Huszadik századi indiai novellák
Címlap / Kultúra / Huszadik századi indiai novellák

>

Huszadik századi indiai novellák

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

India több tízezer éves védikus hagyományai ugyanúgy megelevenednek ebben a kötetben, mint a politikai nézetek. Történetek, legendák, és tanítások a mesés Keletről. 

Indiától a rövid és csattanós oly’ messze áll, mint Makó Jeruzsálemtől, vagy inkább Hasztinápurától. Indiában csak a Védák után is szabadon a terjedelmes írások kerülhettek előtérbe. A szent céllal írtak, a novella, mint forma behurcolt szokás, akár a telefon, vagy az angol wc, a név után szabadon értelmezhető, kik által.

India több tízezer éves védikus hagyományai ugyanúgy megelevenednek ebben a kötetben, mint a politikai nézetek. Finom, apró utalásokat találunk, szanszkrit elnevezéseket, melyeknek utánaolvasva egyre több és több jelentést kap egy-egy írás. Igazi csemege ez mindenkinek. Könnyen olvasható, egy-egy novella hamar befejezhető, könnyen követhető. Mesés körkép az aranyló birodalomról, megtartva India belső személyes feszültségeit, konfliktusait, a fejlődés és makulátlan hagyományelvűség között. Az egyik legtökéletesebb novelláskötet, amely valaha napvilágot látott!

Kiadta: Noran >>
Modern Dekameron sorozat, 2008.
Terjedelem: 582 oldal

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2300 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x