7 misztikus tény a kutyákról
Címlap / Kedvenc / 7 misztikus tény a kutyákról

7 misztikus tény a kutyákról

Forrás: Mirror
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-09

Nem egyszerűen csak az ember legjobb barátai, hiszen különleges képességekkel rendelkeznek ezek a szőrös házikedvencek. Megérzik a betegségeket, ők is álmodnak és még az ujjlenyomatuk is egyedi! Íme hét olyan tény, amelyet lehet, hogy te sem tudtál saját kutyádról!  

1. Féltékenyek, de nincs bűntudatuk

Kaliforniai kutatók szerint a kutyák féltékenyek, ha esetleg gazdájuk nem velük foglalkozik, azonban ha leszidjuk őket, a félénk kutyaszemek nem bűntudatot tükröznek. Megállapították ugyanis, hogy szőrös kedvenceink nem éreznek bűntudatot. Az ilyenkor látott reakció csak a hangos kiabálásra adott válasz, szóval a kutya csak a mi viselkedésünkre reagál.
 
2. Nem csak fekete- fehérben látnak

Csupán mítosz az, hogy a kutyák nem látnak színeket. Az viszont igaz, hogy nem tudnak annyi színt megkülönböztetni, mint az emberek. Ennek az oka, hogy a mi szemünkben három különböző csap van a színek megkülönböztetésére, a kutyákéban viszont csak kettő. Ez azt jelenti, hogy a kutyák csak a szürkésbarna, a sárga és a kék árnyalatait látják. Cserébe viszont éjjel sokkal jobban látnak, mint az emberek. 

3. Tudják, ha valami baj van

Nem csak legenda az, hogy a kutyák megérzik, ha beteg a gazdájuk. Szagról állapítják meg, hogy az emberi test nem úgy működik, ahogy kellene. "Diagnosztizálni" tudják a rákot, a cukorbetegséget, de az epilepszia korai jeleit is felismerik. 

 
 
 
4. Tényleg értenek minket

Tudósok szerint bizonyos kutyafajták tényleg értenek minket, a borber bolie akár 200 szót is megtanul és ért. Az öt legokosabb kutya közé tartozik még az uszkár, a német juhász, a golden retriever és a dobberman is.
 
 
 


5. Jobban bírják a meleget, de ők is izzdanak
 
A kutyák átlagos testhőmérséklete 37- 38 Celsius fok között van, tehát jóval magasabb, mint a miénk. Azonban ők is izzadnak, a különbség viszont az, hogy ők csak a testük bizonyos részein képeket erre, mégpedig a talpukon levő párnákon át.
 
6. Nekik is van ujjlenyomatuk

Bizony, talpuk lenyomata pontosan annyira egyedi, mint a mi ujjaink ...
(... és ha a talpukon levő kis szőrpamacsot megpiszkálod, ők is csiklandósak, akár csak mi, próbáld csak ki!) 

 
 

 
7. Ugyanúgy álmodnak, mint az emberek

Akinek van kutyája, biztosan látta már álmában nyüszögni, "futni" vagy mozgolódni. A kutyák is pontosan úgy álmodnak, mint az emberek. A kölyökkutyák sokkal gyakrabban álmodnak, ők sokszor játszanak addig is, míg alszanak.
 
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 11238 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x