Baloghné árnyékában, avagy nálatok is van-e vak komondor?...
Címlap / Kint és Bent / Baloghné árnyékában, avagy nálatok is van-e vak komondor?

Baloghné árnyékában, avagy nálatok is van-e vak komondor?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-25

Természetesen nincs, mint ahogy azt sem feltételezi senki, hogy az olvasók között van olyan nő, aki -pusztán egzisztenciális megalkuvásból- nem tesz semmit azért hogy a számára kedvezőtlen élethelyzete megváltozzon. Dehát ez természetes is, hiszen olyan biztonságos világban élünk ahol csupán városi legenda a családon belüli erőszak, nincsenek bántalmazott nők és természetesen a férfiak lovagiasak és eszükbe sem jut hogy erőszakoskodjanak bárkivel is. Jól hangzik ugye? No, ez a legnagyobb hazugság amivel átpaliznak benneteket. Na nem a külvilág. Nem. TI SAJÁT MAGATOKNAK HAZUDTOK. Megéri? Nem tudom. Mint ahogy nem az én tisztem eldönteni azt sem, hogy ez valóban meg is történik nálad. Ezt te tudod. 

De nézzük a valóságot, és a rózsaszín ködfelhők helyett beszéljenek a tények.

Két hete irtam ide egy cikket, mert hatalmas felháborodás keltett, hogy a rendőrség készített egy olyan promóciós videót, amiben az áldozatot hibáztatja az erőszak miatt.

Szította a tüzet a lájkvadász sajtó, a nővédő szervezetek és boldog, boldogtalan, aki szörnyen fel volt háborodva emiatt. Miután elkészült a cikk, előszőr csak egy szimpla cikként jelent meg, majd egy hét múlva átkerült a főoldalra.

Azt tudjuk a híradásokból, hogy mi volt az az össznépi pofatépés eredménye, de nézük meg a cikkre való reakciókat.

A cikk alaptémája az volt hogy tegyünk végre valamit az erőszak ellen. Először is, szükség volt arra, hogy azok akik valóban édeklődnek a kérdés iránt, ezt jelezni is tudják. Erre létre lett hozva egy email cím, amelyen jelentkezni lehet egy két órás tájékoztatóra. Ennek az ára egy mozijegy ára volt. Hiába, ez már dönt arról, hogy kinek, mi, mit ér meg. Ha anya-lánya együtt jelentkeznek, akkor is csak egy belépőt kell fizetni.

Ez volt a kiinduló helyzet.

Ez pedig kedves hölgyeim, a szomorú eredmény:

A Harmonet oldalát naponta 40.000 ember látja. Többnyire nők. A cikk linkjét többen megosztották a facebookon, értelemszerűen olyanok akiknek vagy tetszett a tartalma, vagy pedig egyet ért a törekvéssel. Az érdekesség, hogy a jó részük FÉRFI volt.

(Csak érdekesség képpen, elküldtem egy ismert feministának is, azzal a kérésel, hogy ha egyetért a problémával, akkor tegye közzé a saját oldalán. Nos, az üzenetem elolvasása után semmi nem történt, pedig az egyik legnagyobb hangú kiabáló volt a rendőrségi videóval kapcsolatban. Ez, úgy látszik, már nem volt elég fontos, vagy pedig egyszerűen az volt a gond, hogy pasi vagyok. Nem tudom.)

De térjünk vissza az eredményre. A két hét alatt, talán 400 olvasója volt a cikknek és a mai napig 52 személy lájkolta.

Ez pedig a jelentkezők száma:

Igen kedves olvasó. Jól látod 0 fő. A cikk megjelenése és az emailfiók létrehozása óta, egyetlen nő sem érezte úgy, hogy számára érdekes lenne a téma.


Ez két dolgot jelenthet.

    a.) Minden nagyon szép, minden nagyon jó mindennel meg vagytok elégedve, és ez az egész egy felesleges szócséplés, hiszen itt senki nincs veszélyben. Mindez csupán csak a gaz imperialisták körmönfont hazugsága, és nincs itt semmi baj.
    b.) Egyszerűen beszariak vagytok és sokkal egyszerűbb a problémát a szőnyeg alá söpörni, azzal a felkiáltással, hogy: hiszen ez velem úgysem történhet meg.

Ha valakinek van egyéb épkézláb ötlete, akkor szívesen várom a kommentekben.

Az igazság az, hogy nagyon könnyű elmenekülni az illúziók világába. Befogni a szemünket, és hajtogatni, hogy ilyen nincs és velem ez nem történhet meg.

Valóban? Legyen igazad… De ha nem, akkor nem mutogathatsz a külvilágra.

A cikk hatására pusztán egy tanítványom érdeklődött ezzel kapcsolatban. Ő is azért mert megtapasztalta azt, hogy milyen bántalmazottnak lenni, és volt annyira korrekt saját magához, hogy megnézte:
  • Meg tudom oldani egyedül?
  • Szükségem van segítségre valójában, vagy elég az utólagos okoskodás?
Ez mindenkinek a saját döntése, és éppen ezért neked is meg kell hozni a te döntésed. A te életedről van szó, a te jövődről.

Én nem puffogtatok frázisokat, és nem csinálok médiakampányokat. Nem csinálok ribisétát, mert az a támadókat tökre nem fogja érdekelni. Sőt, lehet hogy éppen onnan választja ki a következő áldozatát. Ez a világ nem úgy működik, hogy meglovaglunk egy éppen trendi szociológiai tanulmányt és ráépítünk egy mozgalmat.

Itt nem betűk vannak, hanem könnyek, fájdalmak és vér. Ha pedig megtörténik, akkor azon meg már nem segít az utólagos hamutaposás a tűz után.

Őszinte leszek. Nekem tök mindegy, hogy milyen lesz a holnapod, mert ismeretlenül és úgy, hogy nem akarod, nem tudok segíteni. Azokon tudok segíteni, akik megkeresnek. Azoknak segítek, és akkor az ő problémájuk az én megoldandó feladatommá válik.

De ez nem jelenti azt, hogy neki nincs több dolga. De. Lesznek feladatai, amiket és amiért persze neki kell majd tennie.

Egyszerű? Az. Tenni kell érte? Igen. Teszel is valamit? Lesznek olyanok akik tesznek, lesznek olyanok is akik nem. Te melyik táborba fogsz tartozni?

Egy biztos. Akárhogy is döntesz az rólad szól. Ami biztos, hogy aki elszenvedi a döntésed következményét, az viszont TE leszel.

Ennyi…
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1191 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x