Nyílt levél az "öltönyös" nőkhöz
Címlap / Karrier / Nyílt levél az "öltönyös" nőkhöz

Nyílt levél az "öltönyös" nőkhöz

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-22

Ha a férfi karriert épít, akkor az szexi. Ha a nők kapaszkodnak fel a ranglétrán, akkor az nem. Az okos és törekvő szuper nők többnyire egyedül maradnak. Szépek, sikeresek és magányosak. A férfiak messze elkerülik őket, vagy ha van párkapcsolatuk, az nehézkes.  

Te is a karrierista típusba tartozol? Inkább az érvényesülést választod ebben a férfiak által dominált világban, mint a gondoskodó lágy nőies szerepet? Nyilván jól keresel, - na azért nem annyit, mint a te pozíciódban a férfiak. Bármit megvehetsz magadnak, sokat költesz, sportolsz, csak magaddal foglalkozol. Mennyire szép az élet! A munka az Atya Úristen neked, persze mindeközben mindennél jobban szeretnél egy normális párkapcsolatot, ám félsz, hogy kihasználnak, ezért nem akarsz elköteleződni. Még 40-es éveidhez közel sem.


A főnöködnek, naná, hogy te vagy a Jolly Joker. Hét közben naponta akár 10-12 órát is lehúzol a munkahelyeden. Persze csak szürke, sötétkék vagy fekete nadrágkosztümben, na, jó, néha kiskosztümben. Próbálsz belesimulni a férfiak uralta hatalomba. Alig smink, szorosan hátrafogott haj, szinte semmi ékszer, jobb, ha olyannak látszol, mint az öltönyös férfiak. Ha délután 4-kor kezdődik az értekezlet és este 10-ig tart, miközben este 6-kor már minden résztvevő gyakorlatilag agy-halott, nem szólsz egy szót sem. Hazamész a gyönyörű vállalati gépkocsiddal, még ellenőrzöd a friss e-maileket a legújabb vállalati laptopon. Később kicsit szörfölsz a nagy villogó dobozon, amiből csak úgy áramlik feléd a média által generált közöny, és csak nézel ki a fejedből. A jó szexet, netán a szerelmet pedig már csak mélyen megbúvó emlék morzsáidból tudod felidézni, miközben elsírod magad egy romantikus jelenet láttán. Főzni nincs időd, tele a hűtőd félkész mélyhűtött szörnyűségekkel, hirtelen megeszel pár műanyag falatot. Főnököd, aki nem egy hosszan alvó típus, már hajnal 5-kor érdeklődik levélben, hogy kész vagy-e az aznap délután leadandó projekt munkával. Lényeg, hogy jó állásod van – rabszolga vagy – de ezért magas árat fizetsz. Minden idődet és energiádat a munkahelyed és a karriered emészti fel.


  
A karrier a férfiakat vonzóvá teszi, a nőket magányossá

Mi nők ugyanolyan jók vagyunk, mint a férfiak, akár még felül is múljuk őket az iskolákban, a sportban, a munkahelyeken. Sok esetben szorgalmasabbak, rugalmasabbak vagyunk, jobban szervezünk, egyszerre több dolgot átlátunk és még a csalhatatlan női megérzés is segítségünkre van. De ezzel együtt egyre dominánsabbak vagyunk. Változnak a társadalmi szerepek. A férfiaknak is problémájuk van a férfiasságuk megélésével, sokan nem mernek felelősséget vállalni, nem akarnak a család erős bástyája lenni.

Hölgyeim, a rossz hír sajnos az, hogy a férfiak nem szeretik a sikeres nőket. A női karrierépítés nem kívánt egyedüllétet hozhat magával. A szociológusok szerint, a férfiak inkább azokat a nőket választják, akik képességekben és munkabeli pozíciójukban alattuk vannak, maximum egy szemmagasságban velük. A tanult férfiak általában olyan nőket keresnek, akik rendezett családi hátteret biztosítanak nekik, míg ők a karrierjüket építik. Nem kell a túl okos nő, mert az gyengítheti a pozíciójukat. A paradox helyzet pedig az, hogy az „Szuper Nő” nagyon nehezen talál olyan férfit, aki egy szinten van vele, és izgalmas számára. Ha egy férfi lemarad a nő mellett, az olyan mintha kiherélnék.

Három lehetőséged marad:

• Lényegesen fiatalabb férfit választasz, aki nem tekint versenytársnak, felnéz rád
• Idősebb férfit választasz, aki már túl van a karrier építésén és mosolyogva veszi ambícióidat
• Amikor hazamész, megadod meglévő párodnak azt az érzést, hogy ő a családfő és csodálod őt

A karrier, mint tudjuk, nem bújik melléd esténként az ágyban, nem ölel meg és nem mondja, hogy Te vagy a legszebb nő a világon és hogy mindenkinél jobban szeret. Engedd, hogy fejlődjön a személyiséged, hogy lásd az élet egyéb szépségeit, azt hogy miért születtél nőnek.

Van élet a karrieren túl is, légy egy kicsit lágyabb, légy Nő!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 13021 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x