HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-20
Címlap / Karrier / A felnőtt rajzok jellemzői

A felnőtt rajzok jellemzői

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-20

Mitől függ általában, hogy is alakul az egészséges felnőttek rajza? Nézzük a legjellemzőbb szempontokat! A rajzokra, de még a firkákra is hatnak a reklámok, a divat, sőt a népi kultúra is, amelybe az illető beleszületett. Egy japán ember egészen máshogy rendezi el a tárgyakat egy alapon,  

 

Rendezvénynaptár
Tanultság. Aki több iskolát végzett, több képzésben - netán rajzi képzésben - részesült, "élethűbb" rajzokat készít. Érdekes módon az emberábrázolás azon a szinten szokott megmaradni, ahol az illető az iskoláit befejezte.

Gyakorlottság. Akik számára a papír és a ceruza mindennapi eszköz, könnyebben kifejezik magukat ezekkel az eszközökkel. Ezzel együtt a gyakorlott rajzelemzőt ezzel nem lehet becsapni, és firkálgatás közben sem a "tanult én" jön elő belőlünk!

Szociális környezet. A rajzokra, de még a firkákra is hatnak a reklámok, a divat, sőt a népi kultúra is, amelybe az illető beleszületett.

Egy japán ember egészen máshogy rendezi el a tárgyakat egy alapon, mint egy európai: az európai kultúra szimmetriára alapul, a japán kiegyensúlyozott aszimmetriára. A magyar népművészet alapmotívumai azoknál a magyar anyanyelvű személyeknél is megjelennek, akiket sohasem érdekelt a népművészet, városba-panelba születtek stb.

Személyiség. Ez befolyásolja leginkább rajzainkat, firkáinkat. Lelki alkatunk, intelligenciánk, tulajdonságaink leképeződnek - szó szerint! Egy lassú, alapos ember lassan, alaposan firkál, satíroz még unalmában is.

Külső behatások, aktuális hangulat. Elég megnézni egy napon, reggel és este készült kézírásunkat, és kiderül, mennyire más az általános íráskép. Így van ez a rajzokkal-firkákkal is: az éppen ható lelki és külső erők formálják az általános képet is.

Egészségi állapot. A betegségeknek a rajzokra gyakorolt hatásával a pszichológia és a pszichiátria foglalkozik. A rajz sokszor diagnózist segítő értékű, egyben jótékonyan visszahat a rajzolóra, aki megkönnyebbül, mert "kirajzolta" magából, ami a szívét nyomta. Érdekesség, hogy még testi megbetegedésekre és hajlamokra is lehet következtetni a rajzokból (hogyan a kézírásból is). Ezt rémes szakkifejezéssel grafo-pszicho-morbo analízisnek nevezte el Taracközi István. (Grafo: rajz, írás, pszicho: lélek, morbo: betegség.) Természetesen vannak betegség ellen szedett gyógyszerek és drogok is, amelyek hatására megváltozik a rajzkép.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[9302]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x