De kérem szépen, milyen önismeretről van itt szó?!
Címlap / Karrier / De kérem szépen, milyen önismeretről van itt szó?!

De kérem szépen, milyen önismeretről van itt szó?!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-12-09

Minden ember tudja, vagy legalábbis tudni véli. Mindenki kutatja, és néhány szerencsés akár rá is talál. Van, aki oktatja, van, aki ír róla, és csak igazán kevesen ismerik a mikéntjét. Az önismeret gondolkodók, pszichológusok, pszichiáterek, vallási vezetők, celebek megunhatatlan, örök témája. De felmerül bennem a kérdés, valójában az ember hogyan ismerheti meg igazán önmagát. Melyik ember ismeri jobban önmagát? Aki a saját életének problémái miatt másokban keresi a hibát? Vagy az,aki mindenért saját magát hibáztatja? Természetesen egyik sem. 

Az önismeret az általános felfogás szerint egy önmagunkra irányuló lelki folyamat. Törekszünk és teszünk azért, hogy megismerjük személyiségünk tulajdonságait, képességeit, szándékait, érzelmeinket, gondolatainkat. Ahhoz, hogy valóban tisztában legyünk önmagunkkal azonban, szükségünk van kíméletlen őszinteségre, hogy be tudjuk vallani magunknak azokat az igazságokat is, amelyek bevallása sokszor igazi fájdalommal jár.

Az elméleti megközelítés helyett én szeretem a gyakorlat oldaláról megközelíteni az ilyen kérdéseket. Ezt a területet is, mint minden mást is, többféleképpen is górcső alá vehetjük.

Egyrészt érdemes átgondolni, milyen rossz érzéseim vannak és ezeknek mi lehet az oka? Mire vagyok különösen érzékeny? És milyen téren vagyok kiemelkedő?

Véleményem szerint azonban a leghatékonyabb megközelítés, amit L. Ron Hubbard, a nagy filozófus mondott: „Az ember maga a célja.”

A folyamatos önvizsgálat bizonytalanságra, önleértésre vezet. Az igazi önismeret azonban ott kezdődik, amikor az ember képes meghatározni életének különböző területein azokat a helyzeteket, amelyekre vágyik és szeretne elérni.

Tehát akkor, amikor valaki nekem az önismeret témáját említi, mindig megkérdezem, hogy életének megadott területein, mint például (testi állapot, szellemi állapot, anyagi állapot, párkapcsolat, gyerek, család, munka, barátok, hobbi, táplálkozás, alvás, ápoltság, sport, szexualitás, öltözködés, tanulás, szórakozás, kényeztetés), milyen ideális állapotot szeretne elérni. Számomra az az ember rendelkezik önismerettel és csakis az, aki egy ilyen kérdésre szabatosan, részletesen és reálisan tud válaszolni.

Az egész önbizalomedzést arra építettem fel, hogy segítsek a hölgyeknek. Legelőször abban, hogy világos elképzelésük legyen arról, mit szeretnének elérni minden rossz érzésük, kétségük, bizonytalanságuk ellenére az életükben. Ha valaki képes megfogalmazni ezt, akkor megtette az első igazi lépést a saját önismeretéhez.

Ön vajon meg tudja fogalmazni precíz, pontos mondatokban, miként látja magát 5, 10 vagy akár 15 év múlva egy ideális életben?

Ha csak néhány szót tud hirtelenjében felsorolni (harmonikus párkapcsolat, gyerek, kertes ház, kutya stb.), akkor sajnálatos módon a válasz nem. Aggodalomra azonban semmi oka, a nők nagytöbbsége Önhöz hasonlóan nem tudja megfogalmazni hosszú és rövid távú álmait, terveit. Éppen ezért, bátorítok mindenkit, hogy kezdjen el ezzel foglalkozni, töltsön ezzel időt. Tervezze meg, mit szeretne a jövőben elérni. Tudatosabban gondolja végig, mit akar kezdeni az életével, mert enélkül olyan lesz, mint egy száraz levél, melyet össze-vissza fúj a bolond szél.

Ha nem tudja, életcéljait miként találhatja meg, az odavezető utat hogyan tervezhetné meg, kérjen segítséget környezetétől, vagy keressen megoldást erre a fejlesztendő képességére. A Női önbizalom titkos tükre előadásomon és a LélekFitnesz című tréningemen én is ezt a célt tűztem ki magam elé és a hozzám ellátogató, tőlem segítséget kérő hölgyek elé.
Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1365 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x