Az a fránya kiszállási díj
Címlap / Kint és Bent / Az a fránya kiszállási díj

Az a fránya kiszállási díj

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-26

Most szombaton szegeden voltam fellépni egy nagy rendezvényen és gondoltam, hogy ha már ott vagyok és szabad a délutánom bevállalok még 1-2 szülinapot KISZÁLLÁSI DÍJ NÉLKÜL. Meg is hirdettem a lehetőséget a FB-n, hogy "most akár megspórolhatod a 30.000 Ft-os díjat csak rendelj szülinapot Szegedre". Meglepetésemre a "WOW, de jó" helyett a morgás kezdődött el, "Hogyha a kiszállási díj ilyen sok, akkor mennyi lehet a fellépés díja, 100ezer?" meg a beszólások, hogy "Jó hogy vagy!". Előtte néhány nappal egy anyuka telefonált Kecskemétről, hogy szeretne megrendelni, mennyi a kiszállási díj? Kiszámoltuk, mire elképedt. Azt mondta, hogy OK, de ez sok, persze tudja, hogy Galagonya bohóc híres és a lánya is nagy rajongó, de inkább keres valami olcsót és letette! 

Néhány hónappal ezelőtt egy monori apuka volt az aki kijelentette, hogy márpedig Ő nem fizet kiszállási díjat, mindenki oldja meg úgy a kiszállást ahogy akarja.

Nos, azt gondolom, ez egy olyan terület amit jó lenne rendbe tenni.
Mert bármit vásárolsz, legyen az bútor vagy cipő, ha nem személyesen szállítod, akkor a szállítás díját felszámolják neked. Tudom, van olyan, hogy ingyenes házhoz szállítás, de észrevetted, hogy ezt összeghez kötik vagy max. akciósan adják. Azaz, az sem ingyen van, hiszen a kereskedő fizeti meg, csak akkora a nyereség, hogy ez alapján megéri neki.

Ha bohócot hívsz vidékre, annak is lesz költsége, amit kiszállási díjnak nevezünk.

Miről szól a kiszállási díj?
Egy része egyértelmű: oda kell jutni a helyszínre és ennek költsége van. Ha autóval jár az ember (márpedig egy komoly fellépőnél ez elengedhetetlen, különben nem ér oda sehová) akkor ez a benzin ára- gondolják sokan. Sőt, szeretik az emberek leegyszerűsíteni a kiszállási díjat benzinpénzre. Még olyan bohócról is tudok aki benzinpénzről beszél az ajánlatában. Ám azt egy tapasztaltabb autós tudja, hogy  600km-en nem csak benzin fogy. Fogy, kopik a gumi, fárad az olaj, használódik a fékfolyadék, azaz amortizálódik az autó. Ennek is ára van, fajlagosan ki kell termelni, hiszen ez a költség miatta keletkezik.

Azt is tudhatná a tapasztalt autós, hogy autópályán díjat kell fizetni, évente súlyadót kell fizetni és a többi. Azaz olyan költségek merülnek fel azért, hogy vidékre mehessen valaki fellépni autóval, amik nem lennének, ha vidéken nem vállalna fellépést. És aztán ott van az az elem, amivel a magyar ember nem szokott számolni. Nagyon nem: ez az idő.

Bizony, a kiszállási díjban azt az időt is meg kell fizetni, amit a bohóc utazással tölt, hisz ebben az időben a megrendelő miatt nem tud mással foglalkozni, nem tud másik fellépést elvállalni, hisz épp valamelyik autópályán gurul.
 
Például, ha egy szegedi helyszínre hívnak 1 órás szülinapra, akkor nem 1 órára rendelt meg a megrendelő, hanem 4 órára, hiszen 1,5 óra utazás oda, 1 óra fellépés és újabb 1,5 óra vissza.

Erről szól a kiszállási díj: költségek + díjak + adók + idő.

És persze minél messzebb lakik valaki ez a díj annál magasabb lesz, de ez szimpla matek, nincs benne trükközés, mohóság, mégha sokan ezt is gondolják.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5649 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x