FESSÜNK MESÉT avagy néhány szó az arcfestésről
Címlap / Kint és Bent / FESSÜNK MESÉT avagy néhány szó az arcfestésről

FESSÜNK MESÉT avagy néhány szó az arcfestésről

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Nagyon sokan szeretnének a szülinapon arcfestőt, csillámtetoválót, hennázót is. Ha felmész az internetre és beírod a keresőbe, hogy arcfestő találsz is szép számmal. De mi alapján válassz? Ha emlékszel korábban már írtam arról, hogy infó hiányában az ár lesz a döntő. És ez bizony nagy hiba, ami akár a gyermeked egészségét is veszélyezteti. Itt sokkal fontosabb az árnál a tudás és a felhasznált alapanyag. Fontos, de elsősorban nem arra gondolok, hogy valaki tud-e festeni vagy csak maszatol, amit fest azt fejből festi vagy másolja egy albumból. Ráadásul ízlések és pofonok, épp ezért a stílusról nem beszélnék, inkább az anyagokról. 

A bőrre kent anyagok esetében ugyanis fennáll az allergiás reakció veszélye. Minél olcsóbb valaki annál valószínűbb, hogy olcsó anyagokat használ aminél pedig nagy az esély, hogy nem hypoallergénén összetevőkből áll. Csillámozásnál figyelni kell arra, hogy nehogy fémallergiás legyen a gyermek, hiszen a csillámpor gyakorlatilag színes/színezett fémpor.

Ami ennél is veszélyesebb az a fekete henna.

Soós Kriszta a csillámvilág.com tulajdonosa mesélt egyszer egy esetet:

Barátaival nyaraltak egy üdülőhelyen. A baráti pár gyermeke hennafestést szeretett volna a karjára a család a lehetséges szereplők közül az olcsó hennafestőt választotta: "Miért fizetnék 1,5-szer annyit ha itt megkapom olcsóbban is?" - gondolták

Minden rendben volt a mintával, pár napig. Aztán bevörösödött, kisebesedett és sebes maradt.
A seb azóta sem gyógyult teljesen.



Mindez egy ártalmatlannak látszó délutáni poénnak indult és látod: hónapokig tartó orvosi kálvária lett.
Megkockáztatnád csak azért mert olcsó?

A csillámtetoválás egyre népszerűbb, ám itt tudni kell, hogy egy tetkó akár 2 hétig is fennmarad és teljesen vízálló. Egy speciális ragasztóval rögzítünk fémport a bőrre ami nagyon látványos tud lenni, a lányok testékszerként is hordják. Ám Én azt javaslom, hogy csak olyan helyre tegyétek ahol nem zavaró és nem fogják az iskolában emiatt megbüntetni. Ha le akarod szedni, akkor olajos törlőkendővel próbáld vagy ami egy kicsit kényelmetlenebb dörzsöléssel is lejön (bár ez nem olyan hatásos).

Az arcfestés ennél sokkal egyszerűbb ügy, ugyanis a legtöbb arcfestő vízbázisú festéket használ.
Én azt szoktam ajánlani, hogy a legegyszerűbb, ha popsitörlővel törlitek le, ugyanis a sima vizes lemosáskor össze-vissza kenődik, maszatolódik a festék.

Henna esetén csak zöld hennát engedd, ez ugyanis a természetes megjelenése, a bőrön pedig barnává alakul.
A henna csak lekopik, akár 1 hónapig is fennmarad, nagyon jól gondold végig: kell-e biztosan és azt is hova teszed!

OK, de akkor mire is ügyeljek? - kérdezheted jogosan.
Nagyon kérlek, mielőtt leülteted a gyereket az arcfestőhöz próbáld meg kikérdezni az arcfestőt:
milyen festéket használ? Ha márkanevet mond annyira nincs baj, a gazdaságos NONAME megoldásokkal lehet baj:
  -  Kérdezz rá, hogy "amúgy mennyibe kerül egy ilyen festék?"
  -  Ha azt mondja 3500 Ft vagy drágább, akkor az jó minőségű festék (nem azért mert drága, hanem a jó festékek ennyibe kerülnek / szín).
  -  Gyanús lehet, ha nem tégelyetekből fest hanem palettáról. Ez utóbbi ugyanis nem professzionális felhasználásra készült, igazán jó arcfestő nem is használ ilyet.
  -  Csillámozásnál kérdezz rá, hogy ez ugye nem dekorációs csillámpor, ugyanis ott kevéssé kell ügyelni, hisz "üzemszerű" használat esetén nem a bőrre kerül

TIPP: KÉRDEZZ!
Ha szülinapra arcfestőt hívsz kérdezd meg, hogy hol látható a saját munkája és hogy a képen biztosan saját munka látható?
Ugyanis az arcfestők előszeretettel mutogatnak a netről másolt képeket (az albumokban is ráadásul) amiket profik festettek, de ők csak hasonlót tudnak, nem azt és azt is csak másolva.

És ha ez alapján választasz biztosan csalódott leszel.

Végezetül mutatnék néhányat régebbi munkáimból, ha többet szeretnél látni gyere a Facebook oldalamra!

Katt ide, hogy megnézhesd a videót: www.szulinapijatszohaz.hu/video/facepaint.mp4

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3174 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x