Karrier - Harmonet - Horoszkóp -Ezotéria - Jósda-lap21
Karrier

Rendezvénynaptár
Az 5 legnagyobb hiba, amit elkövethetsz az önéletrajzban

Több ezer önéletrajz után is van néhány dolog, amin meg tudok lepődni. Ezek olyan hibák, amikor biztosra veheted, hogy önéletrajzod 5 mp után a kukában landol. Meg fogsz lepődni, mennyire kevés dolgon múlik, hogy bekerülj az első 10 %-ba. 10-ből 9 önéletrajzban elkövetnek egyet ebből az öt hibából.


8 interjútípus! Hogyan legyél sikeres az interjún?

Mikor végre felhívnak, és behívnak egy beszélgetésre, akkor jön a következő feladat az álláskeresésben. Nehéz felkészülni mindenfajta interjúra, de jó ha tudjuk, mik azok a főbb típusok, amikre számíthatunk. Jó, ha mindegyikre tervezünk külön stratégiát. Ki is próbálhatjuk magunkat jó előre a különböző szituációkra. Ehhez jól jöhet egy családtag, egy barát, vagy egy karrier-tanácsadó.


3 biztos tipp a sikeres önéletrajzhoz

Mindenkivel előfordulhat, hogy új állást kell keresnie. De ne kövesd el azt a hibát, hogy egyszerűen elküldöd a régi életrajzodat a kiszemelt álláshirdetésre. Hiába részletes, az önéletrajzod, amely hatásosan mutatja be a készségeidet, a képességeidet, ha három alapkövetelménynek nem felel meg: 1. legyen érthető, 2. legyen hibátlan, 3. legyen naprakész. Így lehet csak esélyed arra, hogy másodszor is ránézzenek a jelentkezésedre és behívjanak egy interjúra.


Mi a teendő, ha kellemetlen meglepetések érnek lakás vásárlásnál?

Egy új lakás kiválasztása hosszadalmas feladat, legyen szó akár használt, akár új építésű ingatlanról. Hónapokig böngésszük a hirdetéseket, akár több tucat lakást is megtekintünk személyesen, míg végre megtaláljuk a megfelelőt. Azonban bármennyire körültekintőek voltunk is, beköltözés után még mindig érhetnek kellemetlen meglepetések: beázik a fal, nem működik a fűtés, beomlik a kémény, vezetékcserére van szükség. Jó, ha tudjuk, hogy bizonyos esetekben számon kérhetjük a hibát az eladón.


Íme a legfontosabb tudnivalók a szerzői jogokról

A szerzői jogokról Magyarországon is, amiképpen a világ legtöbb pontján viszonylag sok szó esik a hétköznapokban a szerzői jogokról, ellenben alig tudunk róluk többet, minthogy a plágium törvénybe ütköző cselekedet. A szerzői jogok természetesen igen jelentős szerepet töltenek be a szellemi termékek védelmének területén, így nem árthat néhány alapvetésről tudomást szereznünk. Elsősorban művészi tevékenység során keletkezett szellemi termékek védelméről van szó.


Az állásinterjúkról

Sokszor csak 1-2 órát, vagy akár összesen 30 percnyi időt kapunk arra, hogy jó benyomást keltsünk, vagy akár mindenki közül a legjobb benyomást, és bebizonyítsuk magunknak és a munkáltatónak is, mi vagyunk a megfelelő jelöltek egy felkínált állásra.



Több ezer cikk vár még rád, lapozz!
...
...


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 







ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot


A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x