Mi van, ha nem sikerül?
Címlap / Karrier / Mi van, ha nem sikerül?

Kurtán Klára

Mi van, ha nem sikerül?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-14

Tényleg, mi van ha nem sikerül, amit terveztél? Ha úgy érzed, összefogott ellened minden. Kedves barátok, családtagok még hozzá is teszik: "Ugye megmondtam?"  

De ha nem sikerült, hogyan tovább?

Az álmodozás, a célok meghatározása, és a tervezés mind nagyon fontos, de még fontosabb, hogy tovább menj a saját utadon.

Ahhoz, hogy módszeresen haladhass előre, érdemes minél pontosabb tervet készítened. De a terv még messze áll a tényektől. Miközben megpróbálod lépésről lépésre megvalósítani a terveidet, rengeteg akadály állhat előtted.

Nekem mániám a tervezés. Minden programot, tanácsadást, tréninget percről percre megtervezek. De nem biztos, hogy a körülmények, a klienseim, workshop résztvevőim úgy viselkednek, ahogy én megterveztem. Sőt, általában csak az én fejemben áll össze a kép, a partnereim fejében egy teljesen más terv létezik.


Az igazán jó terv pont arra jó, hogy tudjam, mitől térek el. De ha változnak a körülmények, a lehetőségek, a motivációd, akkor nem a terv a fontos, hanem az, hogy miképpen haladj tovább.
Nem sikerült januárban lefogynod 5 kg-t? Ilyenkor a legtöbb esetben feladod a próbálkozást. Pedig nem az a fontos, hogy pont januárban, pont 5 kg-t fogyjál, hanem az egészséged javítása.

Ha új állást, hivatást keresel, napi, heti feladatokat érdemes magadnak adni. Heti 5 jelentkezést akarsz elküldeni, de csak 2 neked való állás van. Lehet, hogy közben fontosabb dolgok jöttek, és erre a kettőre sem tudtad időben elküldeni a pályázatod.

Nem az a megoldás, hogy feladod az egészet, szidod magad, hogy még erre sem vagy képes. De, képes vagy, csak nem akkor és nem úgy, ahogy előre elképzelted!

Ha hosszabb távú terveid vannak, még gyakrabban ütközhetsz akadályokba. De ez nem azt jelenti, hogy rossz a terv, vagy nem érdemes tovább csinálnod. Csak azt jelenti, hogy értékeld újra, tekintsd át ismét, hogy milyen módosításokat kell tenned. Ha nem sikerül, nézd meg, mi az, ami nem sikerült. Mi az, amin változtatni tudsz. Lehet, - sőt muszáj - újra meg kell próbálni az egészet! Lehet, hogy máshogy kell megpróbálni. Az igazán sikeres emberek a kudarcokból tanultak. Ha nem sikerült, mentek tovább, más megoldásokat kerestek, de nem hagyták abba.


A legtöbben akkor hagyják abba a tanulást, mikor kétszer nem csinálták meg a házi feladatukat. A januári sport-fogadalmak is a kihagyott edzéseken buknak el. Ha már kétszer nem mentem el, kétszer nem csináltam meg, kétszer nem tartottam be a diétámat, akkor már úgyis mindegy.

De nem mindegy!

Terveim szerint heti háromszor szeretnék futni, hogy karbantartsam magam, és felkészüljek egy tavaszi versenyre. Most január elején az időjárás, de valljuk be egyszerűen a lustaságom miatt két hétig nem jutottam el edzeni, és úgy néz ki, a következő időszakban sem lesz időm egy héten háromszor. Az a fontos, hogy ilyen esetekben ne mondd azt, hogy most már mindegy. Ha lassabban, és más módszerekkel haladsz előre, akkor is eléred a céljaidat. Lehet, hogy nem pont határidőre, nem pontosan, úgy ahogy megálmodtad.

 
 
Újratervezés

Ha autót vezetsz, akkor megengeded a GPS-nek, hogy utadat újratervezze.

A sikernek nem a terv szerinti haladás a egyedül kulcsa! Tervezz újra!! Ne ragaszkodj szolgai módon az eredeti tervedhez. Ne ragaszkodj minden apró eredményhez.

Csak az a fontos, hogy ne hagyd abba, merj változtatni, és merj tenni érte.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 17102 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x