Belvárosi fesztivál a Trefort-kertben
Címlap / Kultúra / Belvárosi fesztivál a Trefort-kertben

>

Belvárosi fesztivál a Trefort-kertben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

Számos tudományos konferenciával, a Kárpát-medence kulturális örökségét bemutató Régió Party-val, Esélyegyenlőségi Nappal, ökörsütéssel, Dumaszínházzal, és utcabállal vár az ELTE BTK Bölcsésznapok a Trefort-kertben című rendezvénye mindenkit, aki egy kellemes és tartalmas napot szeretnének eltölteni a Trefort-kertben.  

Április 21. és 24. között nagyszabású tudományos és szórakoztató, szabadtéri programsorozattal vár minden érdeklődőt az ELTE Bölcsészettudományi Kara Múzeum körúti campusán. A Bölcsész Napok a Trefort-kertben című programsorozat idén először kerül megrendezésre, és a szervezők reményei szerint hagyományt fog teremteni.

A rendezvénysorozat célja, hogy kulturális, tudományos, sport- és könnyedebb szórakoztató programokkal tegye színesebbé a látogatók egy hetét. A program mindenki számára nyitott, és díjmentes. A sokszínű programból ítélve a rendezvény egészen biztosan nem csupán a bölcsészhallgatók számára jelenthet egész napos, tartalmas időtöltést.

A programsorozat a nulladik napon, 20-án, hétfő este moldvai, magyarországi és erdélyi vonós népzenével és táncházzal nyit, majd a következő négy napban naponta két konferenciával és azokhoz kapcsolódóan számos kulturális érdekességgel szolgál. A tudományos program előadói között neves magyar és külföldi írók, fordítók, tudósok, kutatók sora található.

A kulturális programok között zenés apokrif-felolvasás, ökörsütés, színdarabok, harcművészeti bemutatók, bacchanália, és könyvismertetés éppúgy fellelhető, mint a Kárpát-medence régióinak, népszokásainak, hagyományainak, tárgyi kultúrájának, ételeinek bemutatása, valamint művészeti kiállítások, skandináv napok, csocsó kupa, és hastánc.  23-án, csütörtökön pedig fergeteges Trefort-kerti utcabál töri meg a Körút csendjét.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1084 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x