Elegem van… Tegyünk az erőszak ellen!
Címlap / Kint és Bent / Elegem van… Tegyünk az erőszak ellen!

Elegem van… Tegyünk az erőszak ellen!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-22

De tényleg. Őszinte leszek és baromira nem buksisimogató. Tele van a hócipőm a siránkozással. "Jaj istenem ez milyen rossz, jaj istenem az miért nem véd meg." Bla-bla-bla-bla. Kivonulunk az utcára, és (a példányszám növelés helyett mára lájkvadász cikkekre) felháborodunk a Facebookon és szidjuk a világot, hogy miért olyan amilyen. Öntsünk tiszta vizet a pohárba. Elkészült néhány promóanyag a rendőrség által, majd ezt részben a sajtó, részben a nővédő szervezetek szétcincálták, merthogy ribancnak vannak tekintve a nők, mert úgy öltöznek. Rendben van. Nézz magadba: 

 • Ribancnak érzed Magad ha felöltözöl csinosan?
 • Kinek öltöztél így ki?
 • Mit fogsz csinálni ebben a szerkóban?
 • Hol fogod csinálni?
 • Mikor fogod csinálni?
 • Hogyan, milyen állapotban?
 • És végül: MIÉRT???
kép forrása

Oké értem. Azért mert úgy öltözöl fel, hogy tetszél és jól érezd magad, azért még senkinek nincs joga ahhoz, hogy ha éppen az út szélén fetrengsz részegen akkor még meg is erőszakoljon. Jól látom? Ezek sarkított példák, de nem egy ilyen példával találkozni egy szombat-vasárnap hajnalon…

Mi az ami hiányzik? Nézzük.

Ki a szemét a sztoriban?
 • a férfiak, akik csak azt lesik, hogy rávethessék magukat a védtelen nőkre,
 • a rendőrség, akik nem védik meg a védtelen állampolgárokat, pedig az a feladatuk, hogy szolgáljanak és védjenek,
 • a társadalom, mert elviseli azt, hogy létezhessenek ilyen férgek és nem írtják ki még az írmagjukat sem,
 • a patriarchális társadalmi berendezkedés, ami elnyomja és kizsákmányolja a nőket, és azon a szinten tartja ahol vannak.

Kihagytam valakit?

Akkor nézzük, hiszen az erőszak több forrásból fakadhat:
 • Az egyik a családon belüli erőszak. Ezt töbnyire olyan emberek(?) teszik meg, akik közeli hozzátartózók, rokonok vagy “barátok”.

  A kérdés, hogy MIÉRT vagyunk ilyen emberek közelében? Opporunizmus? Függőség? Gyávaság?
  Ma Magyarországon nem túl gyakoriak a kényszerházasságok. Senkit nem kényszerít oltár elé az apja, pisztolyt fogva a fejéhez, hogy menjen férjhez. Tudtommal mindenki mondhat az anyakönyv vezető előtt NEMET is. Akkor mi az ami hiányzik?
 • A másik a bulierőszak…

  Sok formája van. Vagy az ismerősi, esetleg baráti körből lesz valaki a támadó, vagy épp egy alkalmi ismerős használja ki a magatehetelenséget vagy azt, hogy erősebb. Itt a lényeg nem a szexen van. Azon van a hangsúly, hogy mert megtehetetem. Megtehetem, mert zsákmányként tekintek a nőre és meg akarom szerezni. Megtehetem, mert részeg, megtehetem mert erősebb vagyok és nem számít, hogy nemet mond, vagy épp a saját hányásában fekszik... Birtokolni akarom, és a dominanciámat akarom bizonyítani.
 • A harmadik és ezzel zárom a még közel sem teljes sort, az idegenek által elkövetett erőszak.

  Az, hogy valaki neked idegen, az nem jelenti azt, hogy nem figyel egy ideje, nem épít mázas vágyakat a fejébe, és nincsenek a valóságtól teljesen eltérő tévképzetei, amit ő valóságnak él meg, és ezért van meggyőződve arról, hogy ez igazán neked is jó… Hát nem.
Mit lehet mindezekkel csinálni?

