Az embertelenség 99 arca
Címlap / Kint és Bent / Az embertelenség 99 arca

Az embertelenség 99 arca

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

Egy szó csupán: Embertelenség. Olyan dolgok halmaza, amik az emberlét alapvető élhetősége ellen vannak. Olyan dolgok, melyektől egyszerűen rosszabb lesz élni, létezni. Nem csak annak, aki elszenvedi, hanem annak is, aki miatt szenved a többi. A bántalmazó világa is rosszabb lesz attól, amit művel. Csak neki nem mindig szólnak idejében. Nem mindig sikerül tudatosítani, hogy amit művel épp, az mennyire helytelen. Mert a kortárs csoport, a haverok, egy kialakult, hibáztató és bántó közhangulat van épp jelen, ami bedarálhat, ha nem vagy erős, vagy tudatos. Az embertelenség bűn. Nagyobb bűn, mint szandált zoknival, vagy öltönyt hátizsákkal hordani. Utóbbi azonban legalább ciki, ám az embertelenség is lehet az, ha a többségi közösség azzá teszi. Rajtad is múlik! Sorolom, hogy mik ezek, ha tudod akár folytathatod is!  

 
Gyermekbántalmazás 
Minden dolog, amitől a gyermek testileg és/vagy lelkileg sérül, hátrányt szenved. 

Ó ennek mennyi ravasz, alattomos kis alfaja van! Az egyszerű, minden iskola minden osztályából ismert kirekesztő bántalmazás ugyanúgy ide tartozik, mint a pedofília, amiről ugye tudjuk, hogy nagyon nagy bűn. Illendő elítélni elvben, de nagyon könnyű nem is észrevenni, agyonhallgatni a gyakorlatban. A saját gyerekünknek adott nevelő célzatú saller ugyanúgy gyermekbántalmazás, ahogy az elhanyagolás, a folyamatos és durva verés, vagy a folyamatos lelki terror is az. És olyan könnyű ám a gyereket hibáztatni, őt „nevelni” amikor éppen ő a bántalmazott fél. Néha nem is egyértelmű, mert sokszor a bántalmazottból válik bántalmazó. Nem venni észre olyan könnyen ezt sem … pedig van, lehet, volna belátás, ha az ember ismeri mindkét oldalát ugyanannak a dolognak. 

Olyan gyakran halljuk; van, mindennapos az iskolai elnyomás, a kortárs bántalmazás. És azt is, hogy a tanár eszköztelen és egyre kevesebb eszközzel bír. Ennek folyománya, nem menthető, nem tolerálható, de szinte természetes következménye: a tanárok elnyomó viselkedése a diákokkal szemben. Pedig lehetne máshogy is, és a felnőttnek kell, kellene okosabbnak lenni.  
Az iskolai bántalmazással kapcsolatosan ez a videót érdemes megnéznünk: 


 

Rasszizmus 
Minden ember egyenlő jogokkal kell rendelkezzen. Az alapvető emberi jogok legalapvetőbb pillére lenne, mégis szinte már-már a társasági komfortzóna része, a társalgás legitim felülete, hogy bizonyos népcsoportokat szidunk. (Hogy ne menjek túl az országhatáron, csak azt említem, hogy ahol a zsidók gójoznak, a romák gádzsóznak, a magyarok meg cigányoznak és zsidóznak, ott nem egyszerű békét teremteni.) 
Talán ha sikerül egy kicsit feljebb lépni és emberként gondolni a többiekre, akkor van némi remény. Ez a videó lehet, hogy segít egy kicsit:


 
 
Nőelnyomás 
A nők bántalmazása megint olyan téma, amit illendő hangosan elítélni, ám a valóságban temérdek formában épp azok követik el, akik ágálnak ellene. A nemi erőszak, a kikényszerített szex, a lelki bántalmazás a párkapcsolatokban jellemző, minden negyedik-hatodik kapcsolatban ott van valamilyen formában. Ha kimondjuk, hogy ez bűncselekmény, akkor minden ötödik férj / élettárs bűnöző. (Természetesen van férfiak ellen irányuló erőszak is, felnőtt korban ez viszonylag ritka jelenség, a gyermekkori bántalmazás pedig nem függ a nemtől.) Ez elég durva számokat jelent. És ha a szemet hunyó, nem szóló, közömbös tömeget is oda soroljuk, kimondani sem lehet milyen sokan vannak. Nőket elnyomni nem csak párkapcsolatban lehet. Társadalmilag egyenlőtlen feltételeket teremtve ellehetetleníteni, kényszeríteni bármire ugyanúgy azt jelenti: a nők nem rendelkeznek azonos jogokkal mint a férfiak. Egyszóval nőelnyomás van jelen. 
Érdemes megemlíteni a nőelnyomás sajátos formáját a vallási kényszert és a bigámiát is, mely van ahol engedélyezett és van ahol bűncselekmény. 
 
