Svájc - az állatok kánaánja
Címlap / Kultúra / Svájc - az állatok kánaánja

>

Svájc - az állatok kánaánja

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-17

Az alpesi állam eddig is paradicsomi helynek bizonyult a gazdag síelők, a gazdag hegymászók, nomeg a gazdag befektetők, és úgy általában a gazdagok és kalandvágyók számára. A zermatti síparadicsom, a Matternhorn, a svájci bankok és a 800 forintos sült krumpli hazája azonban mostantól még mások számára is idilli hely lesz. Kiknek?  

Kutya-jogsi
A svájciak törvényt hoztak. Ez náluk meglehetősen macerás procedúra, és legalább egy-két népszavazás is szükséges hozzá, de lássuk be, legalább nem hamarkodják el a dolgot. A törvény okán a helyi négy és többlábúak fellélegezhetnek. Innentől fogva ugyanis jogosítvány nélkül senki nem tarthat odaát kutyát. Na persze nem az autóvezetői engedélyhez kötik az ebtartást, hanem kutyatulajdonosi jogosítvány megszerzését írják elő a leendő gazdiknak. Aki először akar ebet venni a házához, annak kötelező elvégeznie egy tanfolyamot, amelyen megtanulja a legszükségesebbeket a kutyáról, és a kutyával való együttélésről.

Tengerimalacoknak nem jár magány!

Persze nem csak a legkedveltebb házi kedvenceket érintő regulákat fektették törvénybe, a kisebb és nagyobb állatkáknak sem lesz okuk panaszra. Ettől fogva például nem lehet tengerimalacot egyedül tartani Svájcban.
Ez nagyon bölcs és humánus dolog, csak egy dolgot nem vettek figyelembe, a tengerimalacok természetét. A nőstények kisebb „kakaskodás” után hamar lerendezik, hogy ki az úr a háznál, és onnantól jól megférnek egymással, a hímeknél azonban előfordul, hogy folyamatos vérre menő csatákat vívnak egymással a dominanciaharc keretében, amibe időnként egyik vagy akár mindkét állat belehal. A hím és nőstény együtt tartása pedig mindenki által nyilvánvaló következményekkel jár… szapora állat lévén cirka kéthavonta.

Állati kánaán

Gondoltak derék svájci törvényhozóink a nagyobbacska állatokra is, a lovaknak például napi minimum két óra jár szabadon a kifutón - Alpesekbe, hóba télen, rossz lehet... -, és 2018-tól már a birkákat sem szabad kikötni sehová! A halaknak is arany életük lesz, ugyanis a pecásoknak is csak humánus módon szabad kifogniuk őket a tóból. Semmi dinamit, semmi szakállas horog és hasonló csúfságok! Alapvető szabály lett, hogy aki állatot tart, annak meg kell tanulnia az adott fajra vonatkozó tartási követelményeket, hogy megfelelő körülményeket tudjon biztosítani a házi vagy haszonállatoknak. Képzelem mit szólnak majd svájci barátaink a német sertéstelepekhez, ahol szegény disznónak, aki egész életét egy négyzetméteres ketrecben éli le, arra sincs helye, hogy megforduljon az ólban. Itthon persze még játék is kell neki, mi már lépéseket tettünk, hogy elérjük Svájc színvonalát!


Világ állatai, irány a kánaán! Minden magányos, megunt tengerimalac kérvényezzen politikai menedékjogot Svájcban! Aztán meglátjuk, derék helvét barátaink hogyan kezelik a menekültáradatot.
Állatbarátok! Irány Svájc. Ha pedig állattartást tanulnátok a Svájcban képzettek véleményét jó szívvel fogadjátok!

HarmoNet tipp: Taposóakna mentesítés patkányokkal >>

Regele Tímea

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7260 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x