Fonyódliget II. azaz mit tegyél hogy ne kerülj ilyen helyzetbe?...
Címlap / Kint és Bent / Fonyódliget II. azaz mit tegyél hogy ne kerülj ilyen helyzetbe?

Fonyódliget II. azaz mit tegyél hogy ne kerülj ilyen helyzetbe?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-07

Hogyan védd meg magad? Örök kérdés, hogy mit tegyél akkor, ha megtámadnak. Ez sok mindentől függ. Függ attól, hogy hol vagy, kivel, és milyen közegben. Van, aki a harcművészetek gyakorlását javasolja van, aki a futást. Mi az igazság? Az első és legfontosabb dolog, hogy ne kerülj olyan helyzetbe, ahol ez megtörténhet. Arra, hogy ezt hogyan tedd meg, nincs örökérvényű igazság. Nincs olyan recept, ami minden helyzetből kihúzza a bajból, ugyanakkor meg lehet tenni azokat a dolgokat, amik segíthetnek megelőzni azt. 

Mik lehetnek ezek?
  • Ismerd a területet, ahol vagy. Ez furcsának tűnik, de létfontosságú. Akárhol vagy tudd, hogy mi hol van. Ez ugyanúgy vonatkozik a buli helyszínére, mint a nyaralásnál a nyaralóhelyre. Nem kell nagy dolgokra gondolni, pusztán annyi, hogy mielőtt mész valahová tudd meg, hogy hol vannak a legfontosabb helyek. Orvos, rendőrség, főbb közlekedési eszközök. Érdemes ezt előre memorizálni, és amikor odaérsz, akkor be is járni ezeket a helyeket.

    Egy bulinál, szórakozóhelyen ugyanez a helyzet. Tudd, hogy hol van a hely, mi van a közelébe, és amikor megérkezel azonnal "feltérképezed" a helyet. Ami – gondolom nem újdonság és – természetesen, hogy hol van a toalett, általában egy nőnél elsődleges (legtöbbször itt szokott lenni kiürítési terv, ami egy vázlatos rajz, hogy merre lehet vész esetén kijutni). Nos, ugyanígy kell tenned, a bejárattal, kijárattal, és megkeresni azt, vagy azokat a helyeket ahol segítséget kaphatsz. Tudd azt, hogy hogyan jutsz oda, és hogy hogyan jutsz biztonságos helyre. A legjobb, ha ezt előre megtervezed.
  • Legyél tisztába saját magaddal. Ez önismeret. Nagyon komoly önismeret. Tudd, hogy hol vannak a határaid, és tartsd is be őket!!! Figyelj oda a friss ismeretségekre is. Lehet, hogy nagyon szimpatikus és kedves az újdonsült ismerősöd, de jó tudni, hogy az emberek nagy része a "kedvességet" használja eszközként, hogy a másik ember közelébe férkőzzön. Tudd azt, hogy milyen fizikai állapotban vagy és ez mennyire tesz téged kiszolgáltatottá. Itt nem a "tajtrészegségre" gondolok, az a határokhoz tartozik. Azt tudd, hogy ha futni kell, akkor mennyire tudsz futni, ha pedig meg kell védeni magad, akkor mennyire vagy VALÓBAN felkészülve arra, hogy ezt megtedd, és meg is tudod-e tenni.
Ezzel pedig eljutottunk az önvédelemhez. Most - mivel már korábban írtam erről itt és itt- csak annyit szeretnék leírni, hogy önmagában az önvédelem nem csak a különféle önvédelmi oktatásokon elsajátított technikákról szól. Néhány nap alatt nem fogsz olyan harcossá válni, aki minden helyzetet ököllel megold.

Szükség van arra, hogy rendelkezz az ezekhez szükséges saját képességeiddel és azokat használd is ki maximálisan. Hogy hogyan, azt itt tudod elolvasni.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1170 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x