HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-18
Címlap / Kultúra / Pelenkás akció és Otthon születettek találkozója

Pelenkás akció és Otthon születettek találkozója

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-18

Otthon született gyermekek találkozója és Második pelenkás akció az Otthonszülés napján, április 7-én. Érdeklődőket, és az otthon születetteket, pártoló tagokat is szeretettel várnak! 

 

Rendezvénynaptár

Program:
9.30 – 10.50: Rist Lilla: Nórák  című dokumentumfilmjének vetítése.
Helyszín: Flórián Műhely, Mozgó Ház Alapítvány, Budapest, III. kerület, Flórián tér 3. (Árpád híd budai hídfőjénél, a Kórház utcánál)

A film főszereplője, Nóra szeretné szabadon és háborítatlanul, azaz beavatkozásoktól mentesen kórházban világra hozni gyermekét. Hogy sikerül-e neki, kiderül a filmből. A megszólaló nők világosan fogalmazzák meg igényeiket saját szülésükkel kapcsolatban. A háborítatlan szülés igénye eljutott a nőkhöz, vagyis jelen van a társadalomban.

11.00 – 12.30: Második pelenkás akció

I. rész – 11.00-től: Sajtótájékoztató
A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) non-profit jogvédő szervezet nyílt levéllel fordul az illetékesekhez a tervezett otthonszülések hazai helyzetének mielőbbi megoldása ügyében.

A TASZ, mint a magánszféra és az egyéni szabadságjogok elkötelezett védelmezője rendkívül sérelmesnek tartja, hogy az otthonszülés kérdése ma Magyarországon nem teljes mértékben tisztázott. A TASZ álláspontja szerint a helyzet rendezésére van szükség, mert a jelenlegi állapotban rendszeresen jogsérelem éri a gyermeküket otthonukban világra hozni kívánó édesanyákat és a nekik segítséget nyújtókat. A jogvédő szervezet a kormányzathoz fordulás eszközén kívül a közeljövőben induló peres és adminisztratív eljárásokkal is igyekszik elősegíteni egy, az európai gyakorlatnak megfelelő szabályozás létrejöttét. A helyszíneken működik majd a TASZ-asztal (TASZtal), ahol a TASZ munkatársai jogi tanácsokat adnak.

III. rész: Kb. 12-től 12 30-ig: Demonstráció
8-10 perces, békés séta a második helyszínig, amely a Flórián tér átellenes oldalán a Promenád, a nők sétánya (http://www.promenad.org/dijazottak.html) elnevezésű zöld területen van. A demonstrálók a helyszínre érkezve a magukkal vitt pelenkákat fölcsipeszelik, és ezáltal kijelölik az Otthon született gyerekek VI. találkozójának területét.

12.30 – 15.00: Otthon született gyerekek VI. találkozója
A program itt folytatódik kötetlen találkozó formájában.

További információ: www.szülés.hu

 


 
 
[1855]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x