Gyengéden és mosolygósan
Címlap / Kint és Bent / Gyengéden és mosolygósan

Gyengéden és mosolygósan

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-05

Néhány napja Gáspár Kati meghívására egy vacsorán voltam. Mivel előtte fellépésem volt és szorított az idő, így jelmezben érkeztem (mondjuk nálam ez nem ritka, szavazni is bohócban voltam két fellépés között). Beszélgettünk, csacsogtunk a többi meghívott vendéggel, egyszóval jól éreztük magunkat. Majd néhány nappal később az esemény FACEBOOK oldalán egy üzenetet kaptam: "Galagonya! Te vagy az első bohóc, akitől nem lettem pszichotikus és nem kerültem idegállapotba, mert amúgy enyhén coulrofóbiàs vagyok. Ên meg amúgy 100 méterről sikítófrászt kapok a bohócoktól... Köszönöm " A colurofóbia azaz bohóc iszony. Létező pszichológiai betegség, amiben leginkább felnőttek szenvednek és akkor, ha a gyerekkori félelmeket nem oldották fel időben. 

Őrület, hogy a gyerekek miért félnek a bohóctól?

Egyszer amikor egy nagy és puccos játszóházban lufiztam, oda jött hozzám egy kislány anyukája lufit kérni, mert a kislány nem mert.
FÉLT a bohóctól. Hogy miért? Elárulom, mint ahogy anyuka is elmesélte a történetet:

FIGYELJ, TANULSÁGOS!!

Ez a kislány a bölcsiben találkozott először egy "bohóccal". Vagy hogy egészen pontos legyek egy jelmezbe bújt gondozó nénivel. És mivel a gondozó néni nem tudta, hogyan kell a gyerekekhez közelíteni bohócként, jól meg is rémisztette. Annyira, hogy hetekig a rossz bohóc volt a téma, sőt az emlék annyira erős volt, hogy hozzám sem mert odajönni.

HIHETETLEN, NEM?

Hasonló szituba kerültem egy magánóvodában is. Ott egy kisfiú szorongta végig a szülinapot, nem mert lejönni az emeletről.
Ott is a szülők jöttek lufit kérni, mert fél a gyerek a bohóctól.

Egy másik történet, amikor gyereknap előtt a TV2 várójában ültem belépett egy kislány, aki amikor meglátott azonnal anya mögé bújt. Én megpróbáltam üdvözölni, de anya azonnal közbelépett: "félünk a bohóctól".


Mind a három eset ugyanúgy végződött, mert Galagonya tudja mit kell tenni ilyen esetben és sikerült a gyerekeket - persze a szülők legnagyobb örömére és csodálkozására - megszelidíteni: oda mertek jönni, mertek lufit választani, sőt a TV2-ös kislány még azt is kérte anyukájától, hogy Galagonya legyen ott a szülinapján!

És tudod mi a legszörnyűbb az összes esetben? Hogy ezek a gyerekek azért féltek a bohóctól, mert ezt tanulták meg a szüleiktől! No, nem direkt, hanem a szokás. A szokás, hogyha a megretten a gyerek, akkor azt mondják a szülők: "nem kell félni" és tudod, hogy ebből mi marad meg? KELL FÉLN... A nem szócska ugyanis eltűnik ilyenkor (a marketinges szövegírók tudnának erről mesélni).
Rosszabb esetben a majomszeretet jelenik meg, amelyik azonnal meg akarja védi a gyereket a széltől is, ám a hatása épp ellentétes lesz: megerősíti a gyerek félelmeit ahelyett hogy feloldaná.

Miért vagyok ebben biztos? Mert abban a pillanatban, hogy anya vagy apa kikerül a képből, a gyerekek működni kezdenek, kooperálnak, beszélgetnek és "elfelejtenek" félni.

UGYE TUDOD: ha bohócot szeretnél, nem az ár a döntő, hanem a tudás, a hozzáértés és a tapasztalat. Nem a jelmeztől lesz valaki bohóc, így nem elég az, ha valaki beöltözik, mert több kárt okoz, mint amennyi a haszna...

És akinek valódi a tudása - képzett előadóművész - az nem is fogja 5.000Ft-ért odaadni. Ennyiért csak kóklert találsz!

GYENGÉDEN és MOSOLYGÓSAN... ez lehet a titka annak, hogy Galagonya bohóctól nem félnek a gyerekek (és a felnőttek sem).
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2205 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x