Az 5 legnagyobb hiba, amit elkövethetsz az önéletrajzban
Címlap / Karrier / Az 5 legnagyobb hiba, amit elkövethetsz az önéletrajzban

Az 5 legnagyobb hiba, amit elkövethetsz az önéletrajzban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-23

Több ezer önéletrajz után is van néhány dolog, amin meg tudok lepődni. Ezek olyan hibák, amikor biztosra veheted, hogy önéletrajzod 5 mp után a kukában landol. Meg fogsz lepődni, mennyire kevés dolgon múlik, hogy bekerülj az első 10 %-ba. 10-ből 9 önéletrajzban elkövetnek egyet ebből az öt hibából. 

Ha jó önéletrajzot akarsz, akkor ezeket gondosan kerüld el.

1. Tartalom és név nélkül

Semmi, de semmi nem derül ki a beküldött anyagból, ráadásul az önéletrajz nevéből sem derül ki, kihez tartozik.
Egymás alatt dátum nélkül fel vannak sorolva cégnevek, anélkül, hogy kiderülne, mit is csinált ott a jelölt.
Olyan is van, hogy egy tömegben vannak cégnevek, majd utána munkakörök, csak azt nem tudom, hol és mit csinált. Természetesen a munkakörök alatt semmi további információ nem kapok.
Nagy hiba, ha az önéletrajzodnak, az önéletrajz.doc, vagy cv.doc nevet adsz. Ilyenkor rákényszeríted a fogadófélt, hogy ő mentse el egyedi néven, vagy soha többé nem találja meg a sok hasonló önéletrajz.doc nevű jelentkezés között. Kedvencem az utóbbi időkből a Kész anya legfrissebb.doc néven kapott jelentkezés.

2. Önéletrajz az e-mailben

Többször is kapok olyan levelet, ahol az önéletrajz szövege egyszerűen be van dobva az e-mailbe. Ez a típusú hiba ráadásul általában párosul az elsővel, hogy nem is derül ki belőle sok minden.
Ha valaki nem veszi a fáradtságot, hogy megírjon egy önéletrajzot, elmentse, és elküldje pár sor kíséretében, miért hinné el bárki, hogy a munkájában alapos, szorgalmas, munkaszerető lesz.

3. Email tárgy és tartalom nélkül

Nem egyszer kapok úgy jelentkezést, hogy csak a melléklet látszik, a tárgyban sincs, hogy miről szól a levél, és az email szövege is üres. Alapvető feladat, hogy egy udvarias levél kíséretében küldjük el az önéletrajzot. Természetesen a legjobb, ha ez egy hosszabb kísérőlevél, ahol elmondjuk, hogy mire jelentkezünk, milyen erősségeink vannak, és miért vagyunk mi a legjobb jelöltek.


 

4. Régi dátum

Az önéletrajz végére nem szükséges dátumot írni. Az elküldött jelentkezés ideje pontosan megadja a z időpontot.
De ennél sokkal rosszabb, mikor az önéletrajz végén egy fél éves dátum van. Ilyenkor pontosan tudható, hogy a jelentkezés nem pontosan a kiírt állásra történt, hanem egy sablont küldött a jelölt.

5. Fénykép

Végül a legnagyobb hibákat a fényképpel lehet elkövetni. Arról, hogy kell-e és mikor fénykép, még olvashattok majd.
De az biztos, hogy olyan fényképet kell választani, ami illik a megpályázott pocizóra, és hasonlít a jelentkezőre.
Kaptam már jelentkezőktől fürdőruhás képet, baráti vacsorán sörrel a kézben készültet, és esküvői képet a boldog férjjel együtt.
Hihetetlen, de rengeteg személyes, nem profi, vagy előnytelen képet kapok, ami egy perc alatt eldöntheti a jelentkezés sorsát.

Önéletrajz készítésben itt találsz segítséget>>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4903 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x