Mit tegyek, ha nincs kedve?
Címlap / Kint és Bent / Mit tegyek, ha nincs kedve?

Mit tegyek, ha nincs kedve?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-03

Most már túl vagytok a nagy vasárnapi reggelin valószínűleg, vagy épp fogyasztjátok, de hogy ez a nap is még izgalmasabban teljen, készültem Nektek egy meglepetéssel. Tudom, festitek a tojásokat és gőzerővel készültök a vendégekre, akik ilyenkor elárasztják az otthonotokat, készültök a hozzátok érkező locsolókra is. De ha már tojás-festés, de ha már készülődés, akkor kössük össze a kellemest a hasznossal. Viszonylag gyorsan elkészíthető a gipsz tojás tartó, így akár az ünnepi asztalra is felkerülhet,vagy ajándékba is adható.  

Tudod hogyan tudod rávenni a gyermeket arra, hogy tojást fessen, vagy gipsz-figurát készítsen veled? A legegyszerűbb módja az, hogy nem úgy teszed fel azt a kérdést, hogy VAN KEDVED.... ? SZERETNÉL...? Hanem úgy, hogy pirosat vagy kéket szeretnél festeni.

Kezdd el kipakolni az asztalra az alábbi eszközöket:

kiöntő forma (húsvéti tojástartós)
modellező gipsz
víz
kanál
keverőtálka (gumiból a legjobb, de bármilyen lehet)
vízfesték, vagy tempera
ecset


Itt már biztosan érdeklődni fog a gyerkőc, hiszen valami különleges dolog készül. Ha megkérdezi mit csinálsz mondd el neki, hogy tojástartót készítesz gipszből. De te csak pakolj tovább, terítsd le az asztalt, várd meg azt a pillanatot, amikor megkérdezi, hogy segíthet-e neked. Hát persze!! Ekkor jöhet a kérdés, ami így szól: Kavarod a gipszet, vagy öntöd a formába? (El sem hangzik a szeretnél, vagy netán a van kedved?)
Keverd ki a gipszet palacsinta sűrűségűre és öntsd bele a formába. FONTOS! Egyszerre csak annyit keverj ki, amennyit felhasználsz, mert különben kidobhatod. Kétszer nem lehet felhasználni, ha a keverőtálban megszáradt. Az már kuka! :(
Ha beleöntöttétek a gipszet a formába a gipsz-forma alját simítsd el, hiszen azon fog feküdni, ha rücskös marad billegni fog! Amikor szárad a gipsz látni fogod, hogy kezd kifehéredni, a teteje pedig (ami most az alja) megszilárdul. Még azt is érezheted, ha ráteszed a tenyeredet, hogy meleg. Mutasd meg a gyerkőcnek is, hogy érezze ő is, vagy kérdezd meg tőle ő mit érez? :) Te mit érzel?


Amikor megszilárdult/megkötött a gipsz, ez kb. 5-6 perc öntsd ki a formából, tedd félre és hagyd száradni addig ameddig teljesen kifehéredik, és már nem lesz nyirkos tapintású. Ha ezt félretetted jöhet a következő. Egészen addig folytasd a gipsz kiöntést, ameddig el nem éred a kívánt darabszámot. Ha végeztél, és megszáradt az összes gipsz-figurád, akkor előkerülhet az ecset és a festék. Kezdődhet a munka azon része, ami már a kreatív rész :) Fessétek ki közösen a gyermekeddel a kiöntött formákat, hiszen a közös munka a legjobb :)
Kérdés: Melyik ecset legyen a tiéd? Kisebb, vagy nagyobb? vagy Melyik színnel festesz? A szeretnél kezdetű kérdéseket, hagyjuk meg az álmodozáshoz, így lesz szórakoztató a közös munka, és nem is kötelező. Szívesen fog részt venni benne gyermeked, mert a döntés az övé minden kérdésedben :)

Így van ez minden területen. Nem akar enni a gyerkőc? Használd bátran ezt a módszert: Mit kérsz a szendvicsedre, szalámit, vagy sonkát? :)

Szeretettel, Galagonya bohóc


Készítettél a cikkem alapján ilyen formát? Nagyon örülnék, ha elküldenéd nekem a fotózott változatát úgy, hogy közösen a gyermekeddel Ti is rajta vagytok a képen :) Jelölj be a www.facebook.com/galagonyabohoc.oldala és itt el tudod küldeni üzenetében a képet, én pedig cserébe elküldöm Nektek az egyik dalomat :) Írd bele mennyi idős gyermekkel készítetted, és mennyi volt hasznos számodra a cikkem.

Szeretettel, Galagonya bohóc


www.galagonyabohoc.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1835 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x