Te vagy a felelős, avagy egy internetes botrány margójára...
Címlap / Kint és Bent / Te vagy a felelős, avagy egy internetes botrány margójára

Te vagy a felelős, avagy egy internetes botrány margójára

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Egy pár napja az Index, természetesen megfelelő bulváros körítéssel bemutatta a Baranya megyei RFK bűnmegelőzési videóját, amiben a "hülye zsaruk" nem általották felelőssé tenni az áldozatokat a velük szembeni erőszak miatt. Egy klasszikus magyar moziból idézve “Álljunk meg Béláim! Gondolkozzunk!!!" Egy leszögezendő dolog van. Az, hogy valaki egy tenyérnyi rongyban seggrészegen bulizik, senkit nem jogosít fel arra, hogy megerőszakolja. Mint, ahogy tüchtig kiskosztümben dossziét szorongatva sem azért megy az ember lánya vizsgázni, hogy a tanára rámásszon. De!!! 

Nézzünk a dolgok mélyére. Az erőszak, egy kicsivel bonyolultabb dolog annál, hogy valaki be akar dugni valamit valahová. A video lényegi mondanivalója: az vagy aminek látszani akarsz.

Nem az számít, hogy kihívóan öltözöl, vagy többet iszol a kelleténél, hanem az, hogy ezzel kirakatba teszed, hogy áldozat vagy.

Az erőszak nem a szexről szól. Az erőszak a ragadozó és a zsákmány viszonyáról szól. A zsákmány arról ismerhető fel, hogy a lehető legkisebb energiafelhasználással a lehető legnagyobb eredményt lehet elérni, ha őt választjuk. Egy részeg, vagy magatehetetlen ember nem, vagy minimális ellenállást tud kifejteni az ellen, ha meg akarják erőszakolni, vagy akár az értékeitől akarják megszabadítani. A „kihívó ruházat” sem azért veszélyes, mert felkorbácsolja a vágyat…


Nem! Azért veszélyes, mert könnyebben jut a támadó a céljához. Csak gondolj bele. A sitten férfiak erőszakolnak meg férfiakat. Ez nem a szexről, hanem a dominanciáról szól. Ott nincs lerészegedés, nincs kihívó ruházat - (bár onnan ered a seggre letolt gatya divatja, és találja ki mindenki, hogy miért…) Ott arról szól, hogy én vagyok a bika, te pedig a csicska. És ne felejtsük el, hogy a nemi erőszakot elkövetők nagy része ITT szocializálódik.

Ez a ragadozó mentalitás: „Elveszem, mert szükségem van rá, és mert elég gyenge, sérült a másik ahhoz, hogy megtegyem.” Ezért vagy felelős azért, hogy tudd, hogy hol vannak a határaid, mit tudsz megtenni, és mi az, amit megtehetsz következmény nélkül.

Ne legyél rajta a ragadozó étlapján. Ez a Te felelősséged, és ebben tudsz dönteni.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2023 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x