Kihunyt csillagok - Harmonet - Horoszkóp -Ezotéria - Jósda-lap5...
Kihunyt csillagok
Otis Redding, akinek a hangja lélekből soul-t

Otis Redding a dinamikus, vérpezsdítő memphisi soulzene királya 70 éves lenne, 1967. december 10-én azonban örökre elveszítettük. Repülőgép-balesetben halt meg, éppen akkor, amikor igazán beindult volna a karrierje.


Szemüveges, félszeg, kétbalkezesnek tűnő zseni - Buddy Holly 75 éves lenne

Buddy Holly, a rock and roll - vagy talán a rockabilly? - egyik királya, amelyhez kétség sem fér! A műfaj számtalanszor feldolgozott alapnótái That’ll Be the Day, Well Alright, Peggy Sue, Oh Boy bizonyítják, hogy nemcsak előadóként, hanem szerzőként is helye van a rock and roll aranykönyvében.


Eltávozott David Honeyboy Edwards, a blues egyik ősatyja

Nem sokan lehetünk, akik ismerték, olyanok pedig még kevesebben, akik élőben is hallották játszani Magyarországon. David Honeyboy Edwards, nagy idők, nagy tanúja ugyanis öt évvel ezelőtt fellépett Budapesten a Bluespatika Fesztiválon, még életműdíjat is átvehetett.


Tíz éve már, hogy nincs köztünk Aaliyah, az R&B hercegnője

Bámulatos szépsége sok férfiszívet megdobogtatott, énekesnőként pedig nem mindennapi tehetségével műfaján belül iskolát teremtett. Mindössze 22 évesen repülőgép-szerencsétlenségben halt meg a Bahama-szigeteken.


Jerry Leiber magára hagyta Mike Stollert

A rock and roll legrégebbi slágergyártó "üzeme" immár végleg a múlté, Jerry Leiber és Mike Stoller, az egyik legrégebben működő szerzőpárosa volt, amelynek nemcsak a rock and roll nagyjai köszönhették legnagyobb slágereiket.


Jerry Leiber magára hagyta Mike Stollert

A rock and roll legrégebbi slágergyártó "üzeme" immár végleg a múlté, Jerry Leiber és Mike Stoller, az egyik legrégebben működő szerzőpárosa volt, amelynek nemcsak a rock and roll nagyjai köszönhették legnagyobb slágereiket.Több ezer cikk vár még rád, lapozz!
...


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
 
x