Miért írjunk bakancslistát? - avagy a kívánságlista előnyei...
Címlap / Karrier / Miért írjunk bakancslistát? - avagy a kívánságlista előnyei

Miért írjunk bakancslistát? - avagy a kívánságlista előnyei

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-27

Az interneten készített felmérésem furcsa eredménnyel járt. A nők több mint 80 %-a véli úgy, hogy nőtársaik felének szüksége lenne az önbizalma helyreállítására. Sokat gondolkodtam azon, miként tudnék ennyi nőnek egyszerre segíteni. Eszembe jutott egy hollywoodi filmből is ismerősnek tűnő módszer, a bakancslista készítése. És hogy miért is gondolom úgy, hogy a bakancslista készítése, és az azon szereplő tételek megvalósítása sokat segíthet az önbizalom növelésében?  


Rendezvénynaptár
 1. Megtanít tudatosan élni anyagi szempontból
  A XXI. század embere többnyire nem tud spórolni. Sokan vélik úgy, hogy egyszer élünk, és ez az egyetlen élet megérdemli az élvezet hajhaszását, még akkor is, ha erre a pénztárca vastagsága nem biztosít lehetőséget. Sokan a carpe diem oltárán akár hitelek halmozásával is képesek áldozni. Azonban ha vannak olyan álmaink a listánkon, amelynek valóra váltásához egy kis pénz is szükséges, könnyebben megtanulhatunk spórolni. Némi utánajárással megtanulhatjuk a tudatos, tervezett élet csínját-bínját, ezáltal kiképezhetjük magunkat ezen a téren. Ezáltal úgy sikerül pénzt félretenni, hogy szinte észre sem vesszük.
   
 2. Megtanít áldozatot hozni
  Amikor spórolunk, le kell mondaniuk bizonyos dolgokról. Mérlegelnünk kell, hogy mi a fontosabb. Amikor viszont az embernek van egy kitűzött célja, egy elérendő álma, ami miatt lemond bármiről is, boldogan teszi, hiszen minden apró lemondással egy lépés közelebb érezheti magát ahhoz, hogy elérje álmát. Így az áldozathozatal inkább egy magasztos dolog lesz, amit önmagunk miatt teszünk.
   
 3. Önbizalmat adhat
  Ha egy kitűzött célért egy tudatos úton haladva apránként valóra váltjuk kisebb és nagyobb álmainkat, olyan élményekben lehet részünk, amelyek megalapozhatják életünk hátralévő részét. Az adott álom által nyújtott élményen felül megbizonyosodhatunk pozitív értékeinkről, és jogosan érezhetjük úgy, hogy ha az adott célt elértük, mindenre képes vagyunk, amit a fejünkbe veszünk. Nincsenek határok, és ahány tételt kipipálunk a bakancslistánkban, annyival nő ez az erő bennünk.
 1. Segít a depresszió leküzdésében
  Sokan a hétköznapok szürkeségét, az élet monotonitását nehezen dolgozzák fel, és nem látják a megoldását, nem tudják mindennapjaikat megszínesíteni. Úgy érzik, az év mind a 365 napja ugyanolyan. Ébresztő óra, kávé, munka, házimunka, gyereknevelés, tv, fekvés. Az ilyen életfelfogás szerint élők nem a saját, hanem mindig valaki más életét élik. A folyamatos kötelességérzet és a megfelelni akarás miatt elfelejtik a saját életüket élni, a saját álmaikat valóra váltani, a saját örömforrásukat megteremteni. Hiszek benne, hogy igazi céllal sohasem leszünk depressziósok, hiszen az eléréséhez szükséges úton folyamatos megerősítést, apró „boldogságbonbonokat” kaphatunk, amely pozitív energiával tölt fel minket.
   
 2. Megtalálhatja a saját útját
  A 4. ponthoz kapcsolódva el kell mondanom, hogy csupán a célok kitűzése és azok követése nem elegendő. Kiemelkedően fontos, hogy tudatában legyen, azok csak a saját céljai. Nem olyan, amit a társadalom elvár Öntől. A bakancslistája nem más, mint őrült ötleteinek gyűjteménye, amit nem azért kell megírnia, mert abból bármi haszna lesz, hanem azért, mert szeretné az ott felsorolt álmait valóra váltani. A listán szereplő célok valóra váltása csak Önért, csak Önnek szól. Ez csakis az Ön útja. Egy út, amin nem kell másokkal osztozkodnia… csak ha szeretne.
   
 3. Izgalmasabb lesz az élete
  Ne ringassa magát a mások által követett hiú ábrándba. Ön sem örökéletű. Éppen ezért nem élhet mindig a MAJD-ban. Gyermekkoromban sokszor mondta édesanyám, hogy úgy fognak elrohanni az éveket felettem, hogy szinte észre sem veszem. Akkoriban úgy gondoltam, biztosan a szokásos szülői túlzás mondatja ezt vele. Azonban felnőtt létemben én is megtapasztaltam azt az érzés, hogy nem én öregszem, csupán a gyertyák száma egyre több, és csupán a lányom nő egyre gyorsabban. Maholnap igazi nővé érik. Éppen ezért nem szándékozom a majd és bárcsak kezdetű mondatokkal tölteni életem hátralévő részét. Szeretném izgalmasan, tartalmasan eltölteni életem hátralévő részét, szeretnék kimozdulni a komfortzónámból, világot látni, tanulni, tapasztalni, nem félni és folyamatosan fejlődni.
Lehet, hogy a bakancslista sokak számára csak egy értelmetlen játéknak tűnik. Lehet, hogy sokan gondolják úgy, vannak ennél sokkal fontosabb dolgok is a világon, az életükben. De valójában ezekből az apró örömökből teremtjük meg értékes életünket, és a sok értékes élet által lesz szebb a világ.

Tehát írjon egy listát azokról az álmairól, terveiről, amelyeket szeretne átélni, elérni. Hagyja szabadon szárnyalni fantáziáját, ne hagyja, hogy a ráció határt szabjon neki. Szívből kívánom Önnek, hogy listáján egyre több pipa legyen, és a valóra váltás útján haladva is találja meg az örömét, ezáltal teremtve magának önbizalmat.

Biztos állíthatom, hogy ha valóban ír egy ilyen listát, és valóra is váltja az ott felsorolt álmait, helyre fog állni az önbizalma.

Ezért ne halogassa tovább! Kezdjen bele álmai összeírásába. Ha a valóra váltás közben sikerei vannak, kérem, ossza meg velem. Ha azonban esetleg elakadna, akkor is írjon, mert a Facebook-oldalamat követő mintegy 7.000 hölgy közül biztosan tud és akar is segíteni Önnek valaki álmai megvalósításában, ha egy posztomban kérem segítségüket.

Sohase tévessze szem elől: Nincs egyedül.

 
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 2280 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x