Azt látjuk, hogy a társadalom nem oldja meg. Az sem megoldás ha felháborodva verjük az asztalt. Ezeket, akikról az előbb beszéltem (hogy finom legyek) baromira nem érdekli. A rendőrség? Nos, az akkor fog (jó esetben beavatkozni, ha már megtörtént az erőszak. Addig a videóhoz hasonló profizmussal próbál “bűnmegelőzni”.

Egy tényező maradt. Ez pedig Te vagy.

Neked kell elkezdeni GONDOLKOZNI azon, hogy mit is tudsz tenni. A korábbi posztjaimban leírtam a lehetőségeket, ezért ebbe most nem mennék bele. Az egyetlen hatékony és gyors megoldás, ha megrázod magad és végre felelősséget vállalsz magadért. Gondolkoztál már azon, hogy hogyan tudod elkerülni a számodra veszélyes helyzeteket úgy, hogy közben neked is jó legyen és veszélyben se legyél?

A vadonban két megoldás van:
 • jobban rejtőzködsz mint a többiek
 • gyorsabban futsz mint a többiek
 • olyan fegyvereid vannak ami elrettenti a ragadozót.
Nos, ezek a módszerek működnek az emberi közegben is, csak nem vagyok benne biztos, hogy egy szombat esti szórákozás során az ember lánya egy 45-öst hord a harisnyájában, vagy épp bele akar olvadni a tömegbe, esetleg űzött vadként bármikor fel akarja venni a nyúlcipőt.

Akkor mit tudsz tenni? Ember vagy.

Van szürkeállományod és képes vagy gondolkozni. Látod az összefüggéseket és meg tudsz tervezni dolgokat. Képes vagy felmérni azt, hogy mit és hol fogsz tenni 10 perc, egy óra vagy egy nap múlva. Képes vagy ezt meg is tervezni. Órákat tudsz eltölteni azzal, hogy a megfelelő kiegészítőket vedd fel a ruhádhoz, a hajad hogy legyen belőve, vagy milyen legyen a körömlakkod. Az miért nem megy, hogy azt is megtervezd, hogy mikor, hogyan és kivel jössz el a buliból?

NEM HISZEM EL, HOGY EZ MEGHALADJA A KÉPESSÉGEIDET!


Ahogy az elején mondtam: Elegem van.

Elegem van a kifogásokból a siránkozásokból és a másra mutogatásból. A te életedért Te vagy a felelős. Ha kiadod az irányítást a kezedből, azt fog csinálni veled, az aki ezt átveszi, amit akar.

Mennyit ér a bőröd? Mit ér meg neked az, hogy legalább egy kapaszkodót kapj ahhoz, ne legyél áldozat? Van egy ajánlatom. Egy mozijegy…

Egy mozijegy ára, egy két órás, nagyon intenzív és interaktív képzés ahol megérted, és megismered azt, hogy
 • Hogyan kerüld el az erőszakot?
 • Mi a legnagyobb erőd?
 • Hogyan tudsz felkészülni rá?
 • Mi az amit a veszélyforrásokról tudnod kell?
 • Kire számíthatsz?
 • Hogyan működik az erőszak pszichológiája?
 • Te miért nem leszel áldozat?
 • Mit tudsz tenni ezért?
Egy teendőd van. Fogni a számítógépedet és írni egy rövid levelet erre a címre: valtoztatniakarokmost@gmail.com

A neved és hogy akarod a képzést. Ennyi.

Hogy mikor lesz? A következő év január 10.-én. Hétvégén. Szombaton. Budapesten. A pontos információt azok kapják meg, akik jelentkeznek. Egy mozijegy ára: 1900 Ft.

Ha jót akarsz a barátnőidnek, küldd el nekik ezt a cikket. Lehet, hogy pont az ő bőrüket menti meg ez az információ, ráadásul anyja-lánya párosként pedig ketten jöhettek egy jegy áráért.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3903 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x