7 misztikus tény a kutyákról
hirdetés
Címlap / Kedvenc / 7 misztikus tény a kutyákról

7 misztikus tény a kutyákról

Forrás: Mirror
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

Nem egyszerűen csak az ember legjobb barátai, hiszen különleges képességekkel rendelkeznek ezek a szőrös házikedvencek. Megérzik a betegségeket, ők is álmodnak és még az ujjlenyomatuk is egyedi! Íme hét olyan tény, amelyet lehet, hogy te sem tudtál saját kutyádról!  

 

Rendezvénynaptár
1. Féltékenyek, de nincs bűntudatuk

Kaliforniai kutatók szerint a kutyák féltékenyek, ha esetleg gazdájuk nem velük foglalkozik, azonban ha leszidjuk őket, a félénk kutyaszemek nem bűntudatot tükröznek. Megállapították ugyanis, hogy szőrös kedvenceink nem éreznek bűntudatot. Az ilyenkor látott reakció csak a hangos kiabálásra adott válasz, szóval a kutya csak a mi viselkedésünkre reagál.
 
2. Nem csak fekete- fehérben látnak

Csupán mítosz az, hogy a kutyák nem látnak színeket. Az viszont igaz, hogy nem tudnak annyi színt megkülönböztetni, mint az emberek. Ennek az oka, hogy a mi szemünkben három különböző csap van a színek megkülönböztetésére, a kutyákéban viszont csak kettő. Ez azt jelenti, hogy a kutyák csak a szürkésbarna, a sárga és a kék árnyalatait látják. Cserébe viszont éjjel sokkal jobban látnak, mint az emberek. 

3. Tudják, ha valami baj van

Nem csak legenda az, hogy a kutyák megérzik, ha beteg a gazdájuk. Szagról állapítják meg, hogy az emberi test nem úgy működik, ahogy kellene. "Diagnosztizálni" tudják a rákot, a cukorbetegséget, de az epilepszia korai jeleit is felismerik. 

 
 
 
4. Tényleg értenek minket

Tudósok szerint bizonyos kutyafajták tényleg értenek minket, a borber bolie akár 200 szót is megtanul és ért. Az öt legokosabb kutya közé tartozik még az uszkár, a német juhász, a golden retriever és a dobberman is.
 
 
 


5. Jobban bírják a meleget, de ők is izzdanak
 
A kutyák átlagos testhőmérséklete 37- 38 Celsius fok között van, tehát jóval magasabb, mint a miénk. Azonban ők is izzadnak, a különbség viszont az, hogy ők csak a testük bizonyos részein képeket erre, mégpedig a talpukon levő párnákon át.
 
6. Nekik is van ujjlenyomatuk

Bizony, talpuk lenyomata pontosan annyira egyedi, mint a mi ujjaink. 

 
 

 
7. Ugyanúgy álmodnak, mint az emberek

Akinek van kutyája, biztosan látta már álmában nyüszögni, "futni" vagy mozgolódni. A kutyák is pontosan úgy álmodnak, mint az emberek. A kölyökkutyák sokkal gyakrabban álmodnak, ők sokszor játszanak addig is, míg alszanak.
 
 
 

 
 
[ 9762 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x