Hogyan ronthatod a munkábaállási esélyeidet? - Borítsd ki...
Címlap / Karrier / Hogyan ronthatod a munkábaállási esélyeidet? - Borítsd ki a HR-est!

Hogyan ronthatod a munkábaállási esélyeidet? - Borítsd ki a HR-est!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-20

Ajánlok egy biztos módszert, amivel már a pályázatod elolvasása előtt felidegesítheted a jelentkezésed elbírálóját.  

Tehát, a legjobban teszed, ha az önéletrajzodat elmentve a következő elnevezéseket adod a dokumentumnak: önéletrajz.doc, netán cv.doc. Jelentősen fokozhatod a hatást ha mellécsatolsz egy moviációs levelet is, természetesen levél.doc elnevezéssel.

Minek is foglalkoznál azzal, akinek küldöd a levelet? Úgyis rengeteg ideje van, amit csak arra használ, hogy a szerencsétlen jelölteket gyötörje.

Igazán nem gond neki 20-30 önéletrajz.doc-ot átnevezni, hogy a következő nap is meg tudja találni a jelentkezők tömegében.

Gondold végig, hogy nézne ki a HR-es számítógépe, ha csak úgy mentené el az önéletrajz.docot, ahogyan te küldted.

Kipróbáltam, és megcsináltam egy ilyen könyvtárat, amikor 120 pályázóból ennyi átnevezendő jelentkezést találtam.Ez pontosan 22 darab azonosíthatatlan önéletrajz!

Természetesen, ha nincs túlságosan sok jelentkező, akkor egyenként átnevezem mindegyiket a küldő nevére. De biztosan nem vagyok boldog attól, hogy fölösleges munkát végeztetnek velem.

Ha nagyon sok a jelentkező, mint például egy recepciós állásnál, ahol akár 200-300 önéletrajz is érkezik, akkor viszont meg sem nézem ezeket, mert egyszerűen nem jut rá időm.

Tudjátok, milyen arányban érkezik azonosíthatatlan önéletrajz?
Gyakran 20-30 %-a a jelentkezőknek így küldi el a pályázatát. Néha cifrázva. Kedvencem az anyuujfriss.doc elnevezés, amikor biztos lehetek benne, hogy nem a pályázó írta meg az önéletrajzát.

Természetesen előfordulhat, és elő is fordult már velem is, hogy a legjobb jelölt az önéletrajz.doc küldők közül került ki. De mennyivel jobban jársz, ha már az elején nem rontod el az első benyomást egy ilyen szarvashibával.

Szóval, ne ezzel tűnj ki a tömegből. tűnni a tömegből. Ha odafigyelsz, testre szabod az önéletrajzodat, és ismersz néhány trükköt, akkor mással veteted észre magadat.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4335 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x