Dugulásmegelőzés olcsón, környezetbarát módon
Címlap / Kint és Bent / Dugulásmegelőzés olcsón, környezetbarát módon

Lévai Andrea

Dugulásmegelőzés olcsón, környezetbarát módon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Drága, maró, fullasztó lefolyótisztítókkal próbálkozol? Van JOBB! Asztmás jellegű fulladás, köhögés, fejfájás... Bizony a vegyszerektől is lehet... Az olyan maró hatású lefolyótisztítókat, amelyek a levegőbe kerülve, majd belélegezve a saját és családod légutait is károsíthatják, érdemes kerülni. Főleg, hogy van helyette olcsóbb módszer, amellyel nem ártasz a környezetnek és az egészséged sem veszélyezteted. Elég a konyhába menned a megoldásért. 

Előzd meg a bajt
Házi szerek a mosdókagyló és a mosogató dugulása ellen
 
Ha a lefolyócső úgy eltömődött, hogy már a pumpa sem segít, csavard le a szifont – mindig állíts alá egy vödröt -, és tisztítsd meg a csövet. Mielőtt azonban ehhez a fáradságos munkához hozzákezdenél, próbáld meg elhárítani a dugulást a következő oldatokkal.

 
Konyhai mosogató – dugulás
avagy fáradságos munka előtt próbálkozz öko tisztítószerekkel

Szedd szét a szifont a mosogató alatt.  Ha a dugulás ennek ellenére fennáll, a szifon visszacsavarása után két nagykanál szódabikarbonát szórj a lefolyóba, önts hozzá ecetet. (Tölcséren keresztül is öntheted a lefolyóba a szódabikarbónát.) Az ecet hatására a szódabikarbóna habzani kezd, ezt várd ki, majd ha a hab csökken, öblítsd le a lefolyót forró vízzel. Amennyiben hetente 1x-2x ecetet öntesz a lefolyóba, megelőzhető a dugulás. A háztartásokban alkalmazott hígított ecet a környezetre nem ártalmas.

Szódabikarbóna: nemcsak vízkő ellen és a ruhák valamint a fogak fehérítésére jó! Bizony a lefolyócsövek karbantartásában és kisebb dugulásoknál is segít.

Mosdókagyló vagy kád dugulása
Önts a lefolyóba fél pohárnyi szódabikarbónát, majd közvetlenül utána egy egész pohár ecetet. Másik módszer: öt evőkanálnyi szódát tegyél forrásban lévő vízbe, majd a keveréket öntsd a lefolyóba.

 
WC dugulás
Eldugult vécé esetén először pumpával próbálkozz. Emellett az ecet is segíthet szódabikarbónával párosítva.

Előzd meg a dugulást a WC-ben!
2 liter víz
3 evőkanál szóda
A vizet és a szódát forrald fel, és öntsd rögtön a lefolyóba. A dugulás megelőzéseként havonta egyszer érdemes alkalmazni ezt az oldatot a WC átöblítésére.

Extra tipp:
Szódabikarbóna és az ecet keveréke kevés sóval még hatékonyabb. Oldj fel fél pohár ecetben egy kevés sót és szódabikarbónát, majd öntsd ezt a lefolyóba. Tíz percig hagyd állni, majd öblítsd le több liter forró vízzel.
 
Gazdagítsd magad még több hasznos, olcsó, környezetbarát tippekkel! Ezreseket spórolsz és vigyázol az egészségedre, annyi új dolgot fogsz hallani! Ne hagyd ki biokvízünk. Itt játsztva tanulsz és sok csodás ajándékot nyerhetsz is!

Kattints ide a kvízhez: http://ps.andio.biz/remote_sub.php?a=gbk&b=bioquiz-2
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2901 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x