Négy hiba, amit ne kövess el, ha emailt írsz
Címlap / Karrier / Négy hiba, amit ne kövess el, ha emailt írsz

Kurtán Klára

Négy hiba, amit ne kövess el, ha emailt írsz

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-30

Valamikor az iskolában is tanították, hogyan kell levelet írni. Azóta már rég az emailek korszakát éljük, mégis jó, ha nem felejtjük el, az email is csak egy levél. A különbségek ellenére, a levéllel és az emaillel szemben támasztott követelmények alapvetően ugyanazok maradtak.  

1. Üres email

Rendszeresen megdöbbenek, hogy tömegével kapok olyan emaileket, amelyekben semmiféle szöveg nincsen, csak a csatolás.
Még annyi sem derül ki belőlük, hogy ki küldte a levelet, és mit csatolt mellé. Legalább annyit írj oda, hogy: Tisztelt Hirdető, mellékelten küldöm önéletrajzomat. Aláírás.
De még jobb, ha megtöltöd tartalommal. Ide jöhet a mindenki által utált motivációs, vagyis kísérőlevél. Ebben feltüntetheted, hol találtad, vagy ki ajánlotta a munkakört. Leírhatod, miért jelentkezel, milyen releváns, különleges tapasztalatod van. Végezetül a levél végén legyen egy udvarias üdvözlés.

2. Üres tárgy

Sokszor van valamilyen levélféle az email-ben, de a tárgyból nem derül ki, hogy miről is szól a levél. Amikor egy vezető, egy HR-es naponta több tucatnyi, néha több száz levelet kap, megkönnyíted a munkáját, ha tudja, miről is szól a beérkezett email.
De a te esélyeidet is növeli, hogy később egyszerűbben találhatják meg a jelentkezésedet. A legjobb, ha a megpályázott pozíció nevét tünteted fel a tárgy mezőben.


3. Ne felejts el a címzettet!

Te sem örülnél, ha csak úgy hozzád vágnának egy levelet. Kezdd a leveled egy üdvözléssel!

Tisztelt X. Y.
A legcélravezetőbb, ha pontosan tudod, hogy kinek küldöd. Ez gyakran kideríthető néhány google kereséssel. Cég, HR vezető, ügyvezető. Ezekkel a kulcsszavakkal gyakran megtalálod a hirdető személyt.

De, ha mégsem sikerül kitalálni, akkor írj csak annyit, hogy Tisztelt Hirdető, vagy Tisztelt Tanácsadó, Tisztelt HR vezető.

4. Ne légy gyerek!

Nagyon jópofa lehet a baráti körödben, hogy cicila04@gmail.com, de egy vállalat előtt úgy jelenjél meg, mint egy komoly munkavállaló.
Csinálj egy hivatalos email-címet. Pl. gipszjakab@gmail.com. Ha gyakori neved van, tegyél hozzá egy számot, vagy egy betűt.

Ha még jobb önéletrajzot szeretnél, fordulj hozzám.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 14111 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x