A bohócoknak olyan szép ruhájuk van
Címlap / Kint és Bent / A bohócoknak olyan szép ruhájuk van

A bohócoknak olyan szép ruhájuk van

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-02

Ahhoz, hogy jól öltözött legyél, be kell tartanod néhány alapvető öltözködési szabályt. Ez ugye világos!? Vannak színpárok és minták, amiket nem szabad keverni ahhoz, hogy a megjelenésünk harmonikus legyen. Sokan vélik úgy, hogy a jó bohócos megjelenéshez elég, ha ezeket a szabályokat áthágják és már kész is. Kockás és a csíkos, össze-vissza színek..stb. Szerintem ez az egyik nagy tévedés a bohócokkal kapcsolatosan. 

Tudod, mi leszek, ha megnövök? Bohóc.
Igazán? Milyen jó lesz neked.
A bohócoknak olyan szép ruhájuk van...


(Mark Twain: Tom Sawyer)


Amikor bohócot rendelsz, akkor az egyik legelső dolog épp a megjelenése amivel szembesülsz. Ha ez harmonikus, akkor mész tovább. Én is látom azt, hogy sokan még a szakmából is a bohócot túlzásként élik meg: túl nagy, túl színes, túl mintás. Csoda, ha a gyerekek megijednek? Én azt gondolom, hogy az aki gyerekekkel foglalkozik, gyerek szülinapon lép fel bohócként annak pont úgy kell kinéznie, mintha egy mesekönyvből lépne elő. Mert a gyerek számára aza járt út, ezzel már találkozott, ezzel tud mit kezdeni.

Persze ez a csili-csálé nem csoda, hiszen a bohóc, mint műfaj a születésekor pont ezt képviselte: görbe tükör akart lenni.
Mára ez finomodott, megjelentek újabb stílusok, ígyhát az öltözködésben is alkalmazkodni kellett.

Én azt vallom, hogy a bohóc jelmeze legyen egyedi, a választott színek harmonizáljanak a megjelenése pedig ne legyen CIVIL!
Azaz ne CIVIL ruhákat vegyen fel egy igazi bohóc, hanem legyen egyedileg készített: pont rá szabva, pont és kizárólag erre a célra. És leginkább a cipőre igaz: ha valaki ezt komolyan akarja csinálni, akkor bizony nem elég az, ha egy jelmezboltban vesz valami "olyasmitmintegybohóccipő". Be kell ballagni egy cipészhez és le kell gyártatni egy cipőt. Nem olcsó, de aki komolyan gondolja annak ez megtérül!

Tipp: az akinek nem valódi, bőrből készült egyedi bohóccipője van az bizony nem bohóc!!

Fontos az is, hogy a jelmeze alól ne látszódjon ki a CIVIL Énje, azaz ne látszódjon, hogy ez csak jelmez. A halálom, amikor egy bohócnak öltözött valaki farmer nadrágban, edzőcipőben jelenik meg egy rendezvényen, amire csak ráhúz valami bohócnadrágot. Ezzel ugyanis rombol, mégpedig azt, ami a gyerekek számára a legfontosabb: az illúziót! 
 
Az sem jó, ha látszódnak az ékszerei (óra, gyűrű, fülbevaló). Az olyan civil és amit a gyerekek is azonnal lecsekkolnak, sőt meg is jegyzik, hogy lebuktál.

Volt egy esetem: egy nagyon kedves anyuka megkért, hogy mellettem Ö is beöltözhessen bohócnak. Megtettük és amikor meglátták a gyerekek, rövid idő alatt rá is jöttek a turpisságra: "Te az anya vagy" - mondták. "De nem"- válaszoltuk, mire a gyerekek azt mondták: ki van lakkozva a körmöd és a bohócok nem hordanak gyűrűt!--- hmm, ennyin múlott!

Fontos tehát, hogy már a megrendeléskor figyelj ezekre a szempontokra, ezek a látható feltételei ugyanis annak, hogy a szülinapi bohóckodás jól süljön el és ne fulladjon botrányba!

www.galagonyabohoc.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2091 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x