Jön a Nyuszi
Címlap / Kint és Bent / Jön a Nyuszi

Jön a Nyuszi

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-03

Hamarosan jön ismét a nyuszi. Hogyan készülsz a Húsvétra? Készülsz már az ötletekkel, hogyan fogod a tojást kifesteni, hogyan fogod az ünnepi asztalt megteríteni, és hogyan fogod bevonni a gyermekedet is a készülődésbe. Mivel várod a locsolókat? Pénzt adsz nekik, vagy még tojással jutalmazol? 

Bárhogy is cselekszel a lényeg mindig az, hogy VÁRD és KÉSZÜLJ az ünnepre, mert valakinek meg kell tanítani a gyermekeidet arra, hogy mi is ez az ünnep ahhoz, hogy a hagyományt tovább tudják vinni.
Ha nincs aki tovább vigye, akkor sajnos a mai rohanó és technokrata világban el fog tűnni ez a csoda, amit mi HÚSVÉTNAK hívunk.

Amikor én kislány voltam, akkor az én drága fogadott nagymamám minden tavasszal elénekelte nekem ezt a dalt. Jelezve nekem, hogy itt a tavasz, jön a húsvét.

Zöld erdőben jártam, virágok között.
Ott láttam egy kislányt, koszorút kötött.
Mondtam neki: - Sej, sej de aranyos!
Akkor szép a kislány, hogyha takaros :)


 
Számomra ez jelezte a húsvét közeledtét, és felkészített arra, hogy húsvétkor nem csak a fiúk lesznek csinosak, hanem a lányoknak is csinosnak kell lenni, mert ahhoz a kislányhoz jönnek sokan locsolni, aki szépen felöltözve, megfésülködve és hímes-tojással várja őket.

De tudod mit?
Ha már nem nagyon tartjátok a hagyományokat, akkor is lehet készülni otthon valamivel még a tojásfestésen kívül. Fessetek tojást másként :)

Hozzávalók:
rajzlap
vékony gyertya
vízfesték
ecset
szalag
olló
ceruza
hűtőmágnes

Fogj meg egy rajzlapot. Rajzolj rá ceruzával halványan egy óriás tojást. Rajzold bele a mintát, hogy milyen legyen a díszítése. Ha ezzel megvagy akkor vegyél elő egy vékony gyertyát, és a rajzod vonalai mentén menj végig a mintán a gyertyával. Ha minden vonalad viaszos lett, akkor előkerülhet a vízfesték, és fessétek ki a tojást. Most jön a varázslat: A viasz miatt a tojás mintáját nem tudod lefesteni, így az viaszos marad. A tojás többi része pedig színes lesz. Mintha igazi tojás lenne!

Ha elkészültél a tojás kifestésével, vágd körbe a tojást, és mágnessel tegyétek ki a hűtőre, vagy ha többet készítettek belőle, akkor pedig fűzd föl egy madzagra/szalagra és lógassátok ki az ablakra. Ez lesz a Ti saját készítésű tojásgirlandotok :)

Jó készülődést kívánok hozzá :)
Üdv, Galagonya bohóc

www.galagonyabohoc.hu
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2052 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x