Kedvenc-lap3
Kedvenc
Erre harapj rá: július 14. a Cápatudatosság Világnapja

Hogy micsoda?! Nem a levegőbe beszélek, sokkal inkább a vízbe: a cápákra való odafigyelésnek is van világnapja. Lévén csúcsragadozók, a cápák alapvető szerepet játszanak a tengerek és óceánok ökoszisztémájának fenntartásában. Hírnevük nem a legjobb, üldözött lényeknek számítanak. Azt azért nem javaslom, hogy öleljünk meg egy nagy fehéret a Cápatudatosság Világnapján...


Tőrösdarazsak - ne féljünk tőlük, ne üldözzük őket!

Májustól számíthatunk a termetes tőrösdarazsak feltűnésére amint a kertek, parkok gyepén, egy korhadó fa közelében, a komposztnál keringenek, akár nagy tömegben is. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME) felhívja a figyelmet arra, hogy ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek, ugyanakkor biológiai úton segítenek kordában tartani például a cserebogár-szaporulatot is!


Valós veszély a varjútámadás?

Június közepéig számíthatunk a településeken embereket ijesztgető varjúfélékre. Különösen a dolmányos varjak fiókareptetése válhat egyesek számára félelmet keltő madártámadássá - hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).


Így vigyázzunk a sünökre a kerti munkák során

Az éjszakai életmódot folytató, védett keleti sün előszeretettel választja telelő-, majd nappali búvóhelyül a kertekben, parkokban felhalmozott lomb- és rőzserakásokat. Mit csináljunk és mit ne tüskés társbérlőinkkel?


Cicadorombolás receptre?

Simulékony, kedves házi kedvenceink, a macskák stresszoldó hatásúak. Sokak számára az otthon tartott állat az egyetlen igazán szeretetteljes kapcsolat, amely kölcsönös előnyökkel jár. De a macskáknak ezen túl is gyógyító erőt tulajdonítanak, amely a dorombolásukban rejlik.


Mi áll az ember-fecske konfliktusok hátterében?

Miért verik le sokan a fecskefészkeket? Mi ennek a következménye? Egy fecske nem csinál nyarat, de rengeteg bosszantó rovart felfal…Több ezer cikk vár még rád, lapozz!
...


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
 
x