Készítsünk együtt Szülinapi meghívót a Barátaidnak!
Címlap / Kint és Bent / Készítsünk együtt Szülinapi meghívót a Barátaidnak!

Készítsünk együtt Szülinapi meghívót a Barátaidnak!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-04

Először is Boldog szülinapot kívánok gyermekednek! Igazán nagy kihívás egy buli megrendezése, megtartása, lebonyolítása. De minden bulit elronthat egy olyan meghívott aki nem úgy működik, mint a többi gyerek. A jól összeállított meghívott lista legyen az első amit elkészítetek KÖZÖSEN a gyermekeddel. Határozd meg, hogy mennyien lehetnek. Ezután együtt gondoljátok végig, hogy kik jöhetnek. Fontos, hogy a meghívó minden esetben NÉVRE SZÓLÓ legyen. Így elkerülhetitek az esetleges - máshoz került, és nem akartad meghívni, mégis itt van - problémákat. Tudatosítani kell a meghívott szülőkkel, hogy tesót hozhatnak-e, vagy nem. A szülők maradhatnak-e vagy nem. Kérdés, milyen meghívót adjunk a meghívottaknak? Az Y generációs szülők már a különböző online felületeket használják, így aztán a megoldás kézenfekvő. 

A jól összeállított meghívott lista legyen az első amit elkészítetek KÖZÖSEN a gyermekeddel. Határozd meg, hogy mennyien lehetnek. Ezután együtt gondoljátok végig, hogy kik jöhetnek.

Fontos, hogy a meghívó minden esetben NÉVRE SZÓLÓ legyen. Így elkerülhetitek az esetleges – máshoz került, és nem akartad meghívni, mégis itt van – problémákat. Tudatosítani kell a meghívott szülőkkel, hogy tesót hozhatnak-e, vagy nem. A szülők maradhatnak-e vagy nem.

Kérdés, milyen meghívót adjunk a meghívottaknak?
Az Y generációs szülők már a különböző online felületeket használják, így aztán a megoldás kézenfekvő. :) Létrehozunk egy facebookos eseményt, és meghívjuk akiket látni szeretnénk az eseményen. :) Ezzel egyetlen probléma van szerintem, elveszti a szülinapi készülődés személyes élményét. Ugyanis minden ünnepben a várakozás, a készülődés az ami örömtelivé teszi az eseményeket. Ha mindent hip-hop akarunk csinálni átzuhanunk az életünkön, és ez nem jó így.

Így most inkább a hagyományos meghívókészítést mutatom ajánlom neked!

Hozzávalók:
1 db almazöld A/4-es karton lap
1db almazöld A/4-es lap
1 db rózsaszín fehér pöttyös kb 25-30cm hosszú és 4cm széles szalag
1 db fehér csipketerítő/tortaalátét
1 db bézs színű A/4-es lap
ragasztó
olló


Elkészítés:
A kartonlapot felezd meg, majd vágd félbe. Válaszd ki az egyik felét, majd hajtsd kettőbe. Ez lesz a meghívód alapja, erre fogjuk rádolgozni a továbbiakban a szalagot, a tortaalátétet és a bézs papírt.Első lépésként ragasztózd be a karton szélét kb a szalagod vastagságában.


Ha ezzel megvagy akkor vedd a kezedbe a szalagot és kb fél cm-t hajts rajta vissza, hogy a későbbiekben ne szálasodjon kiHa ezzel is megvagy akkor illeszd rá a kartonpapírra a szalagot úgy, hogy a szalag széle, a kartonlap széléhez érjen. Ne ijedj meg, ha kicsit kilóg rajta, úgy is jól fog mutatni. :)Illesztés után a szalagot kb 2-2,5cm-enként hajtsd vissza harmónikázva, de előtte mindig ragasztózd meg a szalagot ott, ahova a harmonika hajtását hajtani fogod.Minden alkalommal élezd meg a körmöddel, hogy szép „vasalt” éle legyen a szalagnak.Nekem 5 hajtásom van, ha Te sűrűbbre készítetted több is lehet.A végénél, ha sok lóg ki a papírról, vágd le a felesleget, de úgy, hogy maradjon a vége visszahajtáshoz elegendő fél cm. Tudod, azért a legelején már megbeszéltük, ne szálasodjon ki.


Ha ezzel megvagy, akkor a legnehezebb résszel el is készültél. :) Ügyes vagy, szerintem már most is látványos egyébként. :)

No, haladjunk tovább, hiszen ebből még jó párat el kell majd készítened.

