Kihunyt csillagok - Harmonet - Horoszkóp -Ezotéria - Jósda-lap4...
Kihunyt csillagok
Freddie King, a halhatatlan texasi ágyúgolyó

A Rock and Roll Hall Of Fame tagjai közé immár 25 éve kerülnek a jazz és a blues művészei is, akik ténykedésükkel jelentősen befolyásolták, vagy befolyásolják a rockzene fejlődését. Ezúttal a texasi Freddie King került teljesen megérdemelten a kiválasztottak közé.


Hubert Sumlin, a fekete bluesgitárosok legendája itt hagyott bennünket

Hubert Sumlin gitáros-énekes és szerző, aki hosszú évtizedeket töltött a pályán a legjobbak között, néhány héttel 80. születésnapja után a hét végén csatlakozott az égiek örök bandájához.


Elhunyt Keef Hartley, a brit blues második hullámának kiváló dobosa

67 évesen ment el. Pályafutása elején a liverpooli Rory Storm and the Hurricans nevű bandában Ringo Starrt váltotta a doboknál, majd később John Mayall egyik Bluesbreakersében bizonyított. A 60-as évek végén néhány remek lemezt tett le az asztalra a Keef Hartley Band-jével is.
Freddie Mercuryra emlékezünk a rock-galaxisból

A Queen felejthetetlen énekese, Freddie Mercury 1991. november 24-e óta csak a mennyek világsztárokból álló rockcsapatát erősíti. Azóta tucatnyi könyv próbálja megfejteni ennek az óriási hatású rockbandának a titkát, amelynek vezéregyénisége kétségtelenül Freddie volt.


Meghalt Bob Brunning, a Fleetwood Mac első basszusgitárosa

Nevét valószínűleg csak a brit blues fanatikus rajongói ismerik, pedig ő is ott volt 1967-ben a szigetország egyik legjobb rhythm & blues bandájának, a Fleetwood Mac-nek a bemutatkozásánál. 68 évesen, egy szívroham vitte el.


Elment Cuby, a holland blues egyik legnagyobb egyénisége

A Cuby & The Blizzards nevű bluesbanda egykori herflis-énekese, Harry "Cuby" Muskee 70 évet élt, szeptember 26-án hunyt el rákbetegségben a hollandiai Rolde városkában. A részben a becenevét viselő csapat az öreg kontinens legjobb formációja volt az 1960-as évek második felében!Több ezer cikk vár még rád, lapozz!
...


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
 
x