Asztaldísz dekoráció
Címlap / Kint és Bent / Asztaldísz dekoráció

Asztaldísz dekoráció

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Mindig nagy izgalommal tölt el a készülődés egy-egy szülinapra. Szeretnék mindig valami újat, látványosat ugyanakkor mégis egyszerű dolgot kitalálni. Hangsúlyozom, hogy ez nekem fontos! A gyerekeknek a társaság és az együtt játszás a lényeg. 20-25 évvel ezelőtt még nem tudtunk arról, hogy milyen szuper dolgokat lehet lufiból készíteni, lufi?! Örültem, ha kaptam egyet! Arra emlékszem, hogy voltak a héliumos lufik, és voltak a forma lufik (nyuszi, hernyó, szív, és a klasszikus gömb). Mára már ez megváltozott szerencsére, csak az én kis raktáramban legalább tizenötféle van, különböző formájúak, színűek, méretűek. Meglepődnél. Ez a lufi amivel ma dolgozunk is speciális lufi, de könnyen beszerezhető napjainkban. Szólj, ha segítség kell, megmondom hol keresd, sőt, akár személyesen is megtanítalak, csak egyeztessünk időpontot. 

20-25 évvel ezelőtt még nem tudtunk arról, hogy milyen szuper dolgokat lehet lufiból készíteni, lufi?! Örültem, ha kaptam egyet!
Arra emlékszem, hogy voltak a héliumos lufik, és voltak a forma lufik (nyuszi, hernyó, szív, és a klasszikus gömb). Mára már ez megváltozott szerencsére, csak az én kis raktáramban legalább 15 -féle van, különböző formájúak, színűek, méretűek. Meglepődnél. Ez a lufi amivel ma dolgozunk is speciális lufi, de könnyen beszerezhető napjainkban. Szólj, ha segítség kell, megmondom hol keresd, sőt, akár személyesen is megtanítalak, csak egyeztessünk időpontot.

Ma egy olyan asztaldekorációt találtam ki, ami pár perc alatt elkészíthető, és látványos.

Hozzávalók:
8db 5inches lufi
2 db lila
2 db kék
2 db sárga
2 db zöld
2 db 60cm-es szalag
1 db felfújható forma fólia lufi (max szélesség 20cm, max magasság 25cm)
1 db lufipumpa, vagy szívószál


Nagyon fontos, hogy mielőtt nekilátunk, gondoljuk végig, hogy a meghívó, amit elküldtünk az milyen színekből állt. Én speciel szeretem a harmóniát, így ez a dekoráció a meghívómmal tökéletesen passzol.

Fogd meg a pumpát, és 4db különböző színt kiválasztva pumpálj a lufikba egyesével levegőt (én 6-szor pumpáltam oda-vissza), majd kösd be a végét egy csomóval. Ha kész vagy, akkor kösd össze őket úgy, hogy a szájukat a csomónál összekötöd kettesével. Ha megvagy két „súlyzót” kapsz. Most a két db „súlyzódat” középen összeillesztve tekerd össze. Talán a legkönnyebb úgy, ha egymásra merőlegesen teszed, aztán megcsavarod őket.


Most ugyanezt ismételd meg a másik – maradék – négy lufival, de ott csak 3-szor pumpálj oda-vissza, így kisebb lufikat kell, hogy kapjál.


Nagyszerű! Ügyes vagy! Most jön még csak a neheze. :)



Most tedd úgy egymásra a 2 db négy lufiból álló lufit, hogy a résekbe passzoljanak, és így egy két szintes „tortát” kapjál. Figyelj arra, hogy az ugyanolyan színek a torta szintjein egymáson elcsúsztatva legyenek. Olyan hatást kölcsönöz, mintha el akarna fordulni.














Ahhoz, hogy ne essen szét le kell rögzíteni a két szintet. A kisebb lufi csomópontjából fogj meg két szálat és húzd annyira ki, hogy alul, ha áthúzod az első szinten úgy, legeslegalul a csomónál össze tudod kötni az alján. Bonyolultnak hangzik tudom.


 

Ígérem, nem lesz több ilyen nehéz rész. :)

Most fogd meg a szalagokat és a két szint között fűzd be a lufik közé a felénél az egyiket, a másik felénél a másikat. Két ellentétes oldalon. Ez egyszerű, mint a cipőfűzés! Kösd meg a masnit, ügyelj arra, hogy a masni alatti szalag ugyanakkora legyen! Az úgy lesz szép.




Egy kicsit olyan ez a készülődés, mintha tortát sütnék. Szalagok, szintek, dekoráció! Szép is legyen és finom is. Nem kell túlzásba esni, de egy kicsit jót tesz a lelkünknek.

Megvagy a masnival? Akkor jöhet a „hab a tortára”! Fújd fel a fólia lufit és a torta közepére tedd rá, persze úgy, hogy rögzíted, különben mit sem ér az egész eddig munkád, ha egy óvatlan pillanatban valaki felkapja, hogy megnézze és széthullik! Bele se merek gondolni. Úgy kell rögzíteni, hogy csak na!







Szóval bátran tekerd rá a lufitortád közepére, körbe, szlalomban akár az összesre! Akkor az tuti, hogy ott marad!




És KÉSZ!!! A megterített asztal ékessége lesz, de ügyelj a harmóniára. A díszed meghatározza, hogy milyen színeket használhatsz. Jó tanács: A kevesebb az több!

Kérd meg a gyermekedet, hogy ő is segítsen neked a készülődésben, biztosan örül neki, ha megkéred, hogy adogassa a lufit, az eszközöket, vagy már olyan nagy, hogy akár egyedül is nekiállhat. Fontos, hogy együtt készüljetek, mert így tanulja meg mi a felelősség, a kitartás, hogy hogyan kell együtt készülni, és vigyázni arra amivel sokáig dolgozott. Megtanulja megbecsülni mások munkáit is!

Jó készülődést! Boldog szülinapot kívánok!

Galagonya bohóc


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2447 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x