Vedd magad elé a tortaalátétet és vágj belőle ki egy darabot kb 5-8cm szélességben. Úgy vágd, mintha tortát szeletelnél. Helyezd rá a szalagra a jobb oldalra, egy picit lógjon túl a meghívó szélén! Ne ragaszd le teljesen csak az alját, a csipke nem baj ha eláll a papírtól. :)Most jön a virág! A bézs papírt vágd félbe, majd harmonika szerűen hajtogasd össze.


Miközben hajtogatom itt a papírt eszembe jutott, hogy amikor kislány voltam játszottunk olyat, hogy mindenki elővett egy papírt, és írt valamit a lap tetejére, amit aztán lehajtott, hogy ne lássa senki, majd tovább adata valaki másnak, aki megint ráírt valamit, és ő is behajtotta, s tovább adta. Amikor már mindenki írt bele, akkor egyesével felolvastuk. Mennyit nevettünk, és pironkottunk ezeken. :) Milyen vicces dolgok sültek ki belőle :) Mi ezt a játékot a következő kérdésekkel játszottuk: Ki, kivel, mikor, hol, mit csinált :) Ezt kipróbálhatod a gyerekekkel is, élvezni fogják. :)

De térjünk vissza a virágra. Ha kész vagy a harmonikával rajzolj a harmonika első lapjára egy virágszirmot – én speciel a csepp formát szeretem, de te rajzolj kedved szerint. Az arányokra ügyelj közben. A sziromnak legalább 3cm-esnek kell lennie. Vágd körbe a megrajzolt mintádat, de a harmonikát fogd össze, így egyszerre több szirmot készítesz és egyformákat! Kezdd el felragasztani a csipkére, de csak a szirmok alján ragasztózz, hogy ez is elálljon. Ügyelj arra is, hogy a szirmok egy pontban illeszkedjenek. Körbeértél? Szuper!


Vedd elő ismét a szalagot! Tudod, amit levágtunk, mert túllógott. Készíts a virágnak egy középső részt, egy kört, körberajzolhatsz egy 5-10-100 Ft-ost, ha úgy könnyebb, vágd körbe és ragaszd a virágszirmok találkozására.


Ugye, milyen egyszerű volt? Kész van a meghívód! Már csak a feliratok hiányoznak!
Én kivágtam egy M betűt, és ráragasztottam, a meghívóra, és ott csillámporral be is szórtam. Te az M helyett a meghívott első betűjét is kivághatod és ragaszthatod, így egyértelmű lesz kit is szeretnél meghívni!


Apropó meghívás! A jó meghívó tartalmaz minden olyan információt, ami neked és a meghívottadnak fontos tudnivaló.

Lássunk egy példát:

Kedves …....................!

Szeretettel meghívlak a …... születésnapomra, melyet …....................-én rendezek. A buli délután …......-kor kezdődik és este …....... órakor ér véget!
Ekkor jöhetnek érted a szüleid, ha nem maradnak itt.
Én feltétlenül számítok RÁD, és szeretném tudni is, hogy jössz-e, jelezd anyukámnak a 06..............-as telefonra (anyukám neve:........................).
A buli helyszíne: Galagonya bohóc szülinapi játszóháza, 1112 Bp., Neszmélyi út 13.

Üdvözlettel: A szülinapos
Volt egy régi szokás, ami azért elég fárasztó, mégpedig az, hogy a meghívó szövegét kézzel írták. Mivel ez igen nagy munka, ezért leegyszerűsítheted úgy, hogy a megszólítást és az aláírást írja az ünnepelt a saját kezével a többit számítógéppel kinyomtatod. Ha hiszed ha nem az angol királynő is így csinálja. :)

Tradíció után jöjjön egy kis hightech. Manapság szinte mindenki okos telefonnal járkál, amiben van beépített navigáció és alkalmasak QR kód olvasására is. Ez azt jelenti, hogy ha kinyomtatod a címedet egy Qr kód generátor segítségével és ezt a QR kódot beragasztod a meghívóba, csak annyit kell tennie a meghívottnak, hogy beolvassa a telefonjával, és már indulhat is a helyszínre. (QR kód olvasót találsz a play áruházban, vagy az Istore-ban, QR kód generátort pedig a google segítségével)

A meghívó szövegét egy hasonló színű papírra kinyomtattam, majd beleragasztottam, és hogy az első lap motívumát tovább vigyem a szöveg jobb sarkába egy kisebb virágot ragasztottam. Így lesz teljes a látvány :)

Természetesen a meghívókat úgy találtam ki, hogy a gyermeked is segíthet az elkészítésben!

Jó készülődést kívánok!

Üdv, Galagonya bohóc

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 8916 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x