulbecsülő ember számára?
- Abszolút. Ha csak a színháznál maradunk: hatással vagyunk a nézőre, megérintjük a lelkét, így velünk együtt ő is katarzist, megtisztulást él át, akár a nevetés, akár a könnyek által. Vagy talán azzal segít neki a darab, hogy ráismer a problémára, ami miatt nem tud egyensúlyba kerülni önmagával. Megérti, mert tükröt tartunk elé.

- Írod és szerkeszted az Anyakanyar internetes oldalt.
- Farkasházi Rékával osztjuk meg a terhességgel, anyasággal, családdal és otthonnal kapcsolatos tapasztalatainkat, őszintén. De a természetgyógyász férjemtől hallott szépség- és egészég megőrzési „titkaimat” sem tartom magamban, mert úgy gondolom, hogy ha nekem beváltak ezek a módszerek, akkor másnak is sikerülhet átélni például a boldog és önfeledt várandósság állapotát. Ugyanakkor mi is várjuk másoktól az ilyen jellegű jó tanácsokat. Közösen dolgozunk az édesanyává vált olvasóinkkal azért, hogy minél magabiztosabban, ezáltal minél teljesebben élhessék a mindennapokat. Adunk és kapunk, vagyis kölcsönösen építjük egymást!

Fotó: RTL Klub
Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5836 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x