Jobb és bal - Van megoldás: agytréning
Címlap / Karrier / Jobb és bal - Van megoldás: agytréning

Jobb és bal - Van megoldás: agytréning

Forrás: Agyinfo
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

: "Mindegy, hogy alapvetően jobb vagy bal oldalas az ember: ahhoz, hogy teljesíteni tudjon, mindkét agyféltekéjének egymással harmóniában kell működnie". (Csontos Péter) 

: „Mindegy, hogy alapvetően jobb vagy bal oldalas az ember: ahhoz, hogy teljesíteni tudjon, mindkét agyféltekéjének egymással harmóniában kell működnie”. (Csontos Péter)

Agyműködésének vizsgálatára hívom, Kedves Olvasó. Először is néhány kérdés megválaszolásával segítek Önnek kideríteni, hogy a jobb vagy a bal agyféltekéje aktívabb-e; végül pedig egy gyorstesztből eldöntheti, hogy milyen – esetünkben passzív – relaxációs-meditációs technikával hozhatja felszínre életereje legjavát.
Karrier fórum

Képzelje el, hogy miközben kényelemben, csukott szemmel bóbiskolva „semmit sem csinál”, eléri, hogy pihentető alfa agyhullámai felerősödnek.

Ön ekkor agytréninggel edzi a tudatát: egy mini komputerhez csatlakoztatott fejhallgatóból és szemüvegből érkező fény- és hangimpulzusok tornáztatják meg az agyterületeit. Az agytréning a fény és a hang ősi relaxáló erejét ötvözi a komputeres csúcstechnika tudományával. Eredménye a meditációtól az öngyógyítás kiteljesítéséig vezet. A kihívásokra válaszoló személyiségek életformájának része. Az agytréninggel tanulható relaxált állapot orvosi műszerrel (EEG) is nyomon követhető.

Bal agyféltekénk felel a beszédért, írásért; reálisan képes elemezni, logikusan gondolkodni, józanon racionális következtetésre jutni, érvelni. Természetéből adódóan hajlamos az információk összetartására (konvergálásra).

Mi jellemző a dominánsan a bal agyféltekéjét használó emberre?
Elsősorban az aggodalom, a kétely, az óvatoskodás, a részletekben való túlzott elmerülés. Tapasztalatai – kudarcok, fájdalmak – alapján kialakított (tév)hite miatt javarészt a kín és a csőd vezérlik a cselekvéseit. Minél erősebb az úgyis „minden csak felsülés és tortúra” érzése, annál kevésbé tud teljesíteni egy adott helyzetben. Akit a bal agyféltekéje ural, elnyomja erős érzelmeit; rengeteg időt pazarol arra, hogy elfojtsa az indulatait, ahelyett, hogy tudatossá téve, feldolgozná, megszelídítené azokat. A bal agyféltekénk segít a racionális elemzésben. A „balosok” tehát e módon próbálják megoldani a problémáikat, feladataikat, pedig minden nem rendezhető el csak a rációval és a logikával.

Jobb agyféltekénk képekben gondolkodik, érzelmes és kreatív, fantáziadús és játékos; kockáztató, szabályszegő, kíváncsi és kezdeményező. Itt lakozik a depresszióra, a szeszélyességre, az ingatag emóciókra, valamint a káoszra és az őrületre való hajlam is.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 13573 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x