Viktor jobban teljesít! - a fényesen ragyogó személyiség...
Címlap / Kint és Bent / Viktor jobban teljesít! - a fényesen ragyogó személyiség

Viktor jobban teljesít! - a fényesen ragyogó személyiség

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-28

Viktor vezető állásban van a kormánynál. Különleges ember. Pontosan tudja, hogy merre tart és azt is, hogy mi is a célja azzal, amibe belefogott. Még ha mások csak a felszínt látják, vagy nyerészkedéssel gyanúsítják, ő akkor is biztosan rátartja a kormányt a célra. Álmokat szállít másoknak. Bár amit tesz, igen gyakran kényelmesebbé teszi az életet, csökkenti a rezsit is akár, sőt igazi nemzetközi jó példa, ő kiáll és képviseli mindazt, amire megszületett. Viktornak nem sok köze van a politikához ...  

 Viktor nem politikus - de lehetne! 
Brandt Viktor vezető egy trolibusz kormánya mellett. Naponta mosolyogva jár be dolgozni. Mosolyog, mert tudja, hogy szabadidejében segíteni tud azoknak, akik rászorulnak. Mozgássérült embereken. Többnyire kerekesszékes emberek azok, akiknek valóban segíteni tud. Néha egy-egy speicális párnát visz ki szabadidejében tolószékes embereknek. (Ezeket egy paralimpikon barátjától kapta, közös adományok)
Néha vidékre megy ellenőrizni, hogy valóban szükség van-e rá, amit adni szeretne. Nem hagyja hogy átverjék, utána jár, kinyomoz, valós segítséget ad.
Néha pedig azért küzd, hogy egy "Álomszállító verda" legyen a feneke alatt, amivel a mozgássérülteket úgy szállíthatná, hogy azoknak ne kelljen kiszállni a székből. Mozgássérült, tolószékes gyerekeket és játékos felnőtteket visz hintázni a Margit szigetre a mozgásérült hintához, gyűjtést szervez, elintéz és megold. Mert ez a hivatása. Mert így akarja. Mert ez a helyes - és ezt önzetlenül teszi. Őt hozom  példának ma. Nem azért csak, mert jó ember. Nagyon sok jó embert ismerek - egy részükről írni is fogok, és magamat is annak tartom.

A példaság miatt. Mert egy jobb világban őrá már régen felvigyelt volna a Mercedes gyár (remélem, ami késik az jön!).

Ebben az álom világban Vitézy Dávid már rég fotókon parolázna Brandt Viktorral, újságok címlapján, balján büszkén mosolygó  főpolgármesterrel, majd mindkettő meganá neki a magán telefonszámát, és kéri, hogy ha tenni lehet, vagy kell, hívja őket... 

Transzparens cselekvés - ami nem kérkedik, csak világít 
Amikor látsz egy transzparenst kinn az utcán, világít és hirdet valamit. A fontos nem a transzparens maga, nem a világítótest, nem az üveg, hanem amit hirdet. Aki transzparens személy, azon akár a kirakatüvegen át, megvilágosodik, középpontba kerül nem csupán a probléma, hanem annak megoldása. A transzparens személyt, aki így működik, követni kezdik mások is. 

Lehet, hogy lesz aki azt mondja majd, hogy van itt ez a trolivezető srác, nézd meg, mennyi jót cselekszik! Nahát! Vajon hogy segíthetnék neki? És odamegy és segít ... ahogy nemrégiben egy felhívásra több mint 600 önkéntes érkezett be hozzá. Ezt jelenti  transzparensnek lenni. 

A valódi transzparens viselkedésben nem csak a probléma lesz világos
Olyankor a megoldások is egyértelművé válnak. Az ilyen embereket mindig érik támadások. Azok, akik szimplán csak jók és nem képesek még - a hangsúly a MÉG szón van - transzparenssé válni, azért nem tudják nyílt színre vinni és követendő példává tenni a problémára adható megoldásaikat, mert 
  • - azt gondolják, hogy az ilyesmit szerényen, titokban illik csinálni (erről még majd írni fogok később) 
  • - félnek attól a sok támadástól, ami azokat éri, akik mégis kiállnak, s a támadások visszariasztják őket. 
Azok, akik képesek a nehézségek ellenére is kitartani, akik nem adnak teret a huhogó, rosszindulatú pletykálkodásnak, hanem  célra függeszik a tekintetüket, azok egy idő után jobban teljesítenek, mint bármely fizetett ügynöke az adott témának bármikor is teljesíthet. Mert csak az ilyen brandtviktorokban, ritóknórákban és társaikban van meg az a kitartás, amire szükség van egy ekkora cél eléréséhez. Ezt nem lehet pénzért megvenni. 

Rúgják az oszlopot - de az ő lábuk fájdul meg! 
A transzparens személyek úgy állnak a támadások viharában, akár egy hirdetőoszlop. Aki bántani kezdi őket, rúgja az oszlopot, idővel abba fogja hagyni, mert az ő lába fájdul meg. A támadás ugyanis soha nem egyenesen az ilyen segítőnek szól. Az mindig egyfelől irigységből fakad, másfelől pedig puszta rosszakaratúság. Az irigyek sokszor csak annyit várnak - és ezt a transzparens személyek jól tudják - hogy elismerést kapjanak, hogy ők maguk is jók. Az irigységben sokszor az van, hogy "valaki beállt az én hajóm elé" - de valójában az ilyen irigyek mindig is egy vezetőt kerestek, különben maguk is képesek lettek volna transzparenssé válni. 
A rosszindulatú személyekkel nincs más teendő, mint vagy átnézni rajtuk vagy nevén nevezni és leleplezni a hazugságaikat. 

Hogyan válhat valaki ilyen emberré mint Viktor? 
Rengeteg jó ember van - és sokan szeretnének ilyenné válni. Ám nem tudják, nem érzik ilyen világosan, ilyen mélyen, ilyen istenáldotta, kristálytiszt módon, hogy mi a dolguk. Amikor pedig lámpást ad a kezükbe az úr, először megriadnak - ami természetes. Ha eltökélt szándékod, hogy ilyen ember légy, akkor kövesd azt, amiket írok hétről hétre.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4144 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x