Amikor a saját újévi fogadalmunk az életünkre tör
Címlap / Karrier / Amikor a saját újévi fogadalmunk az életünkre tör

Amikor a saját újévi fogadalmunk az életünkre tör

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-12-09

Az emberiség történelme során csupán néhány száz éve búcsúztatják december végén az óévet. Fiatal kora ellenére a szilveszter mégis a legek ünnepe, legalábbis ami a bulikat illeti. Az emberek többsége a legzajosabb, a legnyitottabb, a legvidámabb napjának tartja ezt az évnek, és óriási elvárásokkal néz eme 24 óra elé.Ilyenkor teszik a legtöbb fogadalmat is, amiből persze képtelenség megtartani az összest. A leggyakoribb fogadalmak közül is első helyen áll általában a szent elhatározás, hogy megválunk néhány kilótól. Túl a karácsonyi ünnepi lakomákon könnyű szívvel tesszük meg a nagy ígéretet, amit még elsején is könnyűnek érzünk, később persze már elbizonytalanodunk.  

Dohányosoknál szinte minden esetben ugyanaz a fogadalom, szilveszterkor még önfeledten szívom a cigit, de elsején lerakom. A nagy elhatározások sorából nem maradhat ki, hogy többet foglalkozunk magunkkal és szeretteinkkel.

Ezek a magasztos célt szolgáló fogalmak mind-mind szépek. De vajon az újévi fogadalmak hány százalékát tartják be az emberek? Az is érdekes felvetés, hogy vajon az év többi 364 napján hány fogadalmat teszünk magunknak? Nem eszem több édességet? Leszokom a dohányzásról? Minden héten kétszer elmegyek futni?

Mivel ilyen jellegű statisztika egyelőre nem készült még, hosszas latolgatás és számolgatás után arra a szubjektív véleményre jutottam, hogy egy átlagos ember körülbelül száz fogadalmat tesz magának naponta. Ez egyrészt jó, hiszen ez viszi előre egy ember életét, ettől fejlődhetünk. Megígérünk magunknak valamit, majd megvalósítjuk azt. Másrészt azonban van egy nagyon káros hatása, ha nincsenek betartva, borzasztó rombolást képesek okozni az ember önbecsülésében.


Tehát annyira nem is veszélytelen ez a fogadkozás. Miért is?

Mert ha egy hölgy megfogad magában valamit, és azt képtelen betartani, - érdekes, hogy erre senki sem fordít kellő figyelmet-, rossz érzést okoz magának. A képtelenség, a haszontalanság, a határozatlanság érzését okozza magának.

Női ÖnbizalomEdzőként az egyik fő feladatom, hogy a nők lerázzák magukról a saját maguk leértékelésének kényszerét, illetve az értéktelenség érzését.

Persze mondhatnánk az általános vélekedés szerint, hogy az ember azért nem tartja be az ígéreteit, mert nincs elég akaratereje. Meggyőződésem azonban, hogy az akaraterő egyenesen arányos a betartott ígéretek számával. Minél több fogadalmunkat gondoljuk végig tudatosan és reálisan, valamint adunk elég időt és lehetőséget arra, hogy meg is valósítsuk őket, annál többet tudunk betartani közülük, ezáltal annál nagyobb lesz az akaraterőnk és a lelkesedésünk.

Tehát jól gondoljuk át, milyen fogadalmakat teszünk így az újév hajnalán. Ha bevállaljuk az ezzel járó elkötelezettséget, akkor tudjuk azt, mennyire fontos véghez vinni.

Boldog, sikerekben, egészségben és önbizalomban gazdag új évet kívánok minden nőnek!
Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1917 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x