Mi az a 10 dolog, amit másképpen csinálnak a sikeres és boldog...
Címlap / Karrier / Mi az a 10 dolog, amit másképpen csinálnak a sikeres és boldog emberek?

Mi az a 10 dolog, amit másképpen csinálnak a sikeres és boldog emberek?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-20

Népszerű "a pohár félig tele van", vagy éppen fordítva nézőpont kérdése. De vajon miért gondolja másképpen ezt egy sikeres és boldog ember, de legfőképpen hogyan képes másképpen gondolni ugyanazt a dolgot? Egy titok lenne ez csupán vagy a világ legegyszerűbb dolga, amit a lehető legbonyolultabban szeretünk látni? Mi a különbség tehát a boldog és a boldogtalan ember között?  

1. Az egyik szeret, a másik fél
A boldog ember nem fél, nem riad meg egy helyzettől sem, ő bizony szeret élni. Tudja, hogy minden csupán csak egy egyszerű játék része és kicsit kitolja a saját maga határait is, hogy képes legyen minden egyes apró részletet más és más szemszögből is megvizsgálni. Ő eljátssza az életet és nem elszenvedi. Mindig és mindenben lehetőséget lát és folyamatosan tesz azért, hogy többet tudjon meg saját magáról, ezáltal az egész életről.

2. Az egyik elfogad, a másik ellenáll
A boldog ember elfogadja azt a helyzetet, amin már nem tud változtatni. Tudja nagyon jól, hogy az elfogadás által megértések születnek, ami már önmagában megoldja a helyzetet magát is. Az ellenállás ugyanis mindig visszahúz és visszatartja az elkövetkezendő lehetőségeket.

3. Az egyik megbocsájt, a másik haragot tart
A boldog ember tudja, hogy egészségtelen emberré válik, ha megtartja haragját. A megbocsájtás által viszont nem csak egészséget kap ajándékba, hanem bölcsességet is, ami tovább egyengeti a siker felé az útját.4. Az egyikben bizalom van, a másikban kétely
A boldog ember mindig és mindenkit bizalommal kezel, mindezt szeretettel és méltósággal teszi. Nem tesz különbséget, életkor, nemi hovatartozás, bőrszín és vallási nézet között sem. Viszont távol tartja magától azokat az embereket, akik képesek elhanyagolni saját ambícióikat. A boldogtalan ember viszont pont ilyen embereket vonz maga köré, ami bizalmatlanságot eredményez, valamint mindent és mindenkit kétkedve fogad. Ez nem élet!

5. Az egyik tudja mi az élet értelme, a másik csak sodródik az élettel
A boldog embert nem a pénz motiválja, hanem céljainak megvalósítása, ami az ő életének az értelme. Mindig talál arra módot és lehetőséget, hogy egy arasszal is közelebb kerüljön vágyaihoz, amit sokszor nem anyagi javakban kellene értenünk és ő ezt nagyon jól tudja és nagyon jól ki is használja. A boldogtalan ember viszont abban él, amit ráerőltetnek, elnyomják vágyait és azt csinálja mindig, amit mondanak neki. Egyszer csak azt veszi észre, hogy az élet eltelt felette, pedig élhetett volna másként is.

6. Az egyik dicsér, a másik kritizál
A boldog ember tisztában van vele, hogy akkor tudja saját magát és a környezetét is pozitív viselkedésre sarkallni, ha folyamatos dicséretben részesíti őket. A boldogtalan ember ezt nem képes észrevenni és mivel negatívan áll egy bizonyos dologhoz, valamint alapból kritikusan lát minden vele kapcsolatos tényezőt, így állandó ellenállásba is ütközik. Nem véletlenül…
 

7. Az egyik lehetőséget lát, a másik problémát
A boldog ember a problémára is kihívásként tekint, amiben mindig meglátja a lehetőséget, hogy egy új dolgot hozhasson létre. A boldogtalan ember számára ez kivitelezhetetlen, hiszen annyira belesüllyedt egy ügybe, hogy csak az és annak minden negatív hatása lebeg a szeme előtt. Nem is hajlandó másfele figyelni, ezért amíg így gondolkodik és saját magától veszi el a lehetőségben rejlő csodákat, addig boldogtalan ember is marad.
 
8. Az egyik önzetlen, a másik önző
Bár mennyire is hihetetlen, de a boldog ember más embereket tesz boldoggá, ami által az ő élete még boldogabbá válik. Önzetlenül teszi mindezt azért, mert egy jobb világban szeretne érvényesülni. Azt is tudja nagyon jól, ha más élete jobbá válik, akkor az övé is, ami által a világ is egy jobb hely lesz számunkra. A boldogtalan ember viszont csak önzőn saját magára gondol.
9. Az egyik bőségtudatban él, a másik szegénységtudatban szenved
A boldog ember nem azt figyeli, hogy éppen az adott pillanatban nincs, hanem, hogy az adott pillanat is a bőség áramlásának, vagyis a folyamatnak a része, ami hamarosan bekopogtat hozzá. És ez természetesen meg is történik, hiszen az Univerzum szimplán csak a belőlünk rezgő információkra reagál válaszával. A szegénységtudatban szenvedő ember viszont ezt nem képes megértei, ami nem is csoda, hiszen oly depresszív, hogy erre a rezgésre, csak szegénységgel és boldogtalansággal lehet válaszolni, hiszen egy hullámhosszon vannak sajnos.
 
10. Az egyik felelősséget vállal, a másik hibáztat
A boldog ember nem keres kifogásokat. Egyszerűen tisztában van vele, hogy minden érte történik. Még ha az számára nem is kedvező egy bizonyos helyzet, azt lesi, hogy mit tanulhat belőle, ami a javára válhat. Felelősséget vállal magáért, a helyzetért és a környezetért is. A boldogtalan ember viszont ezt nem veszi észre és egy hasonló helyzetben másra mutogat és mást hibáztat a történtekért. Abból viszont nem fog tanulni, így előrébb lépni sem. 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4684 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x