Bihari Viktória - a Tékás Kisviku karácsonyi arca
Címlap / Kint és Bent / Bihari Viktória - a Tékás Kisviku karácsonyi arca

Bihari Viktória - a Tékás Kisviku karácsonyi arca

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-25

Az ünnepek alkalmával arra gondoltunk, megkérdezünk valakit, akit több ezren olvasnak naponta, szórakoztató blogjával, a Tékasztorikkal egy csapásra híres lett, viszont nem csak humoros, de újabban mélyen elgondolkodtató, filozofikus és irodalmi, vagyis a komoly arcát is megmutatja. Bihari Vikit faggattuk párkapcsolatról, anyaságról és szeretetről. 

Mióta foglalkozol írással?
Viki: Erre azt szoktam válaszolni, hogy mióta írni tudok. Nagyon súlyos grafomániában szenvedek, gyerekkorom óta írok, versikékkel kezdtem, aztán csetlő-botló mesékkel, prózákkal, míg végül 4 évvel ezelőtt megszületett a blog és olyan olvasótábort hozott, amit alig győzök „kiszolgálni” hála Istennek.

Mostanában nem csak a humoros, de a komolyabbik arcodat is megismerhették az olvasóid, aminek szemmel láthatóan nagyon örülnek, hiszen ezeken a posztokon is sok like és megosztás található, akárcsak a vicces bejegyzéseiden. Miért érzed fontosnak, hogy néha kibújj a „bohóc jelmezből?”
Viki: Két énem van, de ezt már mindenki tudja, aki évek óta nyomon követi munkásságomat. A humor mentőmellény, lehet bele kapaszkodni az ínséges időkben, de a gerilla népnevelés, a lelki dolgok, a kis „maszek-pszichológiai” szösszenetek is ugyanolyan fontosak számomra.
Minden ember a boldogságot keresi alapvetően és ha meg tudok fogalmazni olyan gondolatokat, amik a segítségükre lehetnek az olvasóimnak, az nekem elképesztően nagy öröm. Nem akarok közhely-kapszulákkal operálni, mint egyes, mai „hírességek”, akik komoly marketinget építettek az emberi butaságra, nem árulok instant-bölcsesség koktélt, csak leírom, amit a világból és a hosszú évekig tartó betegségeimből és csalódásaimból tapasztaltam, összeraktam.
Egyszerűen csak néha összeállnak olyan mondatok, amikbe bele tudom tenni a lelkem.


Sokat foglalkozol a társkereséssel. Tényleg szingli vagy? Mi ennek az oka?
Viki: Valóban egyedül élek, ez igaz. Az okát nap mint nap elemzem és nyilván teljesen egyértelmű, de még nem jöttem rá, pedig végig zongoráztam mindent. Nem tartom magam sem különösebben csúnyának, sem elviselhetetlen természetűnek, békés, csendes lény vagyok a magam fura világával és hatalmas szívével, meg persze a humor… az is az én gyerekem.

Ha már gyerek téma. Mennyire van rajtad a „para”, hogy januárban leszel 38 éves és még nincs családod? Vágysz erre egyáltalán?
Viki: Azt gondolom erről, hogy egy nőnek ez a karmikus feladata, ez az evolúciós szoftver fut benne. Gyermek, gondoskodás, szerelem, táplálás. Nem akarom elhazudni magamnak, hogy az írás, vagy a karrierépítés boldoggá tesz, mert ez nem igaz.
Sokat vagyok egyedül és sokszor a saját agyamra megyek. Félek, hogy 40 felett már nehezebb lesz a gyermekvállalás, ráadásul apuka sincs még a kanyarban sem és nem vagyok az a fajta, aki önnön szórakoztatására gyereket szül és Prada kosztümös szingliként, harcos amazonként akar dacolni a férfitársadalom és a világ ellen.

Van elképzelésem férjről és családról is, nyilván ez nincs kőbe vésve, de olyan társat szeretnék, aki megért, és akit én is megértek, akivel közösen fejlődünk ugyanazon az úton és egymás támaszai vagyunk.

Az esetleges közhiedelemmel ellentétben nincsenek magas elvárásaim, nem vagyok elszállva magamtól, hiszen nincs mire, átlagos fizetésem van egy cégnél, emellett pedig likeokat gyűjtök a Facebookon, azt hiszem, ez nem az az állapot, amikor az ember rágyújt egy kubai szivarra és megveregeti a saját vállát, szóval ugyanazt szeretném én is, mint minden nő. Mosni, főzni, takarítani és meleg étellel hazavárni a családomat.

Hogy szoktak telni az ünnepek?
Viki: Szerencsés ember vagyok, nagy családom van, sok gyerkőccel és mindenkit nagyon szeretek, erős védőhálók, érzékeny és értékes emberek egytől eddig mind.
Velük leszek, eszünk, iszunk és beszélgetünk, aztán jövőre indulhat a fogyókúra… 

Mik a terveid a 2015-ös évre?
Viki: Nem tudom még. Szeretnék valamit sportolni, sajnos lusta vagyok, ezért jó lenne valami olyan, amit ágyon fekve lehet végezni a paplan alatt…igen van ilyen sport is, tudom mire gondolsz, természetesen arra sem mondanék nemet a megfelelő „személyi edzővel.” 

Mit üzennél az olvasóidnak karácsonyra?
Viki: Mindenképpen azt, hogy köszönöm.
Köszönöm, hogy évek óta itt vannak velem az online térben, hogy erőt adnak, nevetnek, írnak nekem és rendszeresen olvasnak. Ez valami olyan csoda, ami már sok mélypontról kirángatott, cserébe remélem én is tudtam és tudok nekik segíteni nap mint nap.
Azt kívánom, legyenek az ünnepek is veszekedés mentesek, ne arról szóljon a karácsony, hogy ki kapott drágább mobiltelefont és nagyobb plazmatévét, hanem éljük meg a pillanatokat, a gyerekzsivajt, a kiborult vörösbort a hófehér terítőre, az ajándékpapírok zörgését és a csillogó tekinteteket.
És persze fontos, hogy ne csak 1-2 nap szóljon arról, hogy szeretjük egymást, hanem egy egész élet, mert bármilyen nyálasan is hangzik, nem hiszem, hogy a szerelem és a szeretet nélkül van értelme ennek a misztikus és megfoghatatlan dolognak, amit létezésnek hívunk.

Köszönöm a válaszaidat és mi is nagyon boldog karácsonyt kívánunk neked!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4029 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x