Amikor a hóhért akarsztják
hirdetés
Címlap / Kint és Bent / Amikor a hóhért akarsztják

Amikor a hóhért akarsztják

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-25

Ez egy több szempontból is rendhagyó cikk lesz. Először is: - kézzel készül - önmagamról szól - megmutatom vele magam. És, hogy mi a téma? Egyik részről ez az én hülyeségem, és mellette mindez, amit ez a felszínre hozott. A történet pofonegyszerű. Néhány hete, egy hosszú nap után, elindultam hazafelé az Akadémiáról. Túl voltam néhány edzésen és konzultáción, és figyelmetlenné váltam. Minden holmimat bepakoltam az autóba, egy dolog kivételével. Ez a számítógépem volt. Azt fenthagytam az autó tetején. Amikor elindultam még ott volt, mire -majdnem- hazaértem, már nem. El tudjátok képzelni, hogy mit éreztem. Nos, nem igazán. Ez egy szép, új gép volt, amire gondosan feltöltöttem minden anyagot, ami az elmúlt 15 évben keletkezett. És amiket ezután töröltem is.  

 

Rendezvénynaptár
A gondolat is sokkoló volt. 15 év elveszett az életemből. Főiskola, tanfolyamok, kurzusok, kutatási anyagok, edzéstervek, bla-bla-bla.
Aztán elkezdtem gondolkozni, hogy most mi lesz.

Vannak aranyszabályok, amiket tanítok és rá kellett jönnöm, hogy bizony sok mindent nem alkalmaztam teljes körűen. Mire gondolok?
  • A létfontosságú dokumentumokról MINDIG legyen papír másolat.
  • Ne gyűjtögess felesleges dolgokat, amit nem használsz fel.
  • Minden műszaki eszközödnek legyenek meg az egyedi azonosítói, fényképei.
  • A számítógép egy segítő eszköz, nem pedig az életed alapköve!
Alap dolog, hogy az iratainkról kell lennie másolatnak. Bármi történhet az eredetivel, így tudod bizonyítani a létét és a tudod pótolni.

Rá kellett jönnöm, hogy ugyanez igaz a dokumentumokra is. Egy számítógép memóriája NEM biztonságos. Az sem az, ha minden adatodat dokumentálod, egy cigarettás doboz méretű műanyag dobozban tartod. A felhő meg… Nos, egy nagyobb napszél (NAPSZÉL) szétfújja.
A papír, (ha jól kezelik) 70-80 évig kibírja. Ezt sem a CD-ről, sem a DVD-ről nem lehet elmondani. A külső winchesterrel meg ugyanez a gond. Egy nagyobb elektromágneses impulzus törli. Úgyhogy marad a papír.

A LEGFONTOSABB GONDOLATAIMAT, ÖTLETEIMET MINDIG PAPÍRRA, KÉZZEL ÍROM. TUDOM, HOGY MI VAN BENNE, ÉS LÁTOM A GONDOLATAIMAT, MIKÖZBEN SZÜLETTEK A SOROK.

Felesleges dolgok. Szörfözök a neten és találok valamit. WOW, tök jó, majd felhasználom. Download és akkor láttam utoljára. És soha nem lesz feldolgozva.

Ha valami fontos, érdekes:
  • különítsd el
  • dolgozd fel egy héten belül
  • ha használható, ARCHIVÁLD (MENTSD)
  • HA NEM: KUKA!!
(Több tucat gigabájtnyi anyagot”siratok”, amit mentettem, hogy majd jó lesz valamikor. :-) )

Egyedi azonosítók: gyári szám, sorozatszám, külső jelek. Mind, mind fontos infó, ha valaminek lába kél. E nélkül, még keresni se tudják. (Fotó, sérülések, a fenti adatok… Jó, ha megvannak. NEKEM NEM VOLTAK MEG!!)

Én és a számítógép… A számítógép eredeti funkciója az volt, hogy könnyebbé tegye az életünket. A baj, hogy ma, már szinte életképtelenek vagyunk nélküle.


Nem fejtegetem ki, de te is tudod. Azzal kelünk, és fekszünk. A gyerekek nem tudnak kézzel írni és a helyesírás korrektor nélkül, funkcionális analfabéták vagyunk. (Néha azzal is.)
Én, bevallom – szembe kellett néznem vele – a számítógép ellustított és elbutított. Nem kell gondolkozni, nem kell kutatni, a gugli a barátod. Megmondja. El kell dönteni. A gép van érted, vagy Te a gépért. Ez a TE döntésed. Ahogy látod, ez a cikk tollal készül. Sok mindenre rájöttem, hogy mit nem használtam a számítógépen: villámolvasás, tanuláskontroll, elmetérkép és a kreativitás.

Jó lecke volt nekem ez a veszteség. Próbálj gondolkozó ember maradni és ne válj egy géptől függő droiddá.

Remélem, hogy segít ez a pár sor, hogy végiggondolod, hogy mit teszel a jövőddel.
Legyen szép napod.

Papp Zoltán
önvédelmi szakértő


 
 
[ 2237 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x