Vallási kényszer
Amikor nem tisztelik az egyént a közösségben, a közösség és egy vélt/valós istenkép miatt az egyént olyan dolgokra kényszerítik, amelyet a vallási dogmák nélkül, magától nem tenne meg. Ilyen lehet például a kizsákmányoló szüléskényszer, melyben a nőt mint szülőgépet kezelik, szuverén lényként nem is létezik. Ilyen lehet a gyermekbántalmazó vallási dogma, melynek magyarázatához ezt a videót hívom segítségül: 

 
 
 
Munkatársak bántalmazása - elnyomása (mobbing) 
A vezetői, munkatársi terror különös jelenség. Rettentően tönkre tudja tenni azokat, akik áldozataivá válnak. Azok, akik idejében észlelik, hamar le tudnak lépni az ilyen vállalattól, ám akik nem kapcsolnak, vagy eleve rossz munkaerő piaci helyzetben vannak, őket egészen fel tudja emészteni egy elnyomó létkörű munkahely. Az elnyomó vezetők elmozdítása a vállalati termelékenységet elképesztő mértékben növelheti, a bevételek ugrásszerűen megnőhetnek ott, ahol az ilyen mentalitású embereket sikerül elküldeni. 
 
Uzsora és pénzügyi kizsákmányolás 
Az agymosó propaganda a fogyasztó ember-állat létrehozása érdekében valójában ugyanilyen bűn. A pénzügyi kizsákmányolás számos formája létezik társadalmi és egyéni szinten. A társadalmi szinten a politika útján változtathatunk, az egyén szintjén pedig a felelős pénzügyi döntéseinkkel és a pénzügyi kultúra javításával. A pénzügyi kizsákmányolás annál erősebben érinti az embert minél szegényebb és minél jobban ki van szolgáltatva az alapvető emberi jogai tekintetében. (Gyógy ellátás, étkezés, testi komfort, stb..) A szegénység konzerválja a kizsákmányolást. A szegénység, (mélyszegénység) felszámolása ezért fontos emberi cél. 
 

Internetes zaklatás 
Korunk borzalma. Azt hisszük, hogy csak kamaszokra jellemző, de a valóság más. A kamaszok – mivel sokkal élénkebben élnek az Interneten és kevésbé meggondoltak – érintettebbek. De egyáltalán nem tini-specifikus ez sem. Elegendő példát láttunk erre a hazai közéletben Csisztu Zsuzsa tornásznő, Voksán Virág DJ erotikus felvételeinek engedély nélküli kihelyezése az Internetre, vagy Gerle Éva blogger, írónő folyamatos zaklatása ismert példák. Nagyon nehéz – jóformán nem is lehet – hatékonyan védekezni ez ellen. Külföldön több embert kergettek öngyilkosságba a zaklatók. Hazánkban bizonyított példa eddig nem volt, de gyanú már több alkalommal. 
 
Állatkínzás 
Bár az emberiség ellenes tettekről van szó, de az állatokat kínzók nagyon sok esetben később embereket is kínoznak. Az állatok pedig gyakran emberek tulajdonában vannak. Családtagként élnek valahol, szeretik őket. Az állatkínzók ezen a módon többször emberkínzók is. 
 
Természetkárosítás 
Az ember a természetben él. Aki a természetet tudatosan károsítja – mindegy, hogy mekkora mértékben – ugyanúgy emberellenesen cselekszik. Ide tartozik az ész nélküli autózás, a szemetelés, a kutyatartás (mondom én a megrögzött kutyás) ugyanúgy, mint a vállalati károsanyag-kibocsátás, vagy a fölösleges túlfogyasztás. 
 
Akinek eszébe jut hozzászólásában folytassa a sort bátran! 

(Fotó: MPS
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 15731 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x