Mi kell a hatékony önvédelemhez?
Címlap / Kint és Bent / Mi kell a hatékony önvédelemhez?

Mi kell a hatékony önvédelemhez?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-27

Hogyan érjük el az ideális fizikai állapotot? Az ideális fizikai állapot olyan mint Columbo felesége. Mindenki hallott már róla, de még senki sem látta. Ennek egy oka van. Koronként, de akár évenként is más az ideális standard. Marilyn Monroe ma a külsejével labdába sem rúghatna a mai celebekkel szemben, mint ahogy ezeket is lesajnálnák a reneszánsz korának az emberei. Éppen ezért célszerű lenne, egy olyan szemléletet találni, ami nem a külső megjelenére épít, hanem arra, hogy melyek az alapadottságok, és ezt hogyan tudja hasznosítani az ember. Az embert arra "találta ki a természet", hogy mozogjon. Ez a mozgás a következőkből áll: - járás - futás - mászás - ugrás - függeszkedés - gurulás - dobás - vízben való mozgás és ennek megfelelően alakult az évmilliók során az mozgásrendszere. Nem a legtökéletesebb külső megjelenés volt a cél, hanem az életben maradás. 

Feltehetően, ősünk ezt elég jól művelhete, hiszen akkor nem lehetnénk itt, de mi is az ami ehhez szükséges?
 • állóképesség
 • erő
 • hajlékonyság
 • gyorsaság
 • egyensúly
 • mozgáskoordináció
Ma a sportágak széles palettájából lehet válogatni. Vannak olyanok amik egy-egy területnek a fejlesztéséért tesznek meg mindent, és mellette kisebb-nagyobb mértékben javul a többi is. Vagy sem.

Az ideális az olyan mozgásforma lenne, ami minden területen fejleszti és a lehető legjobb végeredményhez juttatja a gyakorlóját.
A több évtizedes tapasztalatom azt mutatja, hogy nagyon kevés olyan sportág van, ami önmagában hozni tudja ezt az eredményt. A valóság az, hogy igazándiból több féle tevékenységet kellene csinálni.


Szeretnék bemutatni néhány divatos példasportot egy-egy területre, a teljesség igénye nélkül:
 • állóképesség: futás, kerékpározás, távgyaloglás, úszás, evezés, aerobic
 • erő: súlyemelés, erőemelés, crossfit, calisthenic
 • hajlékonyság: ritmikus sportgimnasztika, bizonyos harcművészeti ágak
 • gyorsaság: harcművészetek, kűzdősportok, atlétika
 • egyensúly: torna, akrobatika, tánc
 • mozgáskoordináció: parkoure, torna, extrém sportok

Ahogy látható, választási lehetőség van bőven, és olykor van átfedés is és van olyan sportág, ami négy, akár öt területet is felölel. Látható az, hogy ősünknek –a mindnnapi életbenmaradáshoz- egyszerre kellett egy sziklamászónak, egy ketrecharcosnak és egy tízpróbázónak a képességeivel rendelkeznie.

Viszont érdemes megnézni, hogy mi is az, ami a hatékony önvédelemhez szükséges lehet? Mi az ami kellhet egy ilyen helyzetben?

Akármilyen meglepő, a futás képessége fontos. Fontos az, hogy robbanékony legyen az ember egy ilyen helyzetben és meglegyen a szükséges állóképessége, hiszen a kell a meneküléshez.A gurulásra is szükség lehet egy esés vagy zuhanás után, amihez kell a mozgáskoordináció és persze a hajlékonység.Az esetleges kűzdelemnél szükség lehet a gyorsaságra, az erőre, a mozgáskoordinációra és sorolhatnám tovább a szükséges készségeket.

Mi az ami minden területen fel tudja készíteni az embert? Sajnos azt kell mondanom, hogy nagyon kevés olyan klasszikus sport van, ami minden területen felkészíti az embert, éppen ezért szükségesnek láttam összeállítani egy olyan edzésmetődust, aminek az alapját képezte az
 • ősi görög testkultúra
 • a keleti edzésmódszerek
 • a különleges alakulatok fizikai felkészítése
 • a kaszkadőrök edzésmódszerei stb.

Ezeknek az edzésmódszereknek nem a tökéletes külső a célja. Az a cél, hogy tested valóban az az eszköz lehessen, amivel bármit meg tudj csinálni, amit szeretnél. Ha futni kell akkor fuss, ha ugrani kell akkor ugorhass ha mászni kell akkor mássz, ha pedig ütni kell, akkor üthess.
Ez a rendszer az ANHOT. Ha szeretnél többet megtudni erről a rendszerről, akkor sokkal többet olvashatsz a www.onvedelemakademia.com weboldalon az ANHOT-ról, vagy kérdezz nyugodtan bármelyik elérhetőségemen.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1404 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x