A kifogástalanság átka
Címlap / Karrier / A kifogástalanság átka

A kifogástalanság átka

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-08

Kívülről kifogástalan vagy-mégis találnak rajtad hibát. Ha van rajtad sapka, az a baj, ha nincs, akkor az a baj…a közmondást idézve. Lehetetlen mindenkinek megfelelni, kell-e egyáltalán? Ne törődj másokkal! A munkát nem irigylik, csak az eredményt-ez örök érvényű igazság. Piszkálnak? Lehet! De csak addig, amíg nem lesz energikus, nem lesz erős kisugárzásod, és azután mindenki elhallgat, mert az erővel nem lehet szembeszállni. Hozz egy döntést, és tegyél rá nagy ívben, hogy ki mit mond, gondol! Hogyan lehet kezelni a rossznyelveket? Erre keresem a választ egy csinos, kétgyermekes gazdasági igazgatóval, Horváth Krisztinával.  

Lehetsz a munkahelyeden szuper munkaerő, otthon szuper anyuka, mindig kifogástalan megjelenéssel, de a külvilágban elkerülhetetlen, hogy megszóljanak. Mit gondolsz, mi ennek az oka?
 
Én a legtöbb embernél, aki kritizál, azt látom, hogy nincs benne elég tenni-akarás. Könnyebb azt mondani, hogy ’nekem erre nincs időm, energiám, anyagi lehetőségem’, mint megkeresni a módját, hogyan lehetne mégis megvalósítani neki is azt, amit a másik.
 
Én évek óta nem nézek televíziót, ami sok ember életéből rengeteg időt elrabol. Helyette inkább a gyerekekkel mentünk játszótérre, utána pedig jöhetett a tanulás, az edzés, és minden más. Emellett azt vettem észre, ha felállítok egy prioritást, hogy a gyerekekkel töltött idő után az edzést mindenképpen megcsinálom, akkor utána már nem kérdés, hogy a kötelező házimunkára is találok valahogy időt. Ha fordítanék a sorrenden, akkor előfordulhatna, hogy például vasalás után már nincs erőm/kedvem futni vagy edzeni menni. Így nem kérdés, hogy mindkettőt elvégzem.
 
A másik a rugalmasság. Vizsgák előtt, amikor éjszaka tanultam, mellette ugyanúgy ott voltak a lányok és a munka is, akkor elfogadtam, hogy néhány hétre ez a prioritás, és minimális edzésidőből próbáltam kihozni a maximumot. Aztán vizsga után visszaállhatott a megszokott rend.


 
Meg lehet-e, és meg kell-e felelni véleményed szerint külső elvárásoknak? Szerintem az az öntudat, hogy ne külső elvárásoknak feleljünk meg, csakis saját magunknak, alap a sikerhez. Te hogy teszed túl magadat azon, amikor visszahallod, hogy „inkább a gyerekeivel lenne futkározás helyett”, vagy „miért nincs többet a lányaival”?
 
Azt gondolom, elég határozott személyiség vagyok ahhoz, hogy ne érdekeljen mások véleménye, ez alól természetesen kivétel a közvetlen családom, és a legjobb barátaim. A lányaim külön személyiségek, nagyon fontos az együtt töltött idő, de legalább ugyanennyire fontosnak tartom az önállóságra nevelést, és a példamutatást cselekedetekkel. Szóban hiába mondom nekik, mennyire fontos a tanulás, és hogy a mozgás valamilyen formája a mindennapi életük része legyen. Ha én nem eszerint élek, mondhatok nekik bármit, ők mintákat követnek, amit a szüleiktől látnak. 
 
A lányaimnál megszokott „játék”, hogy leülnek a mesekönyveikkel „tanulni”, a 7évesem pedig sokszor mondja, hogy alig várja, hogy velem együtt jöhessen futni. Nekem ez a legnagyobb megerősítés, hogy jó úton járok. Az én-időre pedig nem kérdés, mekkora szükség van, hiszen ha én nem vagyok rendben lelkileg-fizikailag, akkor a gyerekekkel sem tudok úgy viselkedni, ahogy szeretnék, ők pedig a legjobbat érdemlik. Elváltam, a lányokat az apukájukkal közös felügyeletben neveljük, így tudom úgy alakítani, hogy az én-időm, az edzések szintén ne a velük töltött idő rovására menjen. 
 
 
Általában fél 6-kor kelek, ha reggelre tervezem az edzésemet, akkor 5 órakor. Így még a lányaim ébredése előtt van időm magamra, és a velük együtt töltött időnk nem sérül. Szerencsére mindkét lányom a munkahelyemen jár óvodába, iskolába, így munka után pár perccel tudok is menni értük. A főzést (ami általában több fogás készítése esetén sem jelent több órát), igyekszem akkor megoldani, amikor ők egymással játszanak, vagy este, amikor már alszanak. Általában az esti órák maradtak/maradnak a tanulásra is, végig az volt az elvem, hogy minél kevesebb időt vegyek el a gyerekektől.
 
Dönthetsz, hogy kinek akarsz megfelelni. A közvéleménynek, vagy saját magadnak? Egy dologban biztos lehetsz, mindenkinek nem lehet megfelelni. Tudod, ha van rajtad sapka, az  a baj, ha nincs, akkor az…

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2914 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x