A tömjén hazája Omán
Címlap / Kultúra / A tömjén hazája Omán

>

A tömjén hazája Omán

Forrás: nu
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-05

Ománt a Közel-Kelet remetéjének tartják, a külvilágtól meglehetősen elzárva éli az ország a mindennapjait. Az elszigeteltség napjainkban kezd megváltozni, egyre több turista ismerkedhet meg a rendkívül kedves emberekkel, csodálhatja meg a varázslatos tájakat és az országban található rengeteg erődöt.  

Ománt a Közel-Kelet remetéjének tartják, a külvilágtól meglehetősen elzárva éli az ország a mindennapjait. Az elszigeteltség napjainkban kezd megváltozni, egyre több turista ismerkedhet meg a rendkívül kedves emberekkel, csodálhatja meg a varázslatos tájakat és az országban található rengeteg erődöt. A főváros, Muscat az egyik legkevésbé modernizálódott öbölmenti főváros, ezért itt tényleg az az ember érzése, hogy az Ezeregyéjszaka meséinek díszletei közé csöppent. Az ország sokáig volt portugál és brit befolyás alatt, ennek a nyomait is észrevehetjük, hogyha ezt a mesés országot választjuk nyaralásunk helyszínéül.

Környezet, éghajlat:
Ománt Jemen, az Egyesült Arab Emirátusok és Szaúd-Arábia határolja. Az ország az Arab-tenger partján fekszik, az Arab-öbölhöz csak egy kicsi, az országtól különálló félsziget kapcsolja. Omán domborzata nagyon változatos, magas hegyek, köztük a 2980 méter magas Jebel Akhdar, tengerpart, sós síkságok, sivatagok és oázisok váltogatják egymást.

Az eltérő domborzati viszonyok miatt az időjárásban is óriási különbségek mutatkoznak. A fővárosban márciustól októberig óriási hőség és elviselhetetlen pára uralkodik, ugyanakkor az év többi része nagyon kellemes. A déli területeken egész évben a hőség és a pára az úr, júniustól szeptemberig a monszun teszi kellemetlenné az időjárást.

Történelem:
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 2333 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x