Hogyan tovább?
Címlap / Kint és Bent / Hogyan tovább?

Hogyan tovább?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-05

Az előző cikkem egy kicsit felkavarta az állóvizet. Kaptam hideget, meleget, de a tényen ez nem változtat. Kétféle olvasó van. Van aki megérti amit írok, és van aki saját szűrőjén keresztül elvész a sorok között. Megpróbálok most egy rövid, de velős és érthető cikket írni az önvédelemről.  

Indulásként: Felejtsd el a mi majd jól megtanítunk verekedni önvédelmi kurzusokat. Őszinte leszek. Megígérik, hogy x időn belül képes leszel megvédeni magad éles helyzetben. Ez így ebben a formában nem igaz. Ami menni fog az edzőteremben, az nagyon ritkán válik be az életbe. Lehet hogy sikerül, de én nem fogadnék erre nagy összegben.

Remek dolog ugyanígy, a különféle jogvédő szervezetek áldozatvédelmi program felépítése is… De kérdezem, AKARSZ Áldozat lenni, hogy utólag okoskodjon minden “szakértő”? Alig hiszem.

Akkor mit tegyek? Kérdezheted teljesen jogosan.

Nos, sokan vannak akik biztosan állítják, hogy ők az egyetlen üdvözítő megoldás birtokosai. Remek marketing, a csapból is ők folynak. Értenek mindenhez, mindenkor és mindenhol. Aztán egyszer csak jön a kijózanodás, a színes lufi kidurran.


Hogyan tovább? (Kép forrás:
www.freedigitalphotos.com)

A igazi választ nem az önjelölt guruk fogják megadni neked. A válasz Benned van.

Egy önvédelmi szituációt, nem harc közben kell megnyerni. Ha erre készülsz, akkor készülj fel nyugodtan a vereségedre. Már az ősi stratégák is elmondták, leírták, hogy a háború sorsa már a harc előtt eldől.

Igen… A Megoldás Te vagy. A te tudásod, képességeid, készségeid és hozzáállásod. Ismerd meg a határaidat. Tudd, hogy te mit tehetsz meg másokkal szemben és hogy mások meddig mehetnek el veled szemben. Ha ezt tiszteletben tartod, látni fogod, hogy ki lehet az a személy, akik a határaidon erőszakkal akar átjutni. Vagy éppen ravaszsággal.

Ha ezt már tudod, akkor tanuld meg kezelni a stresszt. A stressz segíthet, de el is pusztíthat. Selye professzor ezt a stresszkutatásai során nagyon szépen feldolgozta és a kezünkbe adta a megoldás kulcsát.

Hozd magad olyan fizikai állapotba, hogy képes legyél a testeddel azt csinálni amit csak akarsz.  Ha menekülni, akkor legyél képes erre. Ha harcolni, akkor legyen belőled igazi harcos. Egy öthetes tanfolyam, de még egy öt hónapos sem tesz elég profivá ahhoz, egy igazi ragadozóval szemben esélyed legyen. A dolgát megnehezítheted, de csodát ne várj. Azok nincsennek.

És mit tegyél most? Nem tudom. Ez a te döntésed. Ugohatsz a további cikkekre hogy olvass, megfőzheted az ebédet, vagy elgondolkozhat azon amit írtam.

Ha kérdésed van, akkor nagyon szívesen válaszolok. Ha nem, akkor további jó böngészést.

Legyen szép napod:

Papp Zoltán - erőszakelhárítási szakértő

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1592 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x