Interjú az önbizalomról Vastag Csabával
Címlap / Karrier / Interjú az önbizalomról Vastag Csabával

Interjú az önbizalomról Vastag Csabával

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-12-09

Mottó: "A ’minél vékonyabb, annál szebb’ téveszmét a média által gerjesztett járványnak tartom… Márpedig én azt mondom: mindenki legyen saját maga!" /Vastag Csaba/ Vastag Csabát azóta körülrajongják a nők, hogy vagány és laza stílusával feltűnt az X-Faktor első szériájában. Volt alkalma megismerni a női lelkeket, és jól átlátja a külsőségek csapdáit is, amikbe a legtöbben - főleg a média hatására - beleesnek. 

- Mit gondolsz a női önbizalomról?
- Sok elveszett hölgyet látok a világban, akik a koruk vagy a testalkatuk miatt nem igazán tudják megtalálni önmagukat, és élvezni az életet. Az évek múlása, és a kilók növekedése a két sarokpont a magabiztosság szempontjából. Érdekes, milyen sokan vágynak a gyors és instant önbizalom-növelő módszerekre, például a különféle plasztikai beavatkozásokra, amiktől hirtelen akár túláradó önbizalomra tehetnek szert. Pedig ez néha akár ellenszenves is lehet. Az igazság – mint az élet minden más dolgában – valahol a kettő között, az arany középúton van. És megfelelő önismeret birtokában szembe kell nézni a realitással. De szerintem bármennyire felturbózza valaki a külsejét, belül kell megtalálnia azt a valakit, akit keres. Ez egy belső utazás, ami nagyon izgalmas dolog, és érdemes megtenni! Nagyon sokan nem tudják, mit lehet önmagukban szeretni, sok téveszmével találkoztam már, amikor valaki azt gondolja magáról, hogy nem fontos senkinek…- Rögtön kiszúrod az igazi magabiztosságot, ha ránézel egy nőre?
- Nem biztos, mert attól, hogy valaki harsány, kiabál, rámenős, és nagyon odateszi magát a jelenlétemben, nem jelenti azt, hogy tényleg magabiztos. Amikor megkérdezzük erről a nőket, 90%-uk azonnal rávágja, hogy neki nincs önbizalma. Kell egy kis beszélgetés és biztatás, hogy mégiscsak találjanak magukban valami szépet és jót, ahhoz pedig még több idő is, hogy felnyíljon a szemük és belássák: messze nincs annyira elveszve itt semmi, mint azt ők gondolják. Főleg az idő múlása miatt jellemző ez, és meglepő módon a 25-30-as korosztály is egyre inkább úgy érzi, hogy már a vezérigazgatói karriert és gyermekvállalást is ki kellett volna pipálnia az életében. És ezt borzasztónak tartom! Hiszen köztudottan sokan szülnek manapság 40 körül is, biztosabb egzisztenciával mögöttük, és ha az ember tesz érte, akkor 20 és 45 év között nagyjából ugyanúgy tud kinézni. A természetes folyamatoknak viszont szerintem nem szabad gátat szabni. Én kimondottan gyűjtöm a ráncokat, sőt, örülök nekik!

- Na jó, de te férfi vagy!
- Ez igaz, de ha megkérdezünk más férfiakat is, biztosan rengetegen mondják azt, hogy örülnek egy jó negyvenes nőnek! Ezért is tartom áldásosnak azt a missziót, amit önbizalomedzőként vállalsz, mert ezt el kell mondani a hölgyeknek! Ahogy azt is el kell mondani nekik, hogy bár a világunk rohanó és teljesítmény-orientált lett, a reklámokból pedig megállás nélkül ontják, hogy „legyen minél nagyobb melled és csücsöríts a szelfiken, mert csak úgy nézel ki jól”, ne dőljenek be ennek! Mert ez nem igaz!


- És az is dől a médiából, hogy legyél minél vékonyabb.
- Ha megnézzük, hogy az évszázadok során hogyan alakult a tökéletes nő képe, a régi Vénusz-ábrázolásokat túlzásnak tartjuk. De az is abnormális és romboló, hogy manapság a legtöbb nő azt hajszolja, hogy csont sovány legyen, sőt, nevezzük nyugodtan satnyának! Pedig ezt senki nem kéri tőlük, pláne a férfiak nem! Mert szerintem 90%-unk a formás nőket szereti! A „minél vékonyabb, annál szebb” téveszmét a média által gerjesztett járványnak tartom, hiszen tele vannak a női lapok fogyókúrás receptekkel, és a sztárok közül is leginkább azok szerepelnek, akik lefogytak körülbelül 10 kilót. Akkor megkaphatja az illető a „bombaformában van” blikkfangot. Ha netán egy ismert ember meghízott valamennyit, az szinte elrettentő példa szokott lenni. Márpedig én azt mondom: mindenki legyen saját maga!

- A belső értékekre helyezed a hangsúlyt?
- Legelőször természetesen a külsőt nézzük, és fontos, hogy valaki adjon magára, de mindemellett a kellemes külső héjon belül egy értékes magnak kell lennie. Ettől lesz igazán vonzó egy nő! És persze magabiztos.

- Szerinted ezt a nők is tudják?
- Nem hiszem, hogy egyáltalán az önbizalom szó jelentésével pontosan tisztában van mindegyikük, ezért elsősorban az önismeret fontosságára hívom fel a figyelmet. A legtöbben ugyanis nem ismerik saját magukat, mivel újság-tesztekből értesülnek arról, hogy ők milyenek, vagy milyennek kéne lenniük. Pedig csak egy kicsit magukba kellene nézniük…

- Párválasztásnál neked fontos szempont, hogy a kedvesednek legyen kellő önismerete?
- Óriási előny, ha tudja, mi áll jól neki, érzi, hogyan kell társaságban viselkednie és egyensúlyban van. Ha nincsenek a társadalmi normákkal feltűnően szembe menő kilengései. Ismerjék meg és szeressék magukat a nők, és akkor mások is szeretni fogják őket! Ez a legfontosabb.

Találkozni Szakértőnkkel itt lehet.

Olvasnivaló erre.


Fotók: RTL Klub
Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1992